Hotspot: Tijn Akersloot in Zandvoort aan Zee

Goedemiddag! Gisteravond zijn Jan en ik in weer en wind naar Zandvoort gereden in de auto die we van vrienden konden lenen voor een dinertje aan het strand. Wat echt hilarisch was, want het was echt meesterlijk kut weer. Dat heb je ongetwijfeld zelf ook wel gemerkt, hahaha. Maar! We hadden iets te vieren en deden dat bij Tijn Akersloot in Zandvoort aan Zee.

Ik had al vaak goede verhalen gehoord over deze strandtent, maar was er nog nooit geweest omdat het de laatste strandtent is aan de boulevard; of de eerste. In ieder geval de meest zuidelijke en voor mij te ver lopen vanaf Zandvoort station. Maar vandaag hadden we een auto en die konden we voor de deur parkeren. CHILL!

Tijn Akersloot is een lekkere ongedwongen strandtent met een mooi, hip interieur, in een prachtig gebouw (het staat er permanent) en een fijne menukaart. Je kunt er gezond eten, hapjes scoren, pizza’s uit een steenoven verorberen en er is ruime keuze uit vlees- en visgerechten.

Vooraf bestelden wij breekbrood met boter en dat was goddelijk lekker. Lekker warm brood en verrukkelijk boter. Must eat!

Daarna namen we tonijn tartaar en biet met geitenkaas. De tonijn tartaar vond ik in z’n geheel lekker. Wel vond ik de tonijn niet mega smaakvol en de venkel vrij saai, maar de groene mosterd trok het hele gerechte omhoog en maakte het erg lekker.

De biet met geitenkaas was ook erg lekker. De grapefruit had ik er niet in hele stukken op gelegd, maar het geheel was wel gewoon lekker.

IMG_0820

Als hoofdgerecht bestelde ik een pizza Margherita, terwijl ik dat normaal niet zo snel doe. Ik had foto’s gezien op Instagram en die pizza zag er goed uit. Ik vond ‘m prima, maar niet zo smaakvol als ik hoopte. Nu zou dat ook aan mijn verkoudheid kunnen liggen, maar dat ter zijde haha.

Jan bestelde de bavette steak en die was echt TOP. Het vlees was prachtig rood en mooi aangebraden. Er zat een fantastische smaak aan en de jus die erbij zat was ook heer-lijk. De bavette werd geserveerd met aardappel, asperges, biet en bechamel en dat was echt lekker. Top gerecht dit!

IMG_0825

Al met al hebben we echt een lekkere avond gehad bij Tijn Akersloot en ik denk dat we hier zeker nog veel aker gaan eten. Dan neem ik alleen wel iets anders dan die pizza. Maar: topplekje aan het strand hoor!

Wat is jouw favoriete strandtent?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *