Zet een koekenpan op middel tot hoog vuur en bak de pijnboompitten rondom goudbruin in een droge pan. Dit gaat vrij snel, in minder dan een minuut tijd.
Haal de pijnboompitten uit de pan en houd even apart.
Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de gnocchi -ongekookt- rondom goudbruin. Dit doe je op middel tot hoog vuur en duurt ongeveer 8-10 minuten in totaal. Hussel ze lekker door elkaar, maar niet te vaak, zodat de gnocchi ook wel even de tijd krijgt om goudbruin te kleuren aan een kant.
Voeg dan de verse pesto aan de pan toe en zet het vuur nog ietsje hoger. Dit zorgt ervoor dat de gnocchi nog even éxtra knapperig bakt.
Doe ook de blaadjes van de verse tijm erbij en hussel door elkaar. De blaadjes haal je wel eerst even van de takjes tijm af. De takjes zijn niet lekker om te eten.
Voeg als laatste een beetje verse spinazie toe aan de gnocchi, zodat dat slinkt.
Serveer de gnocchi in een diep bord en top af met parmezaanse kaas, peper en grof zeezout. Eet smakelijk!