Gnocchi caprese met burrata

Hey you! Een tijdje geleden kwam ik op culy.nl een recept tegen voor Gnocchi caprese met burrata en sinds dien spookt het recept door m’n hoofd. Ik móet dit eten. Maar dan wel m’n eigen variant natuurlijk. Zo gooide ik er nog wat tomatensaus doorheen en kookte m’n gnocchi daarin gaar.

Of het lekker was? HELL YEAH! Dit wil jij ook echt klaarmaken. Echt. Let’s gnocchi!

Recept Gnocchi Caprese

Nodig voor twee personen:

  • 200-400gr gnocchi (kijk zelf ff hoeveel je wil eten; gnocchi is behoorlijk machtig)
  • 1 bol burrata
  • 20 gekleurde tomaatjes (oranje, geel en rood)(doet niks voor de smaak maar staat gezellig)
  • 15 gr verse basilicum
  • 400gr AH pastasaus basilicum

Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak de tomaatjes hier 2 minuten in. Voeg de gnocchi toe en bak 2 minuten mee. Giet er dan wat saus bij en een scheutje water. Laat de gnocchi hierin gaar koken; check dit even met een vork door erop te drukken en te kijken of ze al zacht zijn of nog een harde kern hebben.

Schep de gnocchi met saus en tomaatjes uit de pan en doe in een diep bord. Maak in het midden ruimte voor een halve bol burrata en top af met wat verse basilicum. Strooi er nog wat peper en zout overheen en klaar is je gnocchi caprese met burrata! EET SMAKELIJK!

Vet lekker. En ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! Je kunt heel makkelijk een reactie achterlaten onder deze blogpost óf sterren geven aan dit recept!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gnocchi caprese

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

9 reacties op “Gnocchi caprese met burrata

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *