Dinner: Pasta pesto met rucola en cherrytomaatjes

Hoi! Goed nieuws! Ik krijg m’n eetlust terug! Gisteravond heb ik heerlijk pasta pesto met rucola en tomaatjes gegeten, niet omdat ik iets moest eten maar omdat ik daar zin in had, woehoe! Goed teken! En vandaag werd ik wakker met een ongelovelijke zin in loempia’s, dus die ga ik straks eten.

Maar eerst nog even over gisteravond. Ik maakte pasta pesto met rucola en cherrytomaatjes, omdat ik dít interview voorbij zag komen op twitter tussen Domien (van 3FM) en Fons (die een van de beste vrienden van mijn zus is) en toen kreeg ik me toch een partij zin in pasta pesto met rucola en tomaatjes. Dus, dat stond ‘s avonds op tafel.

Nodig voor ̩̩n persoon: een handje rucola Рcherrytomaatjes Р2 eetlepels pijnboompitten Р15 gr basilicum Рolijfolie Р2 eetlepels parmezaanse kaas Рverse pasta voor 1 persoon

Ik hou van pasta pesto (mensen die mijn kookboek hebben kunnen dit zeker bevestigen, haha) en vind het vooral awesome omdat het zo makkelijk klaar te maken is. Wel iets aan de dure kant, maar héél lekker. Maak de pesto door de pijnboompitten met kaas en basilicum te staafmixeren en voeg olijfolie toe om het dunner te maken. Kook de pasta in 4 minuten gaar. Giet af, laat een klein beetje kookvocht achter in de pan en roer de pesto door de pasta met kookvocht. Serveer een handje rucola on top samen met wat gehalveerde cherrytomaatjes en strooi er peper & zout over. KLAAR.

Ik vond het vet lekker. Pasta pesto is echt mijn lievelingsmaal en ik had ‘t gek genoeg nog nooit klaargemaakt in de combi met rucola en cherrytomaatjes. En die combi is juist zo goed; de tomaatjes maken het heerlijk fris. Een aanrader, als je het mij vraagt.

PS: Wil je goedkoper? Gebruik verse spinazie in plaats van basilicum! Of vervang de pijnboompitten door cashewnoten. Allebei ook dure producten, maar die koop je in grotere hoeveelheden, dus dan ben je in the end goedkoper uit..

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

12 reacties op “Dinner: Pasta pesto met rucola en cherrytomaatjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *