Elske’s laatste blog!

Door Elske – Hallo leuke mensen! Je leest de titel van dit blog en weet dan waarschijnlijk hoe laat het is… Ik ga Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl verlaten! Na lang twijfelen, mijn gevoel negeren, doorwerken, weer twijfelen, nog meer door werken heb ik dan toch de beslissing gemaakt. Na bijna vier jaar is het voor mij klaar.

Ik vind het schrijven nog steeds heel erg leuk om te doen, maar het ontbreekt me aan tijd. Naast het schrijven van blogs voor Leo heb ik een full-time baan en vind ik het steeds moeilijker om tijd te vinden om te bloggen. Zeker met een klushuis wat in het weekend nog vaak om mijn aandacht vraagt. Ook word ik ouder (goh..) en is mijn leven qua tijdsindeling en prioriteiten wat veranderd. Al met al heeft dat tot mijn beslissing geleid en heb ik hier een aantal weken geleden met Leo over gesproken. Het was een goed gesprek. We vinden het beide jammer dat mijn werkzaamheden erop zitten, we hadden een goede klik, maar we weten ook zeker dat er een goede plaatsvervanger gaat komen. Heb je dus altijd al willen schrijven voor Gewoonwateenstudentjesavondseet? Hou Leo’s site dan in de gaten! #vacaturealert

Pieken en dalen
In mijn laatste blog wil ik even stilstaan bij wat hoogte- en dieptepunten. In de meer dan 280 blogs die ik hier heb geschreven zijn er toch wel een aantal die me geraakt hebben. Op een positieve en niet zo positieve manier. Recepten of kant & klaar recensies die mij verbaasden en bijna een vreugdedansje lieten doen, tot dingen waar ik bijna niet over durfde te schrijven. Zo vies.

Mijn beste recept
Ik wil mezelf niet de hemel in prijzen, maar ik heb toch best een aantal heerlijke recepten geschreven, dus dit is best lastig kiezen. Dit recept bijvoorbeeld is fantastisch als je van truffel houdt. Of deze vegaburger was ook echt geweldig! Maar het hoogtepunt was toch wel dit broodje carpaccio-burger en aan het hoge aantal views (40.000) te zien (en dat het recept viral ging) vonden jullie dat ook. Heb jij één van mijn recepten geprobeerd? En wat vond je het lekkerst?

Broodje carpaccio burger

Laat maar zitten
In verhouding heb ik veel minder vieze recepten gedeeld; waarschijnlijk ben ik ook minder geneigd om dat te doen. Uiteraard kan niet alles perfect, geweldig en lekker zijn, maar heel smerig heb ik ook niet vaak meegemaakt. Er zijn een aantal blogs die mij bijgebleven zijn en die ik gedeeld heb om je ervan te weerhouden dit ook te proberen. Deze burger met gegrilde peer en Danish Blue leek mij een geweldige combinatie, maar was een complete deceptie. Tot op het moment van vandaag heb ik het nog steeds niet aangedurfd om een burger te combineren met een blauwschimmelkaas, terwijl het naar mijn idee toch best lekker moet kunnen zijn.

Anyway, dat was een dikke fail, maar ook in kant & klaar heb ik behoorlijk wat te lijden gehad. Uiteraard alles voor de wetenschap, maar deze veggie bowl pesto rosso was echt niet te hachelen. Overigens, ook deze ranzige shoarma wraps niet. Ik heb geen idee of ze nog in het assortiment zitten tegenwoordig, maar mocht je ze tegenkomen in de super, loop er dan snel met een grote boog omheen. Blegh!

Overigens heb ik ook heerlijke kant-en-klare maaltijden geproefd hoor! Zoals deze risotto met geroosterde pompoen of deze stoomsoep; wat een verassing was dat! Al met al vond ik kant & klaar een superleuke serie om te maken, omdat ik toch altijd vrij nieuwsgierig was (en nog steeds ben) naar hoe die kant-en-klare maaltijden smaken. Soms was het een succes, soms ook niet.

Goed, na deze opsomming ga ik mijn laatste blog écht afronden. Maar wat nou als je het schrijven begint te missen Els? Ja, daar heb ik ook over nagedacht. Al een hele tijd schrijf ik op instagram onder de naam van @elssschrijft recepten, maar deel ik ook veel over mijn leven, het hebben van een klus-woning (een jaren 30 huis is gewoon echt nóóit af) en over lokale tentjes en activiteiten hier in Twente. Want het is hier onmeunig mooi! Maar dat doe ik wel meer vrijblijvend. Gewoon; als ik er de zin en de tijd in heb. Dus, mocht ik de ik-moet-dit-met-de-wereld-delen-kriebels krijgen, dan heb ik altijd een platform om op terug te vallen.

Nou leuke mensen, daar ga ik dan! Ik typ mijn laatste woorden in het CMS systeem. Toch ook wel een beetje een emotioneel momentje, want meer dan 3 jaar is niet niks. Hopelijk vonden jullie het lezen van mijn blogs net zo leuk als ik het schrijven ervan vond. Dank voor jullie leuke reacties in de afgelopen jaren! Ik vond het geweldig om comments te lezen waarin mensen schreven dat ze mijn recept hebben geprobeerd of iets aan mijn kant & klaar recensies hadden. Bedankt voor het meelezen en wie weet tot ooit! 😀

Leo hier: Laat vooral hieronder een comment achter voor Elske als je van haar artikelen hebt genoten 😀 Ik ga Els en dr gezellige schrijfstijl in ieder geval heel erg missen. Daarover gesproken: binnenkort komt er een vacature voor redacteur online! Houd gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en mijn Instagram @Lterveld in de gaten!

15 reacties op “Elske’s laatste blog!

 • Maartje Jacobs zegt:

  Dag Elske ????????
  Aan alles komt een eind.. Ik vond je manier van schrijven erg leuk, met name over de kant-en-klaar-proeverijen! Het ga je goed!! ????????

 • Joehoe; Elske even nog hier om jullie leuke reacties te lezen!

  Bedankt allemaal, heel erg lief al deze reacties! Fijn dat sommige van jullie wat aan mijn recensies gehad hebben en ik zou zeggen: geef niet op, want de wereld heeft nog zoveel kant-en-klare maaltijden die klaar staan om getest te worden en om een oordeel over te vellen 😉 Ook super om te lezen dat mijn recepten jullie inspiratie hebben gegeven. Thanks allemaal, heel tof 😀 Groetjes!

 • Leonie de Q zegt:

  Veel succes Elske! Ik genoot van je recensies en heb door jou heel wat ontdekkingen gedaan, elke donderdag is mijn kant-en-klaar dag dus ik ga nu op zoek naar maaltjes die ik nog niet heb geprobeerd ????????

 • Marleen zegt:

  Ik ga je blogs zeker missen!
  Ik heb genoten van de kant en klaar recensies en ben meerdere malen op jouw advies afgegaan 🙂
  Succes met alle plannen en projecten!

 • Hi Else! Jammer maar begrijpelijk dat je er mee stopt. Ik heb altijd genoten van je recepten en veel inspiratie opgedaan als ik weer niet wist wat ik moest eten. Bedankt daarvoor

 • Cathlijn zegt:

  Aah jammer maar gelukkig volg ik je op Instagram en geniet ik van al je Enschede en omgeving content!! Geniet van wat extra vrije tijd maar weet dat ik er enorm van heb genoten!

 • Hi Elske en Leo
  Super jammer dat je gaat! Ik heb erg genoten van je supermarkt bevindingen, receptjes en schrijfstijl 🙂 Succes verder!

 • Ah wat jammer Elske!! Ik had niet door dat het al meer dan 3 jaar geleden is dat jij hier je eerste blog plaatste haha. Ik werd regelmatig helemaal enthousiast bij een goede kant en klaar maaltijd zodat ik die mooi tijdens mijn stagediensten kon uitproberen 🙂 Bedankt voor je leuke blogs en succes met alles!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *