Leo’s leven 169: brand bij de buren, babyzwemmen & nieuwe jas

Goedemorgen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 29 augustus! Gezellig dat je meeleest. Vandaag praat ik je vanuit een zonnige woonkamer en in opperbest humeur bij over mijn afgelopen weekend. Dat stond in het teken van gitaarspelen met Morris, geweldige alcoholvrije cocktails, nieuwe kleren, de reünie van B&B, voor het eerst zwemmen met baby, klussen, een grote brand bij de buren, werken op het strand en meer. Lees je mee?

Vrijdag:
Vrijdag was awesome, want ik ging in de ochtend thee drinken bij vriendin Amber met Snorremans en dat was top, want Amber is muzikant en heeft eventjes voor ons gespeeld op haar gitaar. En Morris keek daarbij z’n ogen uit. Het was echt super schattig.

Daarna ben ik thuis lekker aan het werk gegaan, terwijl Jan met Morris was. En ‘s middags dook ik de tuin in om verder te klussen aan de buitenkeuken. Vandaag op de planning: het voegen van de net gelegde tegels! Ik dacht dat ik dat zo wel ff kon doen, maar het was toch iets meer werk dan ik van te voren had gedacht. Maar wel een lekker klusje; podcast op en gaan!

‘s Avonds kropen we met z’n twee op de bank voor wat afleveringen van Het Perfecte Plaatje, babywasjes én hele lekkere alcoholvrije cocktails. Ik had een pakket toegestuurd gekregen van ISH en die blikjes met 0.5-0.0% Mojito, Lime Daiquiri, G&T en Spritz zijn echt vetttttt lekker. Echttt lekkerder dan ik had verwacht. Dikke aanrader dus!

Zaterdag:
Op zaterdagochtend was ik lekker in de weer met Morris. We deden dutjes op de bank, chillden op het kleed met speeltjes, oefenden kruipen en voeten grijpen en meer van dat soort baby-activiteiten. Jan ging ondertussen naar de bouwmarkt om wat inkopen te doen voor een klus die we eventueel ‘s middags gingen doen.

Maar het was druilerig weer en de dag kwam niet echt op gang. Het bleef een beetje binnen hangen en niksen en dat is ook oké. Dan maar ff geen topdag.

‘s Avonds ging Jan uit eten met vrienden en bleef ik thuis met Morris, die super moe was en al om half 6 naar bed ging. En dan dus de hele avond slaapt, tot een uur of 3 ‘s nachts. Dus ik had de avond voor mezelf en heb die gespendeerd met hele vette nieuwe kleding, heel veel chips en natúúrlijk de reünie van B&B vol liefde op videoland. Ik heb echt de minuten afgeteld tot ‘ie online stond.

En toen INTENS genoten van het einde van die aflevering <3<3<3.

Zondag:
Zondag was het wederom niet echt geweldig weer en dus was het tijd voor de laatste activiteit die ik heel graag in deze thuisblijfvakantie wilde ondernemen: zwemmen met Morris.

We hadden een heel klein tijdsframe waarin we konden gaan; na z’n ochtenddutje van 9-half 10 en voor z’n middagdut om 12 (waarbij hij om 11 al de fles wil). In die tijd moesten we nog spullen inpakken, naar de drogist (op zondag) om zwemluiers te halen en parkeren bij een druk zwembad middenin een woonwijk. De avonturen van jonge ouders op zondagochtend.

Jan had last van een klein katertje van zijn diner-werd-karaoke-avond-tot-laat-in-Amsterdam, ik was vooral gewoon in verbazing over hoeveel leven (en geluid) er al op sommige plekken is op zondagochtend voor 11 uur. Het Boerhaavebad was leuk en druk en vol kinderen én ouders zoals wij. Erg grappig vond ik het, hahaha.

Voor Morris was het de eerste keer babyzwemmen, maar voor ons als ouders net zo goed. Zo had ik m’n zus al gebeld om advies want… hoe wérkt dit en wat zijn zwemluiers en heb ik die nodig? Ik had de zwembaden in de omgeving al afgezocht om te kijken waar ze überhaupt een pierenbadje hebben en of je gewoon met baby daar aan kan komen of heb je dan allemaal dingen nodig zoals… zwembandjes?! Weet ik het. En toen we eenmaal de receptie hadden gepasseerd bij het Boerhaavebad gaf ook Jan toe dat hij eigenlijk aan de receptioniste wilde vragen: “Oké, en hoe werkt het nu?”. Hahaha. Maar we zijn maar gewoon naar de kleedkamer gelopen, hebben Snorrie in een zwemluier gestoken (waren zijn zwembroek vergeten; is dat erg?!) en in het pierenbadje gaan zitten met z’n drie.

Morris keek z’n ogen uittttt. Hij kijkt op dit soort momenten echt even de kat uit de boom en het is veel te schattig. Daarna ontdekte hij het water en ging hij wel wat spetteren, de schat. Echt veel te lieve bezigheid dit.

Om 11 uur zijn we aan de kant in zo’n glibberige plastic stoel gaan zitten om Morris de fles te geven. In z’n natte luier, maar wel lekker ingepakt in een dikke hydrofieldoek. En je kon mij echt wegslepen van hoe schattig ik ‘m vond. M’n kleine vriendje <3.

Daarna zijn we naar huis gegaan en ging Morris linea recta naar bed. Super moe van alle indrukken. En dat betekent dat we effectief 30 minuten in het zwembad zijn geweest hahaha. Maar dat is prima. Ik vond het vet leuk en we gaan dit zeker vaker doen.

