Weekmenu: 5 dagen koken voor €2,50 per persoon: pizza, pasta’s, nasi & ovenschotel

Gesponsord – Hey you! Een paar weken geleden schreef ik al over de uitdaging die ik aanging om 5 dagen te gaan koken voor slechts €2,50 per persoon. Vandaag is het moment dat ik mijn weekmenu met je ga delen. Ik heb vijf dagen avondeten gemaakt voor twee personen voor slechts €2,50 per persoon en heb mijn boodschappen gedaan bij Dirk, omdat dit een lekkere voordelige supermarkt is met een uitgebreid vers aanbod.

In mijn vorige blogpost, waarin ik je meenam in mijn supermarktbezoek, deelde ik het eerste recept al met je: pasta met o.a. pangasiusfilet en rucola. Vandaag deel ik nog eens vier andere recepten met je: eentje voor pizza, nog een pasta-recept, een recept voor een heerlijke ovenschotel én een lekkere nasi.

Ik ben héél erg benieuwd of jij de uitdaging ook aan durft te gaan én of je zelf toffe recepten hebt die geen drol kosten. Als dat zo is, deel die dan vooral in een reactie onder deze blogpost; het zou tof zijn dat iedereen die deze blogpost leest en dus geïnteresseerd is in goedkoop koken, ook jóuw input kan lezen.

Mijn aanpak?
Ik heb vooral gebruik gemaakt van producten die in de aanbieding zijn, maar ook producten die standaard laag geprijsd zijn. Verder heb ik écht per dag boodschappen gedaan voor maximaal €5. Het zijn dus echt 5 opzichzelfstaande recepten die je zo voor €2,50 per persoon na kunt maken. Oh ennn ik heb dus niet één dag gekookt voor drie dagen. En de laatste tip: het is vooral de truc om steeds voor de goedkoopste optie te kiezen: dit deed ik in het geval van de wraps, nasikruiden, salami, spekjes, etc. Even goed naar het schap kijken scheelt je echt een heleboel doekoes!

Zo. Klaar voor mijn weekmenu met 5 recepten voor €2,50 per persoon?

pas

MAANDAG: Pasta met champignons, spekjes, roomkaas en andijvie (€2,03 p.p.)
Nodig voor 2 personen:
– 250gr fusilli
– 1 bakje kruidenroomkaas (aanbieding)
– 1 bakje champignons
– 200 gr andijvie
–  125 gr spekjes

Kook de pasta in 8 minuten gaar. Snijd de champignons in kwartjes en bak ze in een pan met olie rondom bruin. Voeg de spekjes er aan toe en bak die even mee tot ze verkleuren en een beetje knapperig worden. Voeg dan een flinke hand andijvie toe aan de pan en bak het eventjes mee. Giet in de tussentijd de pasta af en bewaar een paar eetlepels kookvocht. Doe het hele kuipje kruidenroomkaas bij de champignons en spekjes en roer het er doorheen. Voeg wat kookvocht van de pasta toe om de saus te verdunnen. Roer als laatste ook de pasta door de saus en klaar is je maal! Opdienen in een diep bord met nog een plukje rauwe andijvie in top. Eet smakelijk!

nasi

DINSDAG: Nasi met ham en prei, ei en kroepoek (€2,35 p.p.)
Nodig voor 2 personen:
– 2 kopjes rijst
– 125 gr hamblokjes
– 1/2 prei
– 1/2 zakje nasikruiden van het merk Inproba
– 1 zakje pindasaus van het merk Inproba
– 2 eieren
– kroepoek

Kook de rijst in 8 minuten gaar. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Bak de prei vervolgens in een pan met olie. Voeg na een paar minuten ook de hamblokjes toe aan de pan en bak even mee. Roer er dan wat nasikruiden door en zodra de rijst gekookt en afgegoten is, voeg je ook die toe aan de pan. Bak in de tussentijd een eitje in een andere pan en meng de pindasaus met 150ml kokend water. Zet de satésaus nog eventjes in een pannetje op hoog vuur en roer net zo lang tot het een dikke saus is.

Serveer de nasi in een diep bord met de satésaus en het eitje er op en een beetje kroepoek erbij. Een super complete maaltijd (en érg lekker), die binnen no time op tafel staat en spotgoedkoop is. Enjoy!

ovencshotel

WOENSDAG: Ovenschotel caprese met aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en chorizo (€2,15 p.p.)
Nodig voor twee personen:
– 1 voordeel verpakking aardappelschijfjes
– 3 tomaten (aanbieding)
– 10 blaadjes basilicum (aanbieding)
– 10 plakjes chorizo
– 2 bollen mozzalla

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de aardappelschijfjes voor 10 minuten of totdat ze een beetje verkleuren. Voeg na een minuut of 10 de plakjes chorizo ook toe aan de pan en bak die even mee. Snijd in de tussentijd de tomaten en basilicum in stukjes. Voeg die toe aan de pan met aardappel en chorizo. Scheur de bollen mozzarella in stukjes en verdeel de helft alvast door de ingrediënten in de pan. Haal vervolgens alles uit de pan en doe in een ovenschaal. Top af met de rest van de mozzarella en bak deze ovenschotel nog zo’n 15 minuutjes af in de oven op 180C. Je maaltijd is klaar zodra de mozzarella gesmolten is en een beetje bruin kleurt. Eet smakelijk!

couget

DONDERDAG: Tortizza’s met salami, courgette, basilicum en crème fraîche (€2,38 p.p.)
Nodig voor 2 personen:
– 4 wraps
– 250gr crème fraîche
– gr Uniekaas strooikaas
– 1 pakje salami
– 1/2 courgette
– 5 blaadjes basilicum (van die plant die je woensdag had gekocht)

Smeer de wraps in met een lekkere laag crème fraîche. Verdeel daar de plakjes salami over en heel dun gesneden plakjes courgette. Doe er wat verse basilicum bij en een beetje peper en bak deze tortizza 5 minuutjes af op 180C in de oven. Strooi er dan nog wat geraspte kaas over en bak ‘m opnieuw 5-10 minuten af in de oven. De tortizza’s zijn klaar zodra de kaas gesmolten is. Eetse!

recept1

VRIJDAG: Pasta met roomkaas, prei, pangasius en rucola (€2,50 p.p.)
Nodig voor 2 personen:
– 2 pangasius filets (aanbieding)
– 250gr fusilli
– 1/2 prei
– 3/4 bakje kruidenroomkaas (aanbieding)
– 2 handjes rucola

De bereidingswijze van deze pasta lees je in mijn vorige blogpost over deze uitdaging. Check het hier!

Zo! Dat waren 5 recepten om lekker goedkoop de week door te komen. Ik vond het echt een héle leuke uitdaging om te doen en vind echt dat er ontzettend veel mogelijk is met een klein budget, bij een supermarkt als Dirk. En je hoeft echt niet opeens allemaal diepvriesshizzle ofzo te kopen. Je komt met verse producten echt al een heel eind!

Bovendien heb ik een heleboel ingrediënten over, waar ik het weekend nog mee aan de slag zou kunnen. Denk aan spekjes, hamblokjes, rucola, andijvie, eieren, wraps, rijst, pasta, prei, basilicum. Daar valt prima nog een maaltje van te maken!

Dit waren mijn vijf goedkope recepten. Ik ben benieuwd wat jij verzint met €2,50 per persoon. Laat je het hieronder weten?

Thanks voor het lezen van deze blogpost en eet smakelijk!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Weekmenu: 5 dagen koken voor €2,50 per persoon: pizza, pasta’s, nasi & ovenschotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *