Couscous met zoete aardappel, paprika en hummus

Door Elske – Hee hallo leuke lezers! Deze week heb ik iets gedaan wat ik al heel lang wilde doen. En nee, dat is niet bungeejumpen of Leonardo DiCaprio ontmoeten. Nee lieve mensen, ik heb zoete aardappel klaar gemaakt. Applaus, wat een prestatie. Maar eerlijk, ik zie er altijd best tegenop als recepten lang duren. In dit geval moest ik de zoete aardappel koken en dat is een bonus van twee woorden en negen letters wat bij het recept komt kijken, namelijk: Duurt. Lang. Alsnog ging ik de uitdaging aan en kookte ik twee grote zoete aardappelen in water met een bouillonblokje, voor extra smaak.

Over het oorspronkelijke recept ga ik je vandaag niets vertellen, want dat was nog net geen fiasco. Maarrr, het recept dat je nu gaat lezen is wél de moeite waard. Echt een heerlijk maaltje, al zeg ik het zelf. Ik had dus nog een gekookte zoete aardappel over en ik besloot dit door mijn couscous te gooien. Super smaakvol en de bonus bij dit recept: het is supersnel klaar, omdat de zoete aardappel al gekookt is. Benieuwd? Read on!

Dit heb je nodig voor 1 persoon: 75 gram couscous – half bouillonblokje groente –  handje gewelde rozijnen – halve rode paprika – één zoete aardappel * –  hummus naturel

* de zoete aardappel had ik dus al voorgekookt in een kipbouillonblokje. Duurde een half uurtje voordat ‘ie gaar was. Blijf even checken of ‘ie al gaar is door er met een vork in te prikken. Het ligt namelijk echt aan de grootte van je aardappel wanneer het gaar is

Breng water aan de kook, doe de couscous in een kom en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet er zoveel gekookt water op dat de couscous net onder water staat. Zet een bord op de kom zodat de couscous gaar ‘stoomt’. Ondertussen snijd je de halve paprika in blokjes. Dit doe je ook met de zoete aardappel. Als al het water is opgenomen door de couscouskorrels (#scrabblewoord) is de couscous gaar. Meng vervolgens de rozijnen, paprika en zoete aardappel door de couscous. Maak af met een dot hummus en done!

Echt super makkelijk, super lekker en super snel klaar. Vooral dat laatste was in deze situatie erg chill, gezien ik na een lange werkdag om zeven uur echt geen zin meer had om uitgebreid te koken. Dus kook je binnenkort weer eens zoete aardappelen? Hou dan dit gerechtje in je hoofd, zodat je wat extra kookt en ze de volgende dag in de couscous kunt gebruiken.

Wat is jouw favoriete gerecht met zoete aardappel? Let me know, heb ik weer wat inspiratie voor de volgende keer als ik het klaar wil maken 🙂

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *