Salade met asperges & basilicum met flammkuchen

Ola! Afgelopen zondag kwam Leuke Man bij me eten en toen had ik geen zin om een foto te maken van mijn avondeten. Maar! We aten echt zo zo zo lekker, dat ik het recept wel met jullie moet delen. En dan maar met een foto van slechts één ingrediënt. Best een creatieve oplossing, toch?

Ik had intens de behoefte aan GROENTES, want ik was vier dagen in Oostenrijk geweest en heb daar ongeveer alleen kaas en VLEES gegeten en was er even helemaal klaar mee. Daarom maakte ik een halfwarme salade, met zelfgemaakte flammkuchen erbij. Nu ben ik normaal niet zo’n salade-fan, maar allejezus; wat werd dit lekker. Klaar voor een VET heerlijk recept? Let’s cook!

Nodig voor twee personen voor de salade: 1 courgette – een paar blaadjes basilicum – ongeveer 15 groene aspergetips – een handje amandelen – een beetje balsamico siroop – Grana Padano in dikke plakken (gewoon zo’n blokje uit de supermarkt kopen) – 3/4 zak gemengde sla 

Nodig voor Flammkuchen: 4 normale wraps* – 1 klein potje zure room – 4 eetlepels spekjes – 3 bosuitjes

*voor echte Flammkuchen gebruik je natuurlijk Flammkuchen deeg, maar ik vind wraps een heel goed en vooral makkelijk & snel alternatief.

Doe de sla in een grote kom. Scheur de basilicum in stukjes en verdeel door de sla. Snijd de courgette in dunne plakken en bak ze af tussen een grillijzer of in een grillpan. Voeg een beetje olie toe. Ze zijn klaar zodra ze zachter zijn en mooie grillstrepen hebben.

Doe de courgette bij de sla.

Bak de asperges vervolgens af tussen hetzelfde grillijzer met een beetje olijfolie, totdat ze grillstreepjes hebben. Snijd de asperges vervolgens in drieën en doe ook bij de sla. Giet er een beetje balsamico siroop overheen en hussel het wat door elkaar.

Rooster de amandelen in schil in een droge koekenpan op hoog vuur, totdat ze een beetje verkleuren. Hak ze vervolgens in grove stukken met een scherp mes en gooi ze door de salade.

Schaaf dikke plakken parmezaanse kaas van je Grana Padano en top je salade daarmee af. Eindig nog met een beetje balsamico siroop en klaar is je salade. Super heerlijk!

In de tussentijd maakten wij nog Flammkuchen. Smeer de wraps in met zure room, verdeel er wat spek over en in ringen gesneden bosui. Zet de wrapjes op een rooster ongeveer 10-15 minuten in de oven (180C), totdat ze knapperig zijn en een beetje goudbruin. Top dan nog af met een beetje rauwe bosui in ringen en wat peper. Klaar!

Al met al is het echt een VET heerlijke maaltijd. De salade is echt boven verwachting goed. Ik smul echt nooit van salades, maar dit was heerlijk. En ook de flammkuchen waren goed gelukt. Je mag wel rijkelijk gebruik maken van zure room, dat is de enige tip die ik nog heb :).

Mjam! Eet smakelijk!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *