Orzo met feta, venkelzaad en sinaasappel (Ottolenghi)

Goedemorgen goed volk! Afgelopen zaterdag voor het songfestival moesten Jan en ik nog even een hapje eten. Ik had ontzettend weinig zin om te koken, wilde niet te lang in de keuken staan én had nergens zin in. Recipe for disaster. Maar toen kwam vriendin Kyra met een vet goed recept op de proppen: orzo (super lekker en makkelijk) met venkelzaad, sinaasappel en feta. Een super simpel eenpansgerecht uit het kookboek Simpel van Ottolenghi. En mensen; dit is echt VERRUKKELIJK. Absoluut een recept dat hier vaker op tafel komt. Let’s orzo!

Tijdens het uitschrijven van dit recept komt ik er trouwens achter dat ik het het recept van Ottolenghi niet helemaal goed heb opgevolgd. Zo gebruikt hij 500ml bouillon + 200ml water, en heb ik het met slechts 200 ml bouillon ook goed gaar gekregen. Dus ik zou lekker mijn recept volgen, haha:

Nodig voor 2 personen:
– 150gr feta
– 1/2 tl chiliflokken
– 4 tl venkelzaad
– 250gr orzo
– 2 tenen knoflook
– rasp van een sinaasappelschil
– 400gr tomatenblokjes
– 200 ml groentebouillon
– 15gr basilicum

Bereiding
Meng in een kom de feta met 1/4 tl chiliflokken, een scheut olijfolie en 2 theelepels venkelzaad. Laat dit staan.

Pers de tenen knoflook uit en rasp een halve sinaasappel (je hebt ongeveer 1 theelepel sinaasappelrasp nodig). Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en zet op middelmatig vuur. Doe de knoflook in de pan, samen met 2 theelepels venkelzaad en de sinaasappelrasp. Laat dit 1 minuutje bakken. Voeg dan ook de orzo toe aan de pan en roer even lekker door elkaar.

Voeg dan de tomatenblokjes erbij, samen met de groentebouillon en roer door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen totdat de orzo gaar is. Dit kun je gewoon even proeven.

Serveer de feta bovenop de orzo, samen met nog wat vers gesneden basilicum. Eet smakelijk!

orzo

En ja mensen; dit is echt potverdikkeme lekker. Echt heel erg nice. Vet smaakvol, zo klaar, in één pan bereid (hou ik altijd van) en gewoon echt iets wat ik veel vaker wil gaan eten. Ik vind het ook wel cool dat ik dit zelf echt nooit zou bedenken, deze combi. Maar echt een top recept. Dat kan die Ottolenghi wel ;-).

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

orzo

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!


6 reacties

Marit -

Zou ik deze ook kunnen maken met rijst in plaats van orzo? Past net beter in mijn voorraadkast hahaha

leonie -

Gewoon proberen! 😀 Ik denk het eigenlijk wel.

sanne -

Is dit ook lekker om koud te eten?

leonie -

Ik denk het wel!

leonie -

Jaa dat is ‘m!

Sabine -

Ik weet niet of het dit recept is, maar ik maak vaak een soortgelijk recept uit Simpel en daar gaan ook nog garnalen doorheen, jummie!

Reageer ook