Spaghetti met spinazie, walnoten en kaas

Dag goed volk! Het is maandag en dus eten we vandaag vegetarisch. Woop woop! Ik had rond lunchtijd mega veel zin in een vette comfortfood-pasta en daarbij hoort natuurlijk KAAS (of VLEES, maar het is #meatfreemonday). Ook wilde ik een béétje gezond eten (lees: voedingsstoffen binnenkrijgen) en dus maakte ik een pasta met spinazie. En walnoten. En knoflook. En room. MJAM! Het was vet lekker en het recept vind je hieronder.

Vind het trouwens wel zo aardig om er even bij te vermelden dat ik het recept op Allerhande heb gevonden. Check hier het originele recept! En dan nu mijn variant:

Nodig voor één persoon: 1 klein kuipje crème fraîche – half pak verse spaghetti (volkoren) – 2 handen spinazie – 1/2 teen knoflook – olijfolie extra vierge – handje walnoten – 4 eetlepels geraspte kaas

Kook de pasta in 4 minuten gaar. Verwarm olie in een pan en pers er de halve teen knoflook in uit. Voeg de spinazie er aan toe en laat die slinken.

Doe er dan een beetje kookvocht van de pasta bij (stuk of 5 eetlepels) en de crème fraîche. Laat dit pruttelen en roer door elkaar tot een lekkere saus. Voeg wat eetlepels kaas toe en smelt die er lekker doorheen.

Giet de pasta af en voeg ook toe aan de pan met spinazie en roomsaus. Roer er wat walnoten doorheen en klaar is je pasta!

EET SMAKELIJK!

bord

Ik vond het echt suuuuper lekker. Super smaakvol, weinig ingrediënten, zo klaar. Kortom: echt een top maaltijd. Loved it!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *