Romige champignonsoep met gehaktballetjes

Goedenavond! Oeh vanavond heb ik weer lekker gegeten. Ik had zin in een stuk vlees met champignons, maar wilde geen 3-dingen maaltijd klaarmaken (aardappels, groente, vlees) want dat vond ik teveel werk. Toen bedacht ik dat ik maar eens ging proberen een champignonsoep te maken, met ballen!

Je snijdt 250gr champignons en 1 grote ui in stukken en bakt deze in de pan met olijfolie. Ondertussen kneed je gehaktkruiden met paneermeel door 150gram gehakt en hiervan draai je kleine soepballetjes. Deze kook je gaar in een aparte pan met groentebouillon. Ik had een steelpannetje voor 3/4e gevuld met water. Als de gehaktballetjes gaar zijn schep je ze uit de bouillon en hou je ze apart. De bouillon doe je door de champignons en je schenkt er een flinke scheut kookroom door. Dan schep je ongeveer 1/3 van de champignons uit de pan, deze hou je met de gehaktballetjes even apart en dan laat je de soep 10 minuten pruttelen. Pureer daarna de soep en voeg dan de champignons en gehaktballetjes weer toe. Laat nog even lekker pruttelen en dan is het klaar!

Ik vond het echt een súper lekkere soep en het vulde echt enorm. Ik at 1 kop als avondeten (en maakte genoeg voor 2 koppen, die die 2e eet ik morgen bij de lunch). Echt een hele lekkere soep dit:)

Misschien vind je dit ook lekker:

KippensoepCourgettesoep
Champignonragout

8 reacties op “Romige champignonsoep met gehaktballetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *