Recepten met vier of minder ingrediënten!

Door Elske – Hallo jij! Ben jij een student of hou je van simpel koken met niet al te veel gedoe en ingrediënten? Dan ben je bij het juiste blogpost beland! Want vandaag geef ik je een aantal tips voor gerechten met vier of minder ingrediënten. En dat maakt het niet alleen erg gemakkelijk, maar ook nog eens heel goedkoop. Naast deze ingrediënten koken we met kruiden die in ieders keukenkastje staan en olijfolie. Misschien vraag je je af of dat met zo weinig ingrediënten dan ook lekker is. Nou, dat mag jij zelf bepalen; kies een gerecht uit, maak hem eens na en vertel ons vooral wat je ervan vond! Klaar? Let’s go!

Stamppot andijvie met shoarma en brie
Leo maakt haar stamppot bijna altijd van kant-en-klare zakjes aardappelpuree. Toen ik dat las vroeg ik mij af waarom ik daar in godsnaam nog nooit zelf over na had gedacht. Ideale oplossing voor wanneer je geen zin hebt om a) met een zware zak aardappelen te slepen, b) ellendig veel tijd aan het schillen van aardappelen moet spenderen, c) ze ook nog eens moet KOKEN en d) ze dan nog moet stampen met melk of room. Je leest het al; vier goede redenen om hier niet aan te beginnen en gewoon voor aardappelpuree uit een zakje te kiezen. En als we het dan toch over vier hebben: dat is precies het aantal ingrediënten wat je voor dit recept nodig hebt.

shoarma

Stamppot met andijvie, shoarma en brie! Klinkt goed toch? En maar vier ingrediënten!

Wraps met makreel, gegrilde courgette en avocado
Oke, secuur gezien heeft dit recept misschien iets meer dan vier ingrediënten. Maar ik ga er vanuit dat je vast iets van mayonaise of fritessaus in je koelkast hebt staan. Zo niet; misschien crème fraîche of zure room over van de wraps die je laatst maakte? En de limoen kan je vervangen door citroensap uit dat gele plastic potje die al veel te lang ergens in de koelkast staat :) Super easy, heel snel klaar, gezond, want goede vetten en bovenal: lekker!

makreel

Vind je de verse makreel nou te duur? Je kunt ze ook uit een blikje kopen!

Pasta pesto met rucola en cherrytomaatjes
De good old pasta pesto, welke student kent hem niet? In mijn studententijd leerde ik dat (zelfgemaakte) verse pesto natuurlijk veel lekkerder was dan die uit een potje, maar ik had een belangrijke reden om dat niet te doen: te veel moeite. Zo leerde ik ook dat de pesto van de euroshopper (nu AH basic en man wat voel ik me meteen oud na deze uitspraak) volstaat. En die kan je dus ook lekker gebruiken in dit recept. Verse pasta, pesto, rucola, cherrytomaat = vier ingrediënten! Wil je eens helemaal gek doen en een extra ingrediënt toevoegen? Probeer dan eens deze pasta pesto of dit recept met kip.

pasta_pesto_rucola_tomaatjes

Altijd goed; pasta pesto met rucola en cherrytomaatjes

Tortizza’s met avocado, mozzarella en tomaat
Wanneer je de basics van dit recept gebruikt heb je eigenlijk al voldoende. Leo voegde nog peterselie en crème fraîche toe, maar dat hoef je niet te doen. Lekker veel mozzarella op deze tortizza smaakt al super goed. Toegegeven: het is wel lekkerder. Dus als je nog in staat bent om een vijfde ingrediënt (crème fraîche) toe te voegen zou ik dat zeker doen. Meer zin in tortizza’s met paddenstoelen en tuffelolie? Check dan deze heerlijkheid!

tortizza

Tortizza’s zijn lekker, snel klaar en meestal met weinig ingrediënten. Zoals deze met tomaat, avocado en mozzarella!

Noedels met kippendijen, wokgroentes en sesam-ketjap saus
De zak wokgroenten zien we in dit recept gewoon als één ingrediënt, want één product dat je koopt 😉 Lekker makkelijk en dat is dit gerecht ook. Lekker en makkelijk. Niet mokken, lekker wokken zoals een vriendin van mij altijd zegt! Kippendijen bakken, wokgroentes toevoegen, sausje uit potje erbij en klaar! Noedels nog even snel koken en dan kan je lekker smullen. Eventueel serveer je dit natuurlijk met kroepoek en/of seroendang. Heb je geen noedels maar nog wel rijst in huis? Vervang deze voor de noedels en je hebt meteen één ingrediënt om van je boodschappenlijstje te schrappen :)

noedels_kipdij_woksaus_groentes

Niet mokken, lekker wokken ;)

Goed, dat waren ze weer voor vandaag! Heb jij nog een super easy gerechtje met vier of minder ingrediënten? Laat het dan weten in de reacties en deel je kennis met de wereld! 😀

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


3 reacties

simon -

Zo wat een leuke website met goede tips en ideeën ik heb jullie ook op mijn website staan zo dat iedereen kan genieten van goedkoop eten.

Jesse -

nasi met ham uit het vleeswaren schap (in blokjes snijden), nasi/bami pakket uit de supermarkt, zilvervliesrijst en satesaus. Eventueel eitje erbij

elske -

Klinkt vet goed Jesse! En vooral: mooi makkelijk. Top!

Reageer ook