Leo’s leven 161: EHBO cursus, fotoshoot en het barbecueseizoen openen

Hallo leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 4 april. Vandaag praat ik je bij over een druk weekend dat voorbij is gevlogen, maar wel onwijs leuk was. Jan en ik hebben een EHBO cursus gevolgd voor kinderen en baby’s, hadden een rondleiding op een kinderdagverblijf, een fotoshoot hier bij ons thuis, een gewelllldige middag in de zon in de tuin bij een vriendin met een nieuwe barbecue en een hele drukke werkdag. Het zijn de laatste loodjes voor ik met verlof ga! Ik praat je er vandaag over bij.

Vrijdag
Vrijdag was een lekkere werkdag; ik schreef m’n dagboek, dook in m’n mailbox en leverde statistieken aan voor een samenwerking. Dat laatste was ff een uitgebreide puzzel, want het vergt nogal wat uitzoekwerk, maar is ook altijd wel bevredigend omdat de bereikcijfers van m’n content op Instagram zo goed is. Leuk taakje dus!

Om 11 uur stond er een fotograaf op de stoep om ons interieur te fotograferen. Een meid van mijn leeftijd en ook wel een beetje hetzelfde type als ik, dus dat was echt heel erg gezellig. Een wervelwind aan energie, deze fotograaf, maar zó leuk. Bovendien maakt ze echt prachtige foto’s, dus ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Ze fotografeerde trouwens voor Binnenstebuiten, zodat naast de uitzending op tv er ook op social media aandacht wordt besteed aan ons huis/interieur. Leuk leuk!

Na de fotosessie hadden we een halfuurtje speling tot de volgende afspraak; het is was tijd voor een rondleiding op het kinderdagverblijf van baby Sev. Jan en ik hadden echt GEEN idee wat we daarvan konden verwachten en hadden ook echt nul vragen van te voren, maar het was wel fijn om de ruimte even te kunnen bekijken en te zien wat voor mensen er werken enzo. Erg leuk! En heel fijn dat we nu voor 2,5 dag een plekje hebben voor ons kindje. Wat wel echt een uitdaging was, want bij 13 weken zwangerschap zijn we begonnen met inschrijven bij verschillende kinderdagverblijven (9 stuks in totaal) en dit is de énige die heeft gereageerd…. Maar we zijn er super blij mee :D.

Aan het einde van de middag ben ik lékker in bad gaan liggen om het weekend in te luiden. Jan ging ondertussen naar vrienden voor een gezellige avond met wijntjes op de bank en ik heb lekker thuis in m’n eentje gechillt met ‘Blind gekocht’, de Belgische variant van Kopen zonder kijken. Aanrader op Videoland!!

Omg, die mini kaassouflées voor in de Airfryer van Mora zijn echt amazeballs.

Zaterdag
Op zaterdag moesten we vroeg uit de veren. Om kwart over 8 zaten we in de auto, op weg naar Amsterdam voor een cursus Kinder & Baby EHBO bij het rode kruis in Amsterdam. Ik kreeg deze cursus onlangs aangeboden van Het Rode Kruis en hij stond al op m’n lijstje om een keer te doen. Maar als zij me niet zo assertief hadden benaderd, dan had het waarschijnlijk nog heel lang op m’n lijstje gestaan, haha. Maar! Nu ben ik echtttt blij dat we het hebben gedaan.

Ze bieden verschillende cursussen aan en wij kozen voor de meest gekozen cursus voor nieuwe ouders/verzorgers: de cursus van één dag klassikaal les van 8 uur lang, waarin dingen worden behandeld als verstikking, verslikken, breuken, brandwonden, reanimatie, insectenbeten, etc. Een hele complete cursus en dan allemaal gericht op kinderen en baby’s. Je oefent dus ook de reanimatie op kleine poppen en leert precies wat je moet doen in welke situatie. SUPER interessant en leerzaam vonden wij het. Bovendien kregen we les van vrijwilliger Jean Pierre en dat was echttt een topper. Een man vól ervaring en vól verhalen, die de situaties die hij beschreef echt tot leven wist te brengen. Echt een aanrader! Meer info vind je hierrr.

Na een lange dag van 8 uur informatie tot je krijgen én zelf oefenen, gingen we weer op huus an. We waren allebei echt heel blij dat we deze cursus hebben gevolgd en ik vind het écht een aanrader.

Bonustip: bij sommige zorgverzekeraars krijg je de cursus (die sowieso niet heel duur is) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zoek dat zeker even uit, want het is echttttttt fijn om dit te doen!

Zaterdagavond waren we allebei wel echt kapot, dus het was tijd voor een lekkere sessie op de bank. We maakten heerlijke kipburgers en aten ze op met The Last of Us. De laatste drie afleveringen!

Kipburger met bacon en cheddar en BBQ saus en mayo en mjammmm het was verrukkelijk.

Erg van genoten en heel fijn dat er echt weinig zombies waren. En verder vonden we het een leuke serie, maar zijn we niet zo lyrisch als heel veel andere mensen. Maar prima.

Om 9 uur gingen we naar bed. Mooi wel; een van de laatste zaterdagen zonder baby en wat doen wij? Vroeg naar bed, hahaha.

Zondag
Op zondag hadden we hele leuke plannen, maar zijn we begonnen met lekker rustig aan doen bij ons thuis. Even uitgebreid ontbijten, lekker in de zon zitten, helemaal niets moeten en in alle rust niksen in de tuin. Wat heerlijk!

Zonnig, maar fris. Gelukkig hebben we dekens en kerstsokken!

‘s Middags moest ik aan de slag met content voor mijn allerlaatste samenwerking voordat ik met verlof kon en niet zomaar leuke content; ik mocht een nieuwe barbecue uittesten, bij vrienden in de tuin. Ik werd een tijdje geleden benaderd om een nieuwe barbecue te testen, maar omdat ik er zelf al twee heb, heb ik ‘m in overleg met de klant laten leveren bij een vriendin die nét is verhuisd naar een geweldig huis met een grote tuin hier in de buurt. Zij geniet nu dus van een geweldige barbecue en ik kwam bij haar om ‘m te testen, zodat ik er een leuk artikel over kan schrijven.

En mannnnnn dat was heerlijk. Het was echt GEWELDIG weer in de tuin; echt zomers. En Jan en ik hadden het barbecueën vet goed voorbereid en dus werd het echt een hele gezellige middag bij vrienden in de tuin met lekker eten. Het artikel komt volgens mij volgende week online en is heel leuk geworden, omdat we er super enthousiast over waren. Wat een heerlijke middag. Het barbecue-seizoen is geopend hoor mensen!

Ik kreeg van vriendin Amber nog een salieplant mee naar huis, omdat die bij haar de hele kruidentuin overschaduwde en zij nooit salie eten. Ik ben DOL op salie, dus wilde de plant met liefde overnemen. Wat een unit, zo blij mee!

Interessant voor jou wellicht om te lezen is dat zodra ik deze foto op Instagram postte van een blije Leo met salieplant en een tekst in de trant van ‘komende tijd lekker veel pasta met salieboter!’, ik een stuk of 50 DM’s en zelfs e-mails heb gekregen van mensen die ongevraagd advies willen geven over het eten van salie tijdens je zwangerschap/borstvoeding. 50 berichten. Allemaal goedbedoeld. Maar oh, oh, oh, oh…

Evengoed érg blij met m’n salieplant

‘s Avonds was het wederom tijd voor lekker niksen en omdat Jan lekker had zitten day drinken, lag hij al om 8 uur op bed te snurken hahaha. Weer een lekker avondje voor mezelf, dus het was weer tijd voor een marathon Blind Gekocht én een bak nacho’s met kaas. Mjam!

Maandag
Op maandag was het tijd voor een van m’n laatste werkdagen en het was een druk dagje. Maar wel een lekker druk dagje. Ik begon m’n week met het plannen in m’n planner (erg benieuwd of ik dit volgende week ook ga doen haha) en ruimde het huis even op in de ochtend. Dat hadden we namelijk sinds vrijdag niet meer gedaan, dus overal stonden aangekoekte bekers smoothie en bakken aangevroten nacho’s en ander voedsel. Niet echt charmant, wel de realiteit 😛 Het huis had er zo lekker opgeruimd bij gestaan door die televisieopnames en foto’s voor Binnenstebuiten, dat we nu even alles los hadden gelaten en het echt binnen no time een gore zooi was. Maar priem.

Dus ‘s ochtends lekker opruimen met een podcastje op. Om 11 uur was ik klaar en heb ik lekker een koffietje gedronken in onze koffiehoek in de tuin, waar nu heer-lijk de zon op staat. Daarna ging ik aan het werk.

Poezenmaffia-alert, op dit soort foto’s krijg ik standaard goedbedoelde adviezen over hoe gevaarlijk lelies zijn voor katten. En ja, dat weet ik. En ja de stampers zijn eruit geknipt. En ja, dit bosje staat op een plek waar de katten (zowel mijn eigen als die van de buren) niet bij kunnen (namelijk meestal op het toilet of op een plek waar gewoon geen kat komt, zoals het tafeltje waar hij nu naast staat omdat ik ff aan het ontbijten was op dat tafeltje).

Vandaag op de planning: het uitschrijven van dat barbecue artikel, m’n mails beantwoorden, feedback verwerken voor een kledingcampagne én de 5e zwangerschapsupdate schrijven.

Al met al was ik tot een uur of 5 aan het werk en toen was het mooi geweest. Ik zat wel echt lekker in m’n energie vandaag, dus ik ging ook nog ff boodschappen doen én dook de keuken in om Ajam Pangang klaar te maken. Heerlijk! Genieten jullie er ook zo van dat het langer licht is? Wat een winst iedere dag.

‘s Avonds hadden Jan en ik nog in de planning dat we met onze gezamenlijke administratie aan de slag moesten. Dit doen we sinds dit jaar weer iedere maand en het is echt extreem deprimerend om te zien hoe VEEL geld we uitgeven iedere maand. Dit keer zaten de kosten voornamelijk in de supermarkt, thuisbezorgd, de bouwmarkt en babyspullen.

Het fijne is wel dat doordat we iedere maand exact kijken naar wat we allemaal hebben uitgegeven, we het ook kunnen analyseren. Waarom bestellen we zoveel via thuisbezorgd? Omdat ik geen puf heb om te koken en Jan niet in dat gat springt. Waarom is de supermarkt zo duur? Omdat we het budget gewoon veel te laag hebben ingeschat en we nog geen rekening hebben gehouden met inflatie. Waarom lopen de kosten voor lunchen buiten de deur zo op? Omdat we te weinig brood in huis hebben om het zelf te maken. Waarom zijn we hoofdsponsor van de Gamma? Omdat afgelopen maand onze laatste maand was waarin er nog geklust werd hier in Casa Ripperda.

Hopelijk ziet de volgende maand er iets beter uit. Hoewel ik vermoed dat we flink gaan bestellen bij thuisbezorgd hahaha.

Na de gezamenlijke financiën is Jan nog aan de slag gegaan met z’n eigen admini en ben ik weer lekker op de bank gekropen met Blind Gekocht. Wat was deze maandag een topdag!

Inmiddels is het dinsdagochtend en staat er weer een drukke dag op de planning. Ik schrijf m’n dagboek en ga daarna aan de slag met m’n administratie. Minst inspirerende taak OOIT om nu nog te moeten doen, maar het moet natuurlijk wel gedaan worden voor ik met verlof ga. Bleghhhh. Ik heb wel even 4 kersenflappen gehaald ter ondersteuning; hopelijk helpt dat:P

Verder hebben we vanmiddag nog een groeiecho en ga ik vanavond lekker naar yoga. Morgen rond ik de laatste dingen voor werk af en dan is het tijd voor verlof! Donderdag begint m’n dag met een massage en vrijdag met een ontbijtje met vriendinnen. En verder heb ik echt zoooo weinig op de planning. Heerlijk!

Ik wil tijdens mijn verlof wel doorgaan met het schrijven van mijn dagboeken, maar misschien iets minder regelmatig dan je gewend bent. Zo heb ik vrijdag al een ontbijt met vriendinnen staan en ga ik daarna met Jan allemaal babydingen afwerken (bed op klossen, vluchttas pakken, dat soort dingen), dus ik denk niet dat dan mijn dagboek online komt. Maar misschien die dinsdag erna juist wel weer, omdat ik geen ruk te doen heb. Dus het komt wel, alleen een beetje minder regelmatig en alleen als ik zin heb <3. Oh en verder blijf ik gedurende mijn hele verlof wel gewoon actief op Instagram wanneer ik zin heb, dus daar zal je me niet echt heel erg moeten missen vermoed ik. 😀

Ik spreek je snel en wens je een hele fijne, ZONNIGE week! 😀

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven 161: EHBO cursus, fotoshoot en het barbecueseizoen openen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *