Leo’s oktober: GROOT NIEUWS, mijn PDS-ellende, werken op het strand en andere hoogtepunten van Oktober

Hey jij! Jaaaa ik ben je heus niet vergeten! Je zat altijd in mijn hoofd de afgelopen weken, maar het lukte me niet om je bij te praten. Je hebt het ongetwijfeld al van mijlenver aan zien komen, maar deze hier was weer een béétje te druk geweest en mijn to do lijsten liepen weer over van dingen die ik doordat ze opeens op een to do lijst stonden, móest doen. En dat waren er ietwat veel. En dat lukte weer niet. En toen besloot ik: ho eens even; ik doe dit werk omdat ik dit leuk vind en ik moet nu even m’n moetjes aanpassen. En daarom verschenen er de afgelopen weken even geen Leonie’s weekdagboeken online.

Maar! Dat ga ik vandaag inhalen! Ik ga je bijpraten over mijn maand oktober. Een maand waarin echt heel erg veel is gebeurd. Ik heb HEEL GROOT NIEUWS en ga je daarnaast ouderwets bijpraten over gezellige dingen van de afgelopen vier weken.

Ga er lekker voor zitten, pak chips, eet chocola en let’s go! Dit waren mijn hoogtepunten van de afgelopen vier weken (dieptepunten waren er niet, YES!):

Laatste keer PT
Ergens in de afgelopen vier weken heb ik mijn laatste lesje Personal Training gehad. Les 40, welteverstaan. Ik had nooit gedacht dat ik het zo lang vol zou houden, maar ik heb het gedaan en ik ben trots.

Ik had ook gehoopt dat ik het nu helemaal lekker zou doorpakken, maar ik merk dat mijn comfort-cookie-kant nu helemaal lekker aan het chillen is en ik vind het allemaal wel best. Binnenkort ga ik wel weer sporten. Ergens heb ik er ook wel zin in. Maar ergens ook niet, haha. Ik blijf gewoon a sportief; doe je niks aan.

Ik vond het trainen met Nienke bij Het Gymlokaal wel echt een aanrader. We leerden elkaar steeds beter kennen en dat maakte dat de lessen steeds beter werden én dat het steeds gezelliger was. Ik mis de gezelligheid echt al een beetje; we zagen elkaar 2x in de week een uur, dus dat was best wel wat. Vriendinnen zie ik minder ;-).

Ik heb in 40 weken tijd ook echt behoorlijk resultaat geboekt. Het gaat een stuk beter met mijn knie en de kracht in mijn linker been en dat is echt TOP. Bovendien ben ik algeheel echt een stuk fitter, minder snel moe, kan ik activiteiten veel beter handelen. Echt een enorme vooruitgang. Wat fijn! <3

IMG_9099

Het isssss Dierendag 😀
Echt te knullig voor woorden dat dit een hoogtepuntje is, maar ik vond Dierendag dit jaar zó gezellig! Ik heb de poesjes in de achtertuin verwend met kipfilet (vinden ze echt verrukkelijk) en later kwamen ze allemaal bij me binnen zitten. Het is echt zo ontzettend leuk met ze de laatste tijd; Dotje komt veel op schoot en knuffelt de hele dag met King Louie. King Louie is nog steeds geen aardige kat, maar is wel steeds met Dotje en dat is dan ook wel weer lief.

IMG_9184

IMG_9154
Dotje en King Louie kregen een muis voor Dierendag, maar ze snapten er maar weinig van…

We hebben in de achtertuin nu weer de mandjes van piepschuim, gevuld met hooi (gekregen van de Amsterdamse zwerfkattendienst) neergezet en daar liggen ze lekker warm in te slapen tijdens de koude nachten.

Eén nacht is alleen een beetje uit de hand gelopen; Dotje vindt het zo gezellig bij ons binnen, dat ze ’s nachts een keer op onze slaapkamerdeur stond te krabben (vanuit buiten dus) en aan het miauwen was dat ze naar binnen wilde. Jan en ik zijn dan ook veel te zwak en hebben dr lekker binnen gelaten. Om vervolgens zelf een nacht in de kou te slapen, met de deur open, zodat mevrouw wel nog naar buiten kan wanneer ze wil. Verwende poes!

Anyway: het was echt vet gezellig met de poezen deze maand <3

IMG_0182
Kijk nou hoe schattig deze twee zijn?
IMG_9544
Dotje kwam gezellig op schoot
IMG_8250
Zodra er ergens iets ligt, gaat Dotje er op zitten. Ik snap er niks van! Ook met slippers, een shirt dat in de was moet, een kratje waarop ik m’n foto’s maak… RAAR!
IMG_5847
Shirkan kwam ook even een avondje op de bank chillen <3

Date night bij Five Brothers Fat
Een vet fijne avond hadden Jan en ik ergens begin deze maand. We hadden om 6 uur ’s avonds afgesproken bij Five Brothers Fat voor een date night. We aten heel vroeg (en heel veel buikspek want die is echt fantastisch hierzo) en daarna gingen we naar De Filmhallen voor Dogman. Echt zó’n fijne avond was dit met z’n twee! LIEFDE!

IMG_9075

IMG_9068
Gruwelijk lekker buikspek <3
IMG_9072
Dogman is een mooie film! Gewoon een wegkijkfilm. Er gebeurt van alles en je voelt er wel van alles bij, maar ik vond het niet OMG DIT MOET JE ZIEN of BAH WAT SAAI. Gewoon een mooie film.

Jan 2 weken naar Shanghai
En toen… vertrok Jan voor 10 dagen naar Shanghai. Daar moet hij af en toe zijn voor zijn werk en dat vinden we allebei prima, maar 10 dagen was opeens best lang. We hebben elkaar sinds we samenwonen maar 1x zo lang niet gezien en dat was toen ik in Peru zat. Ik had het nooit gedacht dat ik zo’n iemand zou worden, maar we hingen nu iedere dag aan de telefoon met elkaar en ik was blij toen hij na 10 dagen weer terug was.

Oók vond ik het wel lekker hoor, ff het rijk voor me alleen. Dit betekende dat ik weer even ongegeneerd VET VEEL CHINEES kon bestellen voor mij alleen (dit kan ook wel met Jan maar hij vindt het niet lekker én ik voel me gewoon echt een oncharmante walrus als ik chinees voor 2 personen in m’n eentje weg heb zitten vreten), dat ik weer chips-avonden met mezelf in bed kon houden (Jan wil niet dat ik in bed eet, haha) en meer van dat soort terug-naar-de-tijd-dat-ik-alleen-woonde-dingen. HEERLIJK! 😀

Werken op het strand
Je kan het bijna niet geloven, maar ik heb ook gewoon nog op het strand zitten werken. In korte broek en hemdje! Oktober was namelijk echt een vét mooie maand nog; aan het begin tenminste. En het was echt heer-lijk op het strand. In het zonnetje, met m’n to do lijstje. Ik kreeg echt veel gedaan, waaronder mijn dagboek van week 40, maar die is helaas nooit online gekomen omdat ik ‘m net niet af kreeg, haha.

IMG_9616
Dit was gewoon een paar weken geleden. ZO bizar.

Presenteren in Groningen
Wat ik ook echt heel leuk vond deze maand, is dat ik een presentatie mocht geven op het Social Event van Tomorrowmen. Dit is het bedrijf van de vriend van mijn zus en Yorick had mij gevraagd of ik een presentatie wilde geven over content, gezien vanuit een Influencer. En dit was écht heel erg leuk om te doen.

Ik blijf presentaties geven altijd spannend vinden en ik ga je eens uitleggen waarom. Presenteren vind ik namelijk te gek, maar het is een heel dom, klein dingetje er omheen dat me altijd helemaal nerveus maakt. Ik heb toch die PDS (prikkelbare darm syndroom)? En dat is een tijd lang (jaar of 6-8?) heel erg geweest. Ik had o.a. het probleem dat ik acuut naar de wc moest en dan ook écht moest. En niet om te plassen. TMI, maar alleen zo kan ik het uitleggen.

Daardoor ben ik situaties een beetje gaan mijden waarin ik niet meteen naar de wc kon. Maar meetings op toen nog mijn werk met m’n baas bijvoorbeeld, kon ik moeilijk mijden. En dus leerde ik er een soort van mee om gaan en kreeg ik het onder controle, maar wel met héél veel gedoe en stress van te voren.

Nu gaat het hartstikke goed met mijn PDS sinds ik nu ongeveer 2 jaar Psyllium vezels neem, iedere ochtend. Lichamelijk voel ik me echt zó veel beter, maar die psychische kant blijft toch in dezelfde vibes als toen het nog slecht ging. Waardoor ik nog steeds heel nerveus wordt van situaties waarbij ik niet naar het toilet kan. Lees: wanneer je een vulkaan in Java beklimt (WAAR GA JE KAKKEN ECHT?!), wanneer je op een bootje door de Amsterdamse grachten vaart (Ik wil niet steeds aanmeren omdat ík naar de wc moet en als ik dat wel doe, dan moet ik eigenlijk weer zodra we weer varen omdat ik dan denk; ja maar nu zou het écht raar zijn als ik weer vraag om aan te meren en dan moet ik dus), wanneer je voor het eerst je schoonouders ontmoet (en niet meteen 5 minuten op het toilet wil doorbrengen), iedere belangrijke meeting die ik heb, alle momenten dat je ergens op set staat en er niet echt een toilet in de buurt is, zélfs bij boodschappen doen heb ik er een tijdje last van gehad. En dat heb ik dus ook met presentaties geven. Ik wóu dat ik het lef had om te zeggen tijdens een presentatie “Joh, ik heb PDS en ik moet altijd kakken op momenten dat het voor mij voelt alsof dat niet kan en dat moment heb ik nu. Ik moet nu dus echt ff weg en ben er met 5 minuten weer.”.

Nou, daar ben ik dus altijd enorm nerveus over en 5 van de 10 keer sta ik ook daadwerkelijk de eerste tien minuten met samengeknepen billen mezelf te redden van een enorme ondergang (in je broek kakken is niet heul sociaal geaccepteerd) en 5 van de 10 keer is er niets aan de hand. Zo ook deze keer.

Ik vond het van te voren dus wel spannend, maar toen ik eenmaal begon met mijn presentatie over influencer zijn en content maken, ging het helemaal heerlijk. Achteraf hoorde ik alleen maar lovende woorden en het aller belangrijkste vond ik: mijn enthousiasme over wat ik doe, was aanstekelijk en bij iedereen overgekomen. YES! I DID IT!

pres
Lekkere houding pik

Chillen met Oscar
Daarna was het heel snel tijd voor het volgende hoogtepunt. Ik stapte op m’n OV-fietsje naar het huis van Sas en Yor waar Oscar nog net niet naar bed zou. En dat was zooooo gezellig. Os was nog een halfuurtje wakker en vond het echt heel erg leuk dat Tante Leo even langs kwam. En dat doet me zó goed. Wat is dit een fantastisch kind <3.

IMG_9218
KIJK NOU WAT EEN LIEFJE

Later legde Sas Os op bed en heb ik de hele avond heel fijn met m’n zus op de bank gekletst. We hebben echt uuuuuren met elkaar over van alles gepraat en dit vond ik zó waardevol en ik voel hier zo veel liefde bij. Het is ZO fijn om een zus te hebben. De band die ik met Sas heb is zo anders dan de band met vriendinnen of andere familieleden ofzo. Echt niet uit te leggen, maar zo fijn.

En ook leuk: Oscar had heel goed door dat wij het beneden heel gezellig hadden en daar wilde hij graag bij zijn. Om het uur werd ‘ie wakker en wilde hij ook naar beneden. Om heel stilletjes bij ons op de bank te komen zitten en lekker mee te luisteren. Zo’n schatje <3.

Weekendje bij m’n ouders bijkomen
Die zaterdag en zondag ben ik lekker naar m’n ouders in Assen gegaan. En dat was ook zo fijn! Ik had wat drukke weken achter de rug (en die stress omtrent die PDS helpt niet echt mee) en ging nu eens even een weekend he-le-maal niks doen. Met een wijntje, in de tuin, in de zon, met m’n ouders. Heer-lijk.

IMG_0944

IMG_2484
Ook bij m’n ouders trek ik poezen aan haha, deze is van de buren denk ik?
IMG_0075
Ik heb deze maand ook even twee series afgekeken: The fall en Marcella. Allebei op Netflix en allebei steengoed!

Vondelpark <3
Eenmaal terug in Amsterdam was het tijd voor dingen waar ik blij van word. Op zondagmiddag fietste ik lekker naar het Vondelpark en streek ik daar neer op een kleedje in de zon. Het was zulk mooi weer en het leek wel of heel Amsterdam was uitgerukt om van de laatste zonnestralen te genieten. Zo gezellig! Het voelde bijna als de eerste zonnige dag van het jaar, waarbij de terrassen vol zitten en de parken vol liggen met mensen. Zo mooi dit :).

IMG_9819

IMG_9824

IMG_9857

IMG_9885

Laatste draaidag Studenten Bonus Battle
Na het weekend was het weer even gedaan met de rust. Ik had op maandag de laatste draaidag voor de Studenten Bonus Battle. Dit was net even een andere draaidag dan anders, maar ik vond het wel echt heel leuk. Ik mocht er dit keer de hele dag bij zijn en dat was vet gezellig. De crew waarmee we dit draaien is gewoon echt leuk, dus ik vond het een topdag.

De video komt binnenkort online. Leuk!

IMG_7366
Wie ziet waar dit is in Nederland? 😀

Zelf pasta maken en heerlijk barbecuen
Wat eten betreft heb ik ook wel wat hoogtepuntjes beleefd de afgelopen weken. Zo kwam Jan op een dag thuis met een Philips Pasta Maker. YES! Dit is echt zo’n chill apparaat waarmee je in een handomdraai zelf pasta kan maken. En die pasta is echt zoooooo veeeeel lekkerder dan de pasta uit de supermarkt. Echt: we zijn helemaal fan van deze unit en hebben zó lekker gegeten de afgelopen tijd. Pasta met Burrata… Pasta Carbonara… Mjam!

IMG_8546

Verder hebben we ook een weekendje gehad waarin we prachtig vlees hebben bereid op de Big Green Egg. Dit was het laatste weekend dat het nog mooi weer was en we zijn echt 5 uur lang bezig geweest om een stuk vlees mooi te garen. Ik zeg trouwens ‘we’, maar ik bedoel Jan. Haha, ik zat er bij en keek ernaar. Heerlijk!

IMG_7418

IMG_0309_Facetune_21-10-2018-18-26-08

IMG_0291_Facetune_21-10-2018-18-20-35

Check in deze blogpost hoe we runderribben van de Big Green Egg hebben gemaakt en lees in deze blogpost hoe we daar vervolgens pulled beef van hebben gemaakt.

IMG_0307
Dotje vond het lekker warm onder de Big Green Egg die 5 uur lang aan stond, haha

Een fucking mooi huis bezichtigen, bieden, en…..
En dan bewaar ik Het Grote Nieuws natuurlijk voor het laatst…

Weet je nog dat ik een paar weken geleden vertelde dat Jan en ik waren gestopt met de huizenzoektocht?

Leonie ter Veld, 4 weken geleden: ” …‘s avonds toch besloten dat we nog geen huis gaan kopen. De markt is gewoon te raar, we wonen nog best wel leuk, ik mis onze zwerfkatten nu al bij het idee dat we hier ooit weg gaan en we (ik) willen nog heel graag op vakantie in januari om de winter te overbruggen. Dan is het gewoon niet handig om nu die zoektocht naar een nieuw huis te starten. En dus hebben we afgesproken dat ik vanaf mijn verjaardag, 10 maart, weer op Funda mag kijken.”

Tja… En toen kreeg ik opeens van een vriendin háár huis op Funda door. We hadden de afgelopen tijd al wel contact gehad en ze vertelde al dat ze haar huis in Haarlem te koop zou gaan zetten, maar ik dacht dat dit pas in januari of februari zou gebeuren. En toen kreeg ik opeens een Funda-linkje van een huis waar ik natuurlijk al een paar keer was geweest en wat écht wel een tof huis was voor Jan en mij.

Jan zat nog in China en met het ellendige tijdsverschil heb ik echt uren moeten wachten totdat hij wakker was en het huis kon bekijken. Ook hij was meteen enthousiast. AAH!

Ik plande een bezichtiging in, terwijl Jan nog in China zat… En toen ik het huis weer eens zag, was ik overtuigd: dit is precies wat Jan en ik zoeken. Hoge plafonds, een ’tuin’ aan de woonkamer, genoeg slaapkamers om er jaren te wonen, een grotere keuken dan we nu hebben, dicht bij het centrum… En ook nog voor een goede prijs.

Omdat we de verkopers kennen, konden we het huis gelukkig nog voor een tweede keer bezichtigen toen Jan nét terug was uit Shanghai, op donderdagochtend. En op vrijdag moesten we bieden.

Jezus; wat was vrijdagochtend SPANNEND! We hebben ’s ochtends nog een afspraak gehad met een financieel adviseur om te praten over onze mogelijkheden en toen hebben we ons bod neergelegd. We mochten één keer bieden en we hebben echt zo zo zo hard zitten duimen dat we het hoogste bod hadden… En DUDE: dit is spannend!

En anderhalf uur later kwam het verlossende telefoontje… WE HADDEN HET HOOGSTE BOD!

Ik durf nog niet te schreeuwen dat we een huis hebben gekocht, maar inmiddels hebben we handtekeningen gezet en is alles in werking gezet om te zorgen dat dit huis binnenkort van ons is. We zijn nu druk bezig om de financiering rond te krijgen, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt. Totdat dit goed komt, durf ik het nog niet echt van de daken te schreeuwen, maar MAN WAT IS DEZE TIJD TOF EN EXCITING EN SPANNEND. AAAAH!

Marktplaatsen voor het leven
En toen was het weekend en zat ik heelmaal in de verhuis-vibes. Als het allemaal doorgaat dan zitten we nog wel eventjes in Amsterdam (oplevering is pas over een paar maanden), maar zo hebben we mooi de tijd om langzaam van Amsterdam afscheid te nemen en te wennen aan het idee dat we in Haarlem gaan wonen (DOTJE IK MIS JE NU AL :(:(:()! In de tussentijd heb ik last van opruimwoede; zo doken we ons tuinhuis in om heel veel shit weg te gooien, uit te zoeken en op te ruimen ennnn ben ik echt aan het Marktplaatsen voor het leven. Iemand nog interesse in toffe sneakers, sportschoenen of mijn iPhone 6s die nog perfect werkt? 😉 Zo krijgen we de financiering wel rond. HAHA. Grapje.

Oh man, duim voor me dat dit allemaal goed komt. Nog een paar weken en dan hebben we zekerheid. WAAAAH!

Natuurlijk is er veel meer gebeurd in de afgelopen weken dan alleen dit; ik ging nog op babybezoek bij mijn nicht waar ik binnenkort om de hoek ga wonen als het goed is (yes!), ging voor het eerst naar biercafé Gollem (loved it!), vierde twee verjaardagen van vriendinnen die allebei zó fijn waren, at verrukkelijk bij Café de Binnenvisser en had daarna een topavond bij de Biertuin met vrienden, gaf een heel leuk interview op Grote Hoogte (echt op een toffe locatie in Amsterdam: Restaurant REM) en nog veel meer.

Maar dit was ‘m jongens. Mijn maand oktober. WAT EEN MAAND HÈ?

Momenteel ben ik herstellende van echt een vettttt hardnekkige verkoudheid, waardoor ik weer een paar dagen niet heb gewerkt en dus weer een achterstand heb opgebouwd. Lekker bezig Leo. Maar ik heb mezelf voorgenomen dat ik iets minder de hele tijd moet en vooral de dingen doe waar ik zin in heb en energie van krijg. De opnames zijn voorlopig gestopt en ik heb nog één presentatie op de planning staan, maar daarna is dat ook rustig. Het blijft work-wise druk met campagnes, maar dat is ook goed omdat dat betekent dat er geld binnenkomt.

Verder is Elske lekker bezig met content maken (die zit al in de Kerstrecepten, NICE) en gaan we binnenkort een nieuwe categorie lanceren waar we allebei echt SUPER excited over zijn (dit wordt zo leuk!!) ennnnn ik heb gister een nieuwe vacature online gezet die je snel ff moet bekijken als werk zoekt in social media :D.

Zo; ik ben blij dat ik je weer heb bijgepraat. Ik hoop dat ik er volgende week weer ben; dan ga ik je vertellen over de week proefwonen in Haarlem (ik typ dit vanuit het bed van vrienden die in Haarlem wonen, met poes Charles aan m’n zijde, want daar passen Jan en ik deze week op). Oooh en zaterdag ga ik naar m’n ouders en ik ga ze zoooo’n leuk cadeau geven voor hun 60e verjaardag, dus daar kan ik je dan ook over vertellen. Ja, ik denk dat ik er volgende week wel weer ben.

Ik hoop jij ook.

Sorry dat je zo lang hebt moeten wachten hierop en dat ik je niet verteld heb dat er ff niets online kwam. Communicatie is KEY in een goede relatie LEO!!! En dat weet ik ook, maar zelfs daar had ik ff de puf niet voor.

But she’s back. Rustiger, meer zen en vol energie. #ZININ!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

8 reacties op “Leo’s oktober: GROOT NIEUWS, mijn PDS-ellende, werken op het strand en andere hoogtepunten van Oktober

 • Wauw! De energie spat van mijn beeldscherm af haha, hartstikke leuk! En (bijna) gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Inderdaad erg spannend maar ook erg leuk zo’n nieuwe stap in jullie leven. Hopelijk krijgen jullie snel het verlossende antwoord te horen. Soms denk ik wel eens, het moet gewoon zo zijn!

 • Haarlem is zo leuk!!Woon er al mijn hele leven en ohhh je gaat zo genieten van de leuke eettentjes,terrasjes en natuurlijk nóg dichterbij het strand 😀

 • Klazien zegt:

  Leuk, gefeliciteerd met jullie woning! Ben benieuwd waar in Haarlem het ongeveer is (maar snap als je dit niet wil vertellen ivm privacy-redenen).
  Ik woon (met uitzonderingen van wat tussenpozen) mijn hele leven in Haarlem en ik wil hier eigenlijk echt niet weg en veel vrienden van me hebben hetzelfde. Ik hoor de laatste tijd trouwens echt vaak over Amsterdammers die hierheen komen! Aan de ene kant leuk, maar hoop wel dat Haarlem niet zijn karakter als “kleinere en knussere broertje van” verliest!
  Haarlem is dus echt een hele leuke stad! Heel veeeel leuke eettentjes en cafeetjes (je mag me mailen als je tips wil), een mooi centrum (vooral langs het Spaarne en in de Vijfhoek), goede musea en je bent zo in Amsterdam en zo in de duinen, het strand, Spaarndam. Vind dat altijd zo heerlijk in de zomer.

 • WINDESHEIM ZWOLLE!! 😀 met heeeel veel plezier vier jaar SPH gestudeerd. Leuk dat je daar was. Net afgelopen september afgestudeerd en 1 oktober mijn diploma opgehaald haha.

 • JAAAAAA!!!! Ik dacht het al, maar hoe tof!! Ik woon nu bijna een maand (alweer! damn, time flies) in Haarlem en ik vind het op één of andere manier onwijs tof dat jij er waarschijnlijk ook komt wonen!
  Ik kan nu al niet wachten op waanzinnige eettent tips, mooie natuur in de omgeving, etc. Ik ken Haarlem eigenlijk helemaal nog niet, maar iedereen is zo razend enthousiast dat ik zeker weet dat alles goed komt. Zin in!!
  Geniet van deze te leuke tijd, voor je het weet zit je in de inpakstress en allesss!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *