Gnocchi met appel, geitenkaas, walnoten en rucola

DIT IS ZO LEKKER!

Dag leuke mensen! Vandaag heb ik een receptje voor je dat een beetje gek klinkt, maar het is echt gruwelijk lekker. Ik had zin in gnocchi en van die hele lekkere zachte geitenkaas en zat een beetje te denken waar ik dat lekker mee kon combineren en toen verzon ik dit recept. Een behoorlijk experiment, maar het pakte echt super goed uit.

Zin in een makkelijk, snel en goedkoop recept? Maak deze gnocchi!

Nodig voor twee personen: 300gr gnocchi – hele zachte geitenkaas* – 1 appel (elstar) – 2 handjes walnoten – boter om in te bakken – 2 handjes rucola 

*bij Albert Heijn hebben ze zo’n dure geitenkaas met een stickertje ‘lait cru’ er op en die is HEEL zacht en HEEL erg lekker. Hij zit in een houten, rond bakje en hij is geweldig. Maar die hadden ze dit keer niet en toen ben ik naar de Ekoplaza gefietst voor een zachte verse geitenkaas in een soort leverworst-verpakking. LEKKER! Het belangrijkste is dat je echt zachte geitenkaas gebruikt in dit recept.

Je hoeft de gnocchi niet te koken; we gaan ze bakken in de pan. Laat een klontje boter smelten in de pan en bak de gnocchi hier even in aan. 2 minuutjes. Snijd de appel in stukjes en bak die mee met de gnocchi en voeg ook de walnoten toe aan de pan. Bak dit met z’n allen eventjes totdat alles er gebakken uitziet (a.k.a. goudruin kleurt). Nice!

Doe op je bord wat rucola en leg daar de gnocchi op. Top af met geitenkaas en klaar is je maal. Eet smakelijk!

kaas

MAN WAT WAS DIT LEKKER. De combinatie is echt top en het is helemaal niet heel gek om appel als avondeten te eten. Door de walnoten en rucola is het toch gewoon een hartige maaltijd. En ik vond de gnocchi gebakken in plaats van gekookt echt zó geweldig lekker. Echt fantastisch!!

Ik hoop dat je het ook eens klaarmaakt en ben heel benieuwd wat je er dan van vindt :D.

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Gnocchi met appel, geitenkaas, walnoten en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *