Geweldige ravioli soep met pesto en parmezaan

Hey hey! Vandaag heb ik echt een geweldig recept voor je voor ravioli soep. Dit wil je! Nadat ik dit recept al maanden op Twitter voorbij heb zien komen, was het hoog tijd om zelf de keuken in te duiken voor de ravioli soep van Dila. Of naja; eigenlijk is het origineel tortellini soep, maar daar kwam ik pas na het boodschappen doen achter. In mijn geval dus ravioli-soep; kijk maar even wat jij er van maakt ;-).

Wie is Dila? Een gezellige meid die ik op twitter volg; ze post o.a. over lekker eten en katten en daar hóu ik van. Haar tortellini-soep, die ze zelf beschrijft met de belofte “alsof je inwendig geknuffeld wordt”, zat al maanden in m’n hoofd. Tijd om haar (de soep) eens klaar te maken.

Het is een tomatensoep met o.a. pesto en parmezaanse kaas en vooral dat laatste maakt ‘m heerlijk. Het is een makkelijk en vegetarisch gerecht, je krijgt het er lekker warm van (gotta love soep) en het is echt een heerlijke (en vullende) maaltijd voor winterse dagen. Aan de slag!

Ravioli soep met pesto en parmezaan

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: soep
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een goed gevulde ravioli soep met pesto en lekker veel parmezaanse kaas. Dit wil je maken!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gr passata
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 l gekookt water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 sjalots
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 250 gr verse ravioli (ik had die met burrata en pomodoro van AH)
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • chiliflakes
  • 2 el groene pesto
  • * Maak je dit gerecht voor 4 personen? Verdubbel dan alleen de ravioli en kaas.

Instructies

  • Snijd ui en knoflook in kleine stukjes. Bak in olijfolie in een grote kookpan totdat het glazig is.
  • Voeg de passata toe, samen met de tomatenblokjes en 1 liter bouillon (van 2 blokjes) en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat slinken in de soep. Doe de verse ravioli erbij en kook die gaar in het aantal minuten dat op de verpakking staat. Meestal is dit binnen 2-4 minuten wel gaar. Handig om in de gaten te houden: zodra de ravioli echt op de soep drijft, is het gaar.
  • Schep de soep in kommen en serveer haar met lekker veel geraspte parmezaanse kaas en een eetlepel groene pesto. Eventueel kan je er nog wat chilivlokken over strooien of 'm op smaak brengen met peper. Eet smakelijk!
ravioli soep

Jan en ik vonden het echt een super lekker recept. Deze soep ga ik absoluut vaker maken. Het was binnen no time klaar en ontzettend makkelijk om te maken. Ze is smaakvol en héél vullend, haha. We hadden 6 ravioli’s p.p. in de soep en dat leek in eerste instantie best weinig, maar we zaten echt goed vol allebei hahaha. Het aller lekkerst aan de soep vind ik de gesmolten parmezaan, die je er op het einde – in grote hoeveelheid- in doet.

De (vega) hamvraag is natuurlijk; voelt het alsof je inwendig geknuffeld wordt bij het eten van deze soep? En m’n antwoord is volmondig: JA. Mijn hemel, wat heerlijk. Dit wil je maken!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Dit recept is geplaatst met toestemming van Dila.

10 reacties op “Geweldige ravioli soep met pesto en parmezaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept