Gnocchi met pesto en tijm

Hallo fijne mensen en welkom bij echt een ontttttzettend lekker recept. Ik dook dit weekend de keuken in met random ingrediënten uit de koelkast en écht een lage verwachting van het geheel, maar ik at een gnocchi met pesto en tijm die absoluut restaurantwaardig was, zo lekker. Bizar toch? Als je de ingrediënten zo hoort denk je niet meteen ‘oh mijn gód dat moet de hemel zijn’, maar dat was het dus wel.

Hét ingrediënt dat dit simpele recept zo ontzettend lekker maakt, is de tijm. Normaal zou ik dit niet snel door m’n pasta pesto gooien, maar ik had het nog in huis en verder was de pasta vrij karig, dus het kon wel wat extra’s gebruiken.

Verder is deze gnocchi een behoorlijke hit doordat je de gnocchi niet kookt, maar slechts bakt in olijfolie en later ín de pesto. Daardoor wordt de gnocchi lekker knapperig van buiten en zacht vanbinnen en dat is echt heerlijk.

Tel daarbij op dat je het gerecht in 12 minuten klaar hebt en het genot is compleet.

Nou, ik denk dat je inmiddels genoeg overtuigd bent van dit recept, dus ik zeg: aan de slag!

Gnocchi met pesto en tijm

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 1
Makkelijk en lekker recept voor gebakken gnocchi met pesto, tijm en parmezaanse kaas. Binnen 12 minuten of tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 250 gr gnocchi
 • 50 gr groene pesto uit het borrelschap
 • 5 takjes verse tijm
 • handje spinazie
 • 1 el pijnboompitten
 • parmezaanse kaas
 • peper & grof zeezout

Instructies

 • Zet een koekenpan op middel tot hoog vuur en bak de pijnboompitten rondom goudbruin in een droge pan. Dit gaat vrij snel, in minder dan een minuut tijd.
 • Haal de pijnboompitten uit de pan en houd even apart.
 • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de gnocchi -ongekookt- rondom goudbruin. Dit doe je op middel tot hoog vuur en duurt ongeveer 8-10 minuten in totaal. Hussel ze lekker door elkaar, maar niet te vaak, zodat de gnocchi ook wel even de tijd krijgt om goudbruin te kleuren aan een kant.
 • Voeg dan de verse pesto aan de pan toe en zet het vuur nog ietsje hoger. Dit zorgt ervoor dat de gnocchi nog even éxtra knapperig bakt.
 • Doe ook de blaadjes van de verse tijm erbij en hussel door elkaar. De blaadjes haal je wel eerst even van de takjes tijm af. De takjes zijn niet lekker om te eten.
 • Voeg als laatste een beetje verse spinazie toe aan de gnocchi, zodat dat slinkt.
 • Serveer de gnocchi in een diep bord en top af met parmezaanse kaas, peper en grof zeezout. Eet smakelijk!
gnocchi met pesto

Ja en dat was dus super lekker. De gnocchi is als het goed is lekker knapperig van buiten en zacht van binnen en dat werkt echt heerlijk. Verder vond ik de combi van tijm met pesto echt goud én maakt de parmezaanse kaas het lekker af. Ja; echt lekker gegeten. En dat voor een maaltijd die je in een klein kwartiertje op tafel hebt. Mjam!

Ik ben heel benieuwd of het bij jullie ook zo lekker is; laat je het weten met een sterrenrecensie of in een comment hieronder? Thanks!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

8 reacties op “Gnocchi met pesto en tijm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept