Goedemorgen goed volk! Afgelopen zaterdag voor het songfestival moesten Jan en ik nog even een hapje eten. Ik had ontzettend weinig zin om te koken, wilde niet te lang in de keuken staan én had nergens zin in. Recipe for disaster. Maar toen kwam vriendin Kyra met een vet goed recept op de proppen: orzo (super lekker en makkelijk) met venkelzaad, sinaasappel en feta. Een super simpel eenpansgerecht uit het kookboek Simpel van Ottolenghi. En mensen; dit is echt VERRUKKELIJK. Absoluut een recept dat hier vaker op tafel komt. Let’s orzo!
Tijdens het uitschrijven van dit recept komt ik er trouwens achter dat ik het het recept van Ottolenghi niet helemaal goed heb opgevolgd. Zo gebruikt hij 500ml bouillon + 200ml water, en heb ik het met slechts 200 ml bouillon ook goed gaar gekregen. Dus ik zou lekker mijn recept volgen, haha:
Nodig voor 2 personen:
– 150gr feta
– 1/2 tl chilivlokken
– 4 tl venkelzaad
– 250gr orzo
– 2 tenen knoflook
– rasp van een sinaasappelschil
– 400gr tomatenblokjes
– 200 ml groentebouillon
– 15gr basilicum
Bereiding
Meng in een kom de feta met 1/2 tl chilivlokken, een scheut olijfolie en 2 theelepels venkelzaad. Laat dit staan.
Pers de tenen knoflook uit en rasp een halve sinaasappel (je hebt ongeveer 1 theelepel sinaasappelrasp nodig). Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en zet op middelmatig vuur. Doe de knoflook in de pan, samen met 2 theelepels venkelzaad en de sinaasappelrasp. Laat dit 1 minuutje bakken. Voeg dan ook de orzo toe aan de pan en roer even lekker door elkaar.
Voeg dan de tomatenblokjes erbij, samen met de groentebouillon en roer door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen totdat de orzo gaar is. Dit kun je gewoon even proeven.
Serveer de feta bovenop de orzo, samen met nog wat vers gesneden basilicum. Eet smakelijk!
En ja mensen; dit is echt potverdikkeme lekker. Echt heel erg nice. Vet smaakvol, zo klaar, in één pan bereid (hou ik altijd van) en gewoon echt iets wat ik veel vaker wil gaan eten. Ik vind het ook wel cool dat ik dit zelf echt nooit zou bedenken, deze combi. Maar echt een top recept. Dat kan die Ottolenghi wel ;-).
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
A.vanlith zegt:
Mag ik vragen waar die andere 1/4 tl chilivlokken voor is?
Er gaat 1/4 tl in het feta mengsel maar het benodigheden lijstje zegt 1/2 chilli vlokken.
leonie zegt:
Aangepast! Het moet gewoon 1/2 zijn 😀
Esther zegt:
Hoi!
Kleine tip, je spelt het als chilivlokken niet flokken
leonie zegt:
Aangepast! Dank voor je oplettendheid!
Angela zegt:
Heb je een tip voor wat er goed bij zou passen als je meer groente wil toevoegen? 🙂
leonie zegt:
Ja ik doe er wel eens courgette door, rucola op, je kan eventueel wat spinazie meebakken of misschien wat erwtjes erdoor?
Marit zegt:
Zou ik deze ook kunnen maken met rijst in plaats van orzo? Past net beter in mijn voorraadkast hahaha
leonie zegt:
Gewoon proberen! 😀 Ik denk het eigenlijk wel.
sanne zegt:
Is dit ook lekker om koud te eten?
leonie zegt:
Ik denk het wel!
leonie zegt:
Jaa dat is ‘m!
Sabine zegt:
Ik weet niet of het dit recept is, maar ik maak vaak een soortgelijk recept uit Simpel en daar gaan ook nog garnalen doorheen, jummie!