Pangasiusfilet met basilicum, pijnboompitten en limoen op een bedje van zoete aardappelpuree

Hallo lezers! Vanavond besloot ik een maaltje te maken met dingen die ik nog in huis had; lekker goedkoop. Uit de vriezer haalde ik pangasiusfilet, ik had nog een basilicumplantje staan, gebruikte limoen en zoete aardappel van de markt (van de zoete aardappelsoep van vorige week) en had nog pijnboompitten liggen. Hiermee maakte ik pangasiusfilet uit de oven met een ‘pijnboompittenprutje’ op een bedje van zoete aardappelpuree.

Het is slim om dit gerecht even voor te bereiden en later pas warm te maken. Doe in een ovenschaal olijfolie en pers een halve limoen uit. Leg hier de pangasiusfilet (ontdooid) op. Maak een prutje van gehakte verse basilicum (ongeveer 15gr), gehakte pijnboompitten (ongeveer 50gr), 1 el olijfolie, 1 teen knoflook, het sap van de andere helft van de limoen en een beetje limoenrasp. Dit prutje smeer je over de pangasiusfilet en dit laat je ongeveer een uur in de koelkast staan. Daarna doe je de vis 20 minuten op 180C in de oven. Ondertussen kook je de zoete aardappel en als hij gaar is, stamp je ‘m tot een puree. Doe de puree op je bord, leg de vis er op en klaar!

Ik vond het lekker! Verbazingwekkend wat je kunt maken met restjes die je in huis hebt. Heb jij ook wel eens iets wonderbaarlijk lekkers gemaakt met restjes? Laat ’t weten in een reactie! Ik ben benieuwd….

Misschien vind je dit ook lekker:

Pangasiusfilet met een pijnboompittenprutjeKabeljauwfilet met pesto
Kip met zoete aardappelpuree

8 reacties op “Pangasiusfilet met basilicum, pijnboompitten en limoen op een bedje van zoete aardappelpuree

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *