Hey hey! Heb je zin in een lekker recept met orzo? Dan ben je hier aan het goede adres. Vandaag heb ik een recept voor je voor orzo met burrata, bloedsinaasappel en venkelzaad als smaakmakers. Een ontzettend simpel recept, maar wel erg lekker.
Heb je geen idee wat orzo is? Niet zo gek; het is helemaal niet zo’n bekende pastasoort in Nederland. Maar dat is zonde, want het is heel lekker. Orzo is dus pasta, maar dan in de vorm van een rijstkorrel. Verder maak je het klaar zoals je risotto ook klaarmaakt; dus in een pan met bouillon!
Ik heb dit gerecht vorige week op de avond voor Lowlands klaargemaakt en moet in alle eerlijkheid toegeven dat ik niet precies meer weet hoe lang ik bezig was met de verschillende stappen. Maar ik denk dat het recept hieronder wel zo ongeveer klopt en bovendien is het toch altijd een beetje afhankelijk van je eigen pannen/kooktoestel/geduld haha.
Maar! Laat je hierdoor niet ontmoedigen, want het recept is heel simpel en echt heel erg lekker, dus het zou zonde zijn als je het niet klaarmaakt. Aan de slag!
Orzo met burrata en bloedsinaasappel
Ingrediënten
- 1 bloedsinaasappel
- 1 bol burrata
- orzo
- 250 gr kleine tomaatjes aan de steel/tak
- 1 el venkelzaad
- 1 teen knoflook
- 300 ml groentebouillon (blokje)
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en laat warm worden. Voeg dan de venkelzaad toe aan de pan en bak eventjes totdat ze een beetje goudbruin kleuren. Haal dan uit de pan.
- Bak ik een koekenpan waarop je een deksel kan doen de tomaten aan de steel in een scheut olijfolie. Doe de deksel op de pan en zet het vuur middel-hoog. Bak dit even totdat de tomaten zacht worden, dit duurt denk ik 5-10 minuutjes. Het is wel lekker als de schil van de tomaatjes een beetje gegrild eruit gaat zien. Deze stap kan je trouwens ook in de oven doen, maar dat duurt ietsje langer.
- Verhit ondertussen in een andere pan een scheut olijfolie en pers een teen knoflook erin uit. Voeg dan de orzo toe aan de pan en roer door elkaar – zoals je ook met risotto doet.
- Verkruimel een blokje groentebouillon over de orzo en schenk er ongeveer 300ml water bij. Laat dit lekker pruttelen op middel-hoog vuur totdat de orzo beetgaar is.
- Voeg dan de tomaten toe aan de pan, inclusief steel en bak nog even mee. Druk de tomaten plat en trek ze van de steel los, zodat je ze door de orzo heen kunt roeren.
- Rasp ondertussen een hele bloedsinaasappel en roer de helft van de rasp door de orzo.
- Roer ook de helft van de venkelzaad door de orzo.
- Serveer de orzo in een diep bord met in het midden een halve bol burrata per persoon. Top af met nog wat extra rasp van de bloedsinaasappel en wat goudbruin gebakken venkelzaad.
- Strooi er een beetje peper over. Zout is niet nodig (ivm de bouillon). Eet smakelijk!
Oh oh oh mensen, wat was dit lekker!
Een super smaakvolle maaltijd die echt zo klaar was. De burrata roer je er lekker door en maakt ‘m romig, de bloedsinaasappel kan ook vervangen worden door een gewone sinaasappel maar deze bloed-variant stond wel leuk op de foto :D. En verder is de venkelzaad echt de koning van dit maaltje, want ooooh wat is dat toch LEKKER als je het heel even bakt. Omnomnom.
Maak je het recept klaar? Dan zou ik het super leuk vinden als je hieronder deelt wat jij ervan vond!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Flowjo zegt:
Super lekker! Die venkelzaadjes ook top.
Maar tip: voeg de zachte tomaten wat eerder toe aan de orzo, er komt veel vocht bij vrij en dan gaart de orzo nog verder (ik moest even engelengeduld hebben tot het vocht weg was :p)… Heerlijk zomers recept (in de herfst haha).
leonie zegt:
Dank voor de tip!
Michelle zegt:
Ga dit recept proberen! Weet je ook ongeveer hoeveel gr Orzo? 🙂
leonie zegt:
Nee ik doe altijd maar wat als het op die aantallen aankomt…