Hallo leuke mensen en welkom in de Herfst! Vandaag is het tijd voor een lekker recept voor een herfstige plaattaart, met oesterzwammen, walnoten, blauwe kaas en pompoenhummus. Een ontzettend simpel recept, want je plempt alles op de plaattaartdeegbodem (die je kant en klaar koopt in de supermarkt) en binnen 20 minuten staat je maaltje op tafel. Lekker, origineel en heel herfstig. Aan de slag!
Plaattaart met blauwe kaas, oesterzammen en walnoot
Ingrediënten
- 1 x Tante Fanny Flammkuchen deeg
- 4 el pompoenhummus
- 100 gr blauwe kaas
- 1 handje walnoten
- 150 gr oesterzwammen
- 2 handen Eikenbladslamelange
- balsamico siroop
Instructies
- Verwarm de oven tot 220C.
- Rol de flammkuchen bodem uit op een bakplaat en laat het witte bakpapiertje eronder zitten. Smeer de bodem in met pompoenhummus.
- Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel over de plaattaart.
- Verdeel er ook walnoten over en stukjes blauwe kaas.
- Zet dit voor 15 minuten in de oven.
- Top dan af met eikenblad slamelange en een beetje balsamicosiroop. Eventueel kun je er nog wat zout en peper op doen.
- Eet smakelijk!
En dat beste mensen, was een prima plaattaart. PRIMA? Ja, daar doen we het niet voor. De blauwe kaas was echt weinig aanwezig en de pompoenhummus juist veeeeel te smaakvol. Maar dat was nou net de smaak waar ik het minst zin in had. Sad. Dus ik vond het niet echt een enorm succes. Ja; het was wel lekker hoor, maar naja, gewoon niet m’n beste werk. Gelukkig heb ik een heleboel andere plaattaart-recepten online staan, waar je wellicht eentje tussen kan vinden die net beter is.
Maak je deze plaattaart toch klaar omdat het je écht heel erg lekker lijkt? Dan verklaar ik je niet helemaal voor gek hoor: de ingrediënten zijn echt wel prima. Misschien moet je gewoon meer blauwe kaas gebruiken en minder hummus en komt het dan allemaal vast wel goed. Ik vond de walnoten in ieder geval echt heel erg op hun plaats, dus dat was top, haha. Nou; doe ermee wat je wil. 😀
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
chris zegt:
inmiddels deze.al 6 x gemaakt zo lekker!!!!
leonie zegt:
Wat leuk om te lezen! 😀
Nadine zegt:
Ik heb deze pas gemaakt met crème fraiche (leek me wat neutraler – en dus beter voor de kaassmaak) en VEEL gorgonzola, en dat was echt heerlijk 😁
leonie zegt:
Nice, goede suggestie!