Leo’s leven 159: een klusvrij weekend vol brunches, koken en series kijken

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 28 maart! Vandaag praat ik je bij over het allerrrrr lekkerste weekend op aarde, over massages, brunchen, paasontbijt, Next in Fashion, spelletjesavond, pianospelen, dutjes, kooksessies en een leuke podcastopname. En niet één klus-achtig ding uitgevoerd. WOEHOE! Ik ga in dit dagboek om en nabij 60x het woord ‘heerlijk’ schrijven, dus bereid je daar vast op voor. Lees je gezellig mee?

Vrijdag:
Omdat donderdag zo’n drukke dag was geweest met de opnames voor Binnenstebuiten, had ik bedacht dat ik het vrijdag wat rustiger aan wilde doen. Maar m’n planning liet het niet helemaal toe helaas. ‘s Ochtends hebben Jan en ik wéér een hele ochtend in het ziekenhuis gezeten om nog een keer die stomme bloedtest te doen om te checken of ik zwangerschapssuiker heb en daarna moest ik toch ook gewoon aan het werk.

Ik hield me bezig met een Paascampagne, schreef m’n dagboek (vanuit het ziekenhuis), had contact met allerlei partijen over allerlei samenwerkingen – van behang tot maatwerk tot baby-dingen tot bedden – én leverde nieuwe previews aan voor twee campagnes.

Toen ik op maandagochtend m’n planning aan het maken was, had ik nou juist bedacht dat vrijdag mooi een rustige dag kon zijn waarop ik eindelijk eens tijd had om ons hele interieur een beetje leuk vast te leggen. We hadden immers de dag ervoor die televisieopnames gehad, dus het huis stond er picobello bij. Maar toen m’n vrijdag in de loop van de week steeds voller werd, had ik niet gedacht dat ik hier nog puf voor had. En toch heb ik het gedaan! Het zonnetje scheen vrijdagmiddag einde dag zó lekker ons huis binnen, dat ik toch nog even wat plaatjes heb geschoten. Je zult ze de komende tijd wel allemaal voorbij zien komen op Instagram, maar hier een kleine greep uit wat dingen zoals ons bureau, die ik nog niet gedeeld had :D.

Om 5 uur had ik een massage gepland staan: vet goed einde van de week en begin van het weekend. Ik ging weer naar Five City Spa voor de zwangerschapsmassage en het was weer heer-lijk.

‘s Avonds had ik een avondje alleen op de bank en ook dat was echt genieten. Ik bestelde kip en frietjes van de Roast Chicken Bar en keek The Next in Fashion; de Netflix serie waar ik momenteel verslaafd aan ben.

Zaterdag:
Op zaterdag hadden Jan en ik ook echt een geniale dag. Het was namelijk het eerste weekend in TIJDEN dat we niet meer gingen klussen. We zijn gewoon klaar in huis! Ja; natúúrlijk zijn er nog dingen waar we mee bezig kunnen (de lijst is zelfs nog behoorlijk), maar we zitten er echt goed bij momenteel en vinden het allebei mooi geweest. Oh en mensen; wat een concept is een vrij weekend joh. Jeetje, wat hebben we dit gemist. Ja; we vonden het klussen allebei echt heel erg leuk om te doen en ik ben écht blij dat we zoveel hebben gedaan in de afgelopen 10-17 maanden, maar als je dan opeens weer even een vrij weekend hebt, voelt dat ook echt zó ontzettend goed.

Jan ging lekker brunchen in Amsterdam en ik nam de ochtend om nog iets voor werk te doen. Wat heerlijk was, want zo kon ik in alle rust even twee receptjes koken met een podcastje op, zonder dat er ergens in m’n lijf een soort haast of deadlinestress was. HEERLIJK.

‘s Middags heb ik lekker op de bank gelegen; serietje kijken, beetje slapen, beetje kletsen met Janneman. Zo langzaam allemaal en zo heer-lijk.

Pasaeieren eten op de bank is een prima activiteit in de laatste weken van je zwangerschap

Aan het einde van de middag begon het opeens vet hard te regenen en werd het opeens echt spelletjes-weer. Dus we trommelden wat vrienden op en die kwamen gezellig bij ons langs voor een spontaan avondje spelletjes spelen en hotdogs eten. Oh wat was dit FIJN! En vet mooi ook; de piano bewees zichzelf meteen; hij staat op een prominente plek in onze woonkamer en ik hoopte al dat als je dan met vrienden bent, dat iemand er dan achter zou gaan zitten om te spelen en precies dat gebeurde! En dat was zooo leuk :D. Helemaal kneuterlife dit, maar lov it.

Zondag:
Op zondag hadden we zowaar nóg minder plannen dan op zaterdag, dus het eerste wat we deden was uitslapen. Daarna stapten we op de fiets naar de stad voor een brunch bij Frenchie. We aten pannenkoekjes en toast, dronken sapjes en cappuccino’s en het was echt een lekker begin van de dag.

Na een paar shopdingen in de stad fietsten we weer naar huis en zijn we weer allebei op de bank geploft. God wat lekker. ‘s Middags deed ik nog ff boodschappen en daarna ben ik met een podcast op de keuken in gedoken om een lekker uitgebreid avondmaaltje klaar te maken en alvast vooruit te koken voor de komende week. Heerlijk!

‘s Avonds aten we polenta met oude kaas, met gepofte tomaatjes uit de oven en gebakken chorizo en daarbij aubergines uit de oven met kruidenprutje en burrata. Echt een goddelijke maaltijd en het was echt vet fijn om weer eens even de tijd te hebben om te koken. Love dat.

Daarna zijn we wéér op de bank gekropen en dit keer gingen we verder met de serie The Last Of Us op HBO MAX. Vette serie, maar ik ben niet LYRISCH. Maar wel gewoon een vette serie, dus we blijven kijken.

Maandag:
Op maandag begon ik m’n dag met m’n weekplanning en die was weer vrij overzichtelijk. Genoeg te doen, maar ook genoeg tijd om het te doen, dus dat is top.

Ik zette campagnes live, leverde previews aan voor twee grote campagnes en maakte foto’s voor een andere samenwerking. Daarna was het tijd voor een paar uurtjes chillen met je billen op de bank.

Om 3 uur hadden we een afspraak voor een podcastopname bij ons thuis en dat was echt super leuk. Het was niet voor Podcast De Verbouwing, maar voor een andere podcast die binnenkort lanceert en we mochten kletsen over ons interieur. Nou; dat kunnen we wel :D. Heel leuk was dit.

Verder werd nog even de laatste hand gelegd aan de glazen pui in ons kantoor door de klusjesman die ‘m een paar weken (?) geleden bij ons heeft geplaatst en om een uur of half 8 was iedereen het huis weer uit.

Omdat de dag toch iets drukker was dan ik momenteel aankan, had ik ff iets nodig om te ontspannen. En toen kwam Jan met het geniale idee om ff een stukje te gaan autorijden. En dat was echttttt heerlijk. We reden naar Wijk aan Zee, waar het ontzettend waaide en de zon net onder ging. Terwijl we over de pier liepen klotste het water aan beide kanten tegen de pier en het was echt alles wat ik nodig had om weer m’n hoofd leeg te krijgen. Heer-lijk.

Allebei een eigen chocoladereep mee voor deze strandwandeling 😀

En dat beste mensen, was mijn dagboek van dinsdag 28 maart. Ik heb ongeveer 88x het woord heerlijk geschreven en dat lijkt me een vrij goed teken. Wat een concept joh; zo’n rustig en langzaam leven. Ik weet zeker dat ik me over een tijdje stierlijk verveel, maar voor nu was dit echt even alles wat ik nodig had en meer.

De komende dagen staan in het teken van een beetje werken en één echt grote klus en verder moet ik denk ik hard opzoek naar een alternatief voor Next in Fashion, omdat ik vermoedelijk vandaag de finale ga kijken van het tweede seizoen. Dus als je nog een lekkere tip hebt, drop ‘m hieronder :D.

Thanks voor het lezen en ik spreek je vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

10 reacties op “Leo’s leven 159: een klusvrij weekend vol brunches, koken en series kijken

 • Heerlijk, zou ik zeggen 😉
  En oooh, die buik op een kussen, dat kan ik me nog zo goed herinneren. Dat ‘ie op een gegeven moment echt een eigen kussentje nodig had. En dan zo’n schoppend kindje erin waardoor ‘ie soms helemaal wiebelt. Zou er bijna nog een baby voor willen.

 • Jessica zegt:

  Ru pauls dragrace! Ik weet niet hoeveel zin en tijd je hebt. Maar heb je veel tijd begin je met de amerikaanse. Wil je het ff aftasten begin je met de Nederlandse 😋

 • Oeh ik heb Next in Fashion ook gebinged! Hier inmiddels diep in mn verlof en heb niet meer de puf voor veel activiteiten dus ben de streamingsdiensten behoorlijk aan het uitspelen. Hier mijn lijstje van aanbevelingen:

  Voor als je van tvshow-wedstrijden houdt:
  – Blown away (Netflix)
  – Grote kleine treinencompetitie (NPO)
  – Family cooking showdown (Netflix)
  – American BBQ showdown (Netflix)
  – Physical 100 (Netflix)

  Leuke docu-achtige serie over eten en verschillende keukens:
  – Ugly Delicious (Netflix)

  Klussen:
  – VT Wonen weer verliefd op je huis (KIJK)
  – Kopen zonder kijken (Videoland)
  – Blind gekocht (Videoland)
  – Het blok Australie (KIJK)
  – Het blok Nieuw-Zeeland (KIJK)

  Overig:
  – De mol Belgie (NPO)
  – Hockeyvaders (Videoland)
  – Arcadia (NPO)
  – Outlander (Netflix)

  Zo nu weet je ook wat ik de afgelopen weken heb gedaan 😂
  Hoop dat er iets voor je tussenzit!

  Liefs! 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *