Ga terug
–+ servings

Orzo met burrata en bloedsinaasappel

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor orzo met burrata, bloedsinaasappel en venkelzaad. Het recept is binnen 25 minuten klaar en erg makkelijk om te maken. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 bol burrata
  • orzo
  • 250 gr kleine tomaatjes aan de steel/tak
  • 1 el venkelzaad
  • 1 teen knoflook
  • 300 ml groentebouillon (blokje)

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en laat warm worden. Voeg dan de venkelzaad toe aan de pan en bak eventjes totdat ze een beetje goudbruin kleuren. Haal dan uit de pan.
  • Bak ik een koekenpan waarop je een deksel kan doen de tomaten aan de steel in een scheut olijfolie. Doe de deksel op de pan en zet het vuur middel-hoog. Bak dit even totdat de tomaten zacht worden, dit duurt denk ik 5-10 minuutjes. Het is wel lekker als de schil van de tomaatjes een beetje gegrild eruit gaat zien. Deze stap kan je trouwens ook in de oven doen, maar dat duurt ietsje langer.
  • Verhit ondertussen in een andere pan een scheut olijfolie en pers een teen knoflook erin uit. Voeg dan de orzo toe aan de pan en roer door elkaar - zoals je ook met risotto doet.
  • Verkruimel een blokje groentebouillon over de orzo en schenk er ongeveer 300ml water bij. Laat dit lekker pruttelen op middel-hoog vuur totdat de orzo beetgaar is.
  • Voeg dan de tomaten toe aan de pan, inclusief steel en bak nog even mee. Druk de tomaten plat en trek ze van de steel los, zodat je ze door de orzo heen kunt roeren.
  • Rasp ondertussen een hele bloedsinaasappel en roer de helft van de rasp door de orzo.
  • Roer ook de helft van de venkelzaad door de orzo.
  • Serveer de orzo in een diep bord met in het midden een halve bol burrata per persoon. Top af met nog wat extra rasp van de bloedsinaasappel en wat goudbruin gebakken venkelzaad.
  • Strooi er een beetje peper over. Zout is niet nodig (ivm de bouillon). Eet smakelijk!