F1 met de boys

Omdat Jan verder wat brak was en f1 wilde kijken kon hij die middag mooi op Morris letten, terwijl ik de tuin weer in dook voor een klus. Dit keer ging ik aan de slag met het uitfrasen van de kastjes van de buitenkeuken, zodat er deurtjes voor kunnen die ín het ontwerp valen, in plaats van ervoor hangen. Een leuke klus, maar er kwam HEEL VEEL stof bij kijken, omdat ik het cellenbeton weg heb geschuurd met een bandschuurmachine. Ik zat echt van top tot teen (van oren tot neusgat) vól met stof, hahaha. Maar! Het is wel gelukt! Weer een stapje dichter bij het eindresultaat.

Na een flinke schrobsessie onder de douche nam ik Morris weer van Jan over, voor de middagdut aan het einde van de middag, terwijl Jan lekker f1 kon kijken (lees: zelf een middagdutje deed). Om half 7 legden we Morris op bed en een kwartier later werden we opgeschrikt door een brand in de straat achter ons huis. Een flinke brand ook, want de vlammen kwamen boven de gebouwen uit en ik was meteen in paniek.

Ik ben echt super super super bang voor brand thuis – geen idee waar die angst vandaan komt – en dat er nu zó dichtbij een pand in de fik stond vond ik dus echt doooodeng. Jan bleef gelukkig rustig en was het met me eens dat het wél meteen slim is om spullen te pakken voor het geval we wél geëvacueerd zouden worden. We hadden onlangs al de AH hier in de buurt zien afbranden en daarvan geleerd dat omliggende woningen allemaal geëvacueerd werden. Dat scenario voelde hier dus niet heel ver weg en met een baby op bed en een kat die ergens in huis rondloopt, wilde ik meteen voorbereid zijn voor het geval we weg zouden moeten. Dus: Jan pakte onze tassen, ik verzamelde spullen voor Morris en Teddy en zo stonden we klaar om ons huis te verlaten. Pfoe…

Gelukkig had de brandweer de grote brand na 30 minuten onder controle en is de schade beperkt gebleven. Er waren geen gewonden en de materiële schade lijkt ook mee te vallen voor de frietzaak én de omliggende huizen. Gelukkig maar. Maar ik ben me echt rotgeschrokken. En heb meteen weer ff een nieuwe brandblusser besteld voor bij de buitenkeuken. Die hadden we nog niet bedacht daar, maar het is wel slim om die daar ook gewoon bij de hand te hebben.

Maandag:
Op maandag was het tijd voor de eerste werkdag na de vakantie. Ik bracht Morris na een ochtendje samen van 7-9 naar de oppas en ben toen aan het werk gegaan. Eerst thuis op ons kantoor, maar Jan zat te klagen over slechte wifi en hard te hoesten en ik was er gauw klaar mee, dus toen ben ik op de bakfiets gestapt naar het strand. Waarom ook niet? Het was mooi weer en ik kon mijn werk prima even buiten de deur doen. Heerlijk!

Op naar het strand! (Voelde me ontzettend Barbie in deze outfit hahaha)

Ik schreef bij Rapanui twee recepten en een blog over onze babykamer. Beantwoordde mails en leverde een insteek aan voor een nieuwe campagne. En toen was het tijd voor chillen op het strand.

Maar! Het was helaas best koud, dus ik ben na een halfuurtje toch weer richting huis gegaan. Op de bakfiets; een genot op zich, want hij is elektrisch en ik hoef dus amper moeite te doen om toch vooruit te komen. Echt intens genieten voor deze luie meid.

Rond een uur of 3 was ik weer thuis en had ik een vrije middag. Waar ik me SUPER schuldig over voelde, want Morris was bij de oppas en ik had twee uur tijd voor mezelf. Wat echt PRIMA is en juist goed, maar ik moet nog even in het reine komen met het idee dat het prima is om je kind naar de oppas te sturen terwijl je zelf niet per se iets nuttigs doet. Of naja; uitrusten en me time is óók nuttig, maar ik kon mezelf niet onttrekken aan de gedachte dat ik eigenlijk MOEST werken of MOEST klussen. En tegelijkertijd kon ik mezelf heel prima vertellen dat dat heelmaal niet hoeft, want ik heb m’n werk gewoon super efficiënt ingepland en daardoor kón ik ook even twee uurtjes vrij zijn en bovendien kunnen we de opvang betalen én heeft hij het er naar zijn zin, dus het is allemaal prima. Maar toch; ik moet me hier nog even aan leren overgeven.

Anyway; om 5 uur was Snorrie weer thuis en hebben we nog even heel gezellig met elkaar gespeeld en gegeten. Om 7 uur lag ‘ie in bed en stond Jan te koken en daarna hebben we een heerlijke avond gehad thuis. Ik heb ff het huis opgeruimd, Jan ging hardlopen, ik las een boek op de bank met een theetje en het was echt heerlijk. Topavond <3.

Inmiddels is het dinsdagochtend en zit ik alweer in m’n eentje thuis. Wel te werken dit keer ;-). Vandaag is een werkdag, morgen ben ik de hele dag met Snorrie en donderdag een halve dag met baby en een halve dag vrij, waarbij ik o.a. een nieuw vloerkleed ga shoppen in Zaandam. VEEL zin in.

Ik praat je vrijdag bij over alle festiviteiten van de komende dagen. Overigens wel laat vrijdag denk ik, want ‘s ochtends komen er allemaal vrienden over de vloer :D. Maar! Tot dan! :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven 169: brand bij de buren, babyzwemmen & nieuwe jas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *