Vega zoervleis / stoofvlees van paddenstoelen

Goedemorgen mensen! Oeeeh vandaag heb ik een GEWELDIG recept voor je. Ben je ook gék op een patatje stoofvlees? Vandaag deel ik het recept voor de vegetarische variant hiervan. En het is echtttt een heel lekker recept.

Het komt uit het boek ‘Lekker Lokaal’ van Laura de Grave. Sowieso is dit een prachtig boek met super nuttige info over wat we allemaal hebben voor producten hier in Nederland, met een seizoenkalender van wanneer je wat moet eten én een overzicht van waar je wat scoort. Zo fijn. En er staan een heleboel lekkere vegetarische recepten in het boek, waaronder deze voor vega zoervleis.

Je moet weten; Laura is een echte Limburger, dus als er iemand aan het recept voor zoervleis (Limburgs stooflees) mag tweaken, dan is het Laura.

Zin in deze heerlijke herfstige maaltijd? Let’s vega!

Nodig voor 4 personen: 800gr kastanjechampignons en oesterzwammen – 2 witte uien – 60gr roomboter – 30ml natuurazijn – 250ml groentebouillon – 4 gedroogde laurierblaadjes – 2 kruidnagels – 50gr donkere basterdsuiker – 100gr appelstroop – 80gr walnoten – een paar dashes worcestersaus* – 150gr ontbijtboek

*LET OP! Worcestersaus is geen vegetarisch ingrediënt; als je dit maakt voor een vegetariër laat het dan achterwege; voor flexitariërs is het wel prima over het algemeen.

Qua bereiding typ ik het even kort uit, maar je kunt ook het recept van Lau volgen op de foto hieronder.

Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak in een pan met olie en boter. Schep de paddenstoelen rondom bruin en bak de ui in stukjes gesneden mee. Zet het vuur dan laag en voeg azijn, bouillon, laurier, kruidnagels, 150ml water, suiker en stroop toe. Roer door elkaar en laat het lekker pruttelen. Ik liet dit 10 min pruttelen en voegde daarna ontbijtkoek toe in kruimels en liet dat nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe dan de walnoten ook in de pan en wat worcestersaus en laat het nu met de pan open pruttelen totdat de saus een dikte heeft die je zelf chill vindt.

zuurvlees

Maak ondertussen frietjes in de Airfryer; serveer het vega zoervleis over de frietjes en doe er een lekkere dot mayo bij. Eet smakelijk!

zoervleis_vega_staand

Ooooooh ik vond dit echt zooooooooo lekker. Ik ga dit echt een keer voor vegetarische vrienden maken. En voor m’n vegan friends; dan laat ik roomboter en worcestersaus achterwege. Mjam! Echt een dikke aanrader dit.

En dan de belangrijkste vraag; haalt dit het bij echt zoervleis?

JA.

OMG! Zo goed is het dus. Eet smakelijk!!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegetarisch_stoofvlees_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

21 reacties op “Vega zoervleis / stoofvlees van paddenstoelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *