Leo’s leven 160: in een baby-magazine, klussen op zolder en geweldige rendang

Goedemorgen fijne mensen en welkom op deze regenachtige laatste vrijdag van maart. Het is 9 uur ‘s ochtends en ik heb er al een heel ochtendprogramma op zitten, waarbij Jan en ik het huis wéér klaar hebben gemaakt voor dit keer een fotoshoot voor Binnenstebuiten. Gepoetst, opgeruimd, gezogen, in de make-up, klaar om te shinen. Maar voordat de fotograaf hier op de stoep staat, ga ik je bijpraten over de afgelopen dagen. Die stonden in het teken van een bezoekje van m’n schoonouders die kwamen klussen, ik kreeg m’n suiker-uitslag, lag heel veel te tukken op de bank, heb nee moeten zeggen tegen allerlei campagnes en ik werkte mee aan een podcast over de Zeven Zussen. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was een lekker dagje. Ik begon met het schrijven van m’n dagboek, publiceerde iets voor een campagne, maakte een IG post van de eethoek en leverde een preview aan bij een klant voor een blogpost over onze logeerkamer, schreef een blog over onze kantoor make-over en werkte m’n mailbox bij. Lekker productief werkdagje!

‘s Middags wilde ik nog wandelen, maar in plaats daarvan had m’n lijf meer behoefte aan chillings op de bank, dus dan doen we dat maar. Met chips en vega sushi van de Ap en heel veel gingerbeer, want aan dat laatste ben ik momenteel echt verslaafd.

‘s Avonds was het tijd voor zwangerschapsyoga en dat was weer een fijne les waar ik ff met mede zwangeren kon sparren over een beslissing die ik binnenkort moet nemen en daarna dook ik thuis de keuken in voor een hele simpele pasta pesto met burrata en tomaatjes. Jan was uit eten met collega’s, dus ik had een avondje voor mezelf. Tijd om in bad te gaan!

Top-lookje onderweg naar yoga

Met de finale van Nikkie’s make-up mansion (ja ik kijk kinderprogramma’s), heb ik heerlijk gebadderd en daarna ben ik meteen naar bed gegaan. Lekker dagje!

Ik gun ieder zwanger mens een bad.

Woensdag:
Op woensdag had ik het iets rustiger omdat ik dinsdag al vrij veel had gedaan. Ik kon ‘s ochtends iets langer blijven liggen dan anders en ben toen langzaam aan het werk gegaan. Ik beantwoordde reacties op m’n blog (het waren er veel! vet gezellig!!), zette een campagne live, leverde een preview aan voor een samenwerking met Asos, wandelde naar een vriendin om een extra sleutel van ons huis te geven voor het geval de bevalling opeens start en Ted geen eten heeft en de rest van de dag heb ik zitten wachten op de uitslag van m’n tweede zwangerschapssuikertest van die vrijdag ervoor.

Bollie achter het bureau; ik moet zeggen dat m’n werkhouding ook niet echt meer Arbo-oké is, maar die buik begint behoorlijk z’n plek in te nemen haha.

Die suiker-uitslag bleek weer goed, dus weer geen suiker, maar slechts een grote baby van zichzelf.

‘s Middags kwam er nog een bestelling binnen van C&A met wat wijde shirts en een badjas voor de kraamweek en de weken daar omheen en het is toch interessant hoeveel berichtjes je dan krijgt over dat die shirts niet handig zijn voor borstvoeding. Op zich kan ik dat zelf ook bedenken; ik ben niet helemaal van de pot gerukt :P. Ik weet dat ik weinig weet van zwangerschap, maar dit soort rocketscience kan ik zelf nog wel bedenken (en ik ga geen borstvoeding geven dus niets aan de hand).

‘s Avonds deed Jan de boodschappen en ben ik nog ff de keuken in gedoken om een lekkere orzo met feta en sinaasappel te maken en daarna kwamen Jan z’n ouders, omdat die ons op donderdag kwamen helpen met klussen <3.

Donderdag:
Donderdag was een klusdag voor 3 mensen hier in huis en ik was er niet één van :O. De ouders van Jan kwamen helpen met het schilderen van alle deuren en kozijnen op de 2e verdieping en rondden de laatste dingen op de babykamer af; zo hadden we het gordijn te ver van het raam gehangen waardoor er licht achterlangs kwam – heeft Jans vader gefixt-, moest er nog ff een dimmer in de babykamer komen én een extra plank in de mooie kringloop-kast die we voor 37 euro op de kop tikten. Ondertussen stond Jan met z’n moeder te schilderen op de 2e verdieping en heb ik voornamelijk op de bank gelegen. Oooh ik was zó moe vandaag!

‘s Ochtends hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan de verloskundige en dat was fijn maar ook wisselend, want ik ben dus in een soort inleiding-dilemma beland waar ik niet heel gelukkig van word en naja; dat is de situatie even. Dus veel dingen om over na te denken.

Na de lunch – we konden in de zon in de tuin zitten!! – ben ik ff wandelend een paar boodschapjes gaan doen mét de nieuwste aflevering van De Zeven Zussen Podcast, waar ik in de tweede aflevering te gast was bij Merel Wildschut. Een vet gezellig gesprek van twee fans van de boeken, dus dat was leuk om ff terug te luisteren. En kort, want zo’n aflevering duurt maar een halfuurtje.

Vandaag viel ook het WIJ-magazine op de mat, waar een interview in staat over ons fertiliteitstraject

Na de boodschappen was de meid weer kapot en ben ik op de bank gekropen met het 7e deel van De Zeven Zussen, waarin ik halverwege ben. Ik moet echt ff doorlezen totdat het volgende deel binnenkort al uitkomt :D.

En zoals altijd, viel ik lekker in slaap tijdens het lezen en heb ik uiteindelijk gewoon twee uur liggen tukken op de bank. Terwijl Jan, Sytske en Dre hard aan het werk waren, haha. Maar goed; dat is geloof ik oké als je hoogzwanger bent ;-).

Tijdens het chillen op de bank heb ik trouwens echt VIER campagnes moeten afslaan voor de komende tijd en mannnnn dat vind ik moeilijk. Gewoon vier keer echt fijn geld verdienen waar je nee tegen zegt. En ja ik krijg wel een Zwanger-en-Zelfstandig-uitkering tijdens mijn verlof (maar dat is niet veel), maar echt nee zeggen tegen werk vind ik wel echt lastig. Want je zegt nee tegen je portemonnee (en je jaarcijfers) in een periode die heel duur is. Maar goed; ik moet het echt ff doen van mezelf en was dus gemixt trots dat ik ‘s ochtends nee had gezegd tegen één campagne. En toen kwamen er de rest van de dag nog DRIE binnen waar ik óók nee tegen moest zeggen, dus het was meteen een flinke test. Maar did it. Ik MOET echt ff in m’n bubbel komen en even alleen aan mezelf en de baby denken en m’n werk is echt TOTAAL onbelangrijk. Maar toch is het lastig.

‘s Avonds had ik geen puf om te koken en dus bestelden we eten bij Tolk About Food. EN oooooooh dat was LEKKER. Ik ging voor de rendang en die was echt echt echt goed; mals vlees, hele goede smaak en zelfs de rijst en groentes erbij waren heerlijk. Echt een dikke aanrader!

topfoto XD

M’n schoonouders gingen na het eten weer op huus an en Jan en ik ploften op de bank met twee afleveringen van The Last of Us. Weinig zombies gezien, dus dat was top en echt een lekkere afsluiter van de dag.

Leffe 0.0 is heerlijk, maar ook echt wel zin in dat ik binnenkort de echte blond weer kan drinken :D.

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb ik een paar dagen in ‘t verschiet die drukker zijn dan ik eigenlijk wil. Maar het zijn ook echt de laatste loodjes voor m’n verlof, dus nog even door bikkelen.

Vandaag hebben we een fotoshoot én een rondleiding op het kinderdagverblijf, morgen doen we – de hele dag – een kinder en baby EHBO cursus en zondag moet ik aan de slag voor een grote campagne. Dan maandag nog ff de laatste previews aanleveren, dinsdag aan de slag met m’n administratie en woensdag alles afronden wat ik de komende tijd niet meer ga doen. En dan met verlof. Voor donderdag staat een massage gepland en voor vrijdag een ontbijtje met vriendinnen. En verder NIETS. Hoewel; deze dagen zijn ook doorvlochten met ziekenhuisbezoekjes en gesprekken, dus dat is ook niet echt ideaal. Maar goed; we nemen het zoals het gaat en ik pak rust zodra het kan.

Voor nu was dit m’n dagboek en spreek ik je waarschijnlijk dinsdag weer! 😀 Ik hoop op flink wat zon dit weekend – in ieder geval zondag -, want daar ben ik ontzettend aan toe <3.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

7 reacties op “Leo’s leven 160: in een baby-magazine, klussen op zolder en geweldige rendang

 • Nathalie zegt:

  Succes met de beslissingen, het kan echt lastig zijn! Onze baby werd juist klein ingeschat (3300 gr, 2 dagen voordat hij geboren werd), maar bleek bij de geboorte 4100 gr. Het is echt heel moeilijk inschatten. Uiteindelijk ben ik ingeleid met bijna 42 weken en ik kijk heel positief terug op mijn bevalling. Zoveel verhalen, zoveel ervaringen. Geniet van je verlof!

 • Veel succes met de laatste loodjes. Hier werd baby 1 ook zwaar en groot ingeschat (ruim 4 kilo). Ingeleid met 40w+4. Ze bleek uiteindelijk 3,5 kilo te wegen.

  Baby 2 wordt opnieuw 4 kilo of meer geschat. Ik ben nu 40w+4 maar deze keer hoop ik echt een inleiding te vermijden en wagen we het erop om langer te wachten.

  Veel succes met de beslissing en laat je niet gek maken 🙂

 • Geniet alvast van je verlof! Mijn verlof start ook volgende week maar ik heb de boel nog niet zo op orde.. 🤣🤪

  Mijn eerste werd ook groot geschat (ik ben ook lang) maar niet gekozen voor een inleiding. Onze budda is uiteindelijk zelf gekomen met 41 weken via een vlotte thuisbevalling. Ging prima en z’n gewicht viel ook wel mee (8 pond). Volgens mij kunnen ze het ook lastig inschatten..

 • Charlotte zegt:

  Succes met de laatste loodjes! Onze baby was ook groot, terwijl er geen sprake was van zwangerschapssuiker. Uiteindelijk wel eerder laten inleiden (in de 39e week) en dat was ergens ook wel heel fijn, want toen wisten we wanneer de bevalling ging plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *