Katerontbijt: Croissantjes met gebakken ei, spinazie en aspergesaus

Goedemorgen goed volk! Koningin katerontbijtjes is terug van weggeweest. Een tijdje geleden at ik namelijk een dikke brunch bij TEDs (vet heerlijke horecazaak met dramatisch arrogante bediening) in Amsterdam en ik dacht; dit moet ik na maken. Ze hebben daar op de kaart namelijk een croissantje met ei, spinazie en Hollandaise saus en het is geweldig.

Omdat ik alleen geen held in de keuken ben en Hollandaise saus uit een pakje niet in mijn supermarkt wordt verkocht, moest ik creatief zijn. Ik ging aan de slag met aspergesaus. Smaken die pakjes en zakjes niet allemaal naar hetzelfde? Het antwoord blijkt: nee.

Nodig voor één katerontbijt: 2 croissantjes – 2 eieren – 1 hand spinazie – 1/2 zakje aspergesaus – een scheutje azijn

Bak de eieren aan één kant en houd een hele dooier. Meng de inhoud van het zakje aspergesaus met water en verwarm dit al roerend in een pannetje op het vuur totdat de saus dik wordt. Doe er een scheutje azijn door, om een iets zurige smaak te krijgen, wat je ook bij Hollandaise saus hebt.

Snijd de croissantjes open, leg er wat spinazie in en de eieren en top af met de saus. Eet smakelijk!

Lekker? YES! Maar lang niet zo lekker als bij TEDs. Ik geloof dat je toch wel gewoon echt Hollandaise saus hiervoor moet gebruiken, qua smaak. Maar deze keukenprinses waagt zich niet aan een saus met eieren want dat soort shit fock ik op. Dus dat.

Iemand nog een tip voor Hollandaise saus uit een zakje? XD

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Katerontbijt: Croissantjes met gebakken ei, spinazie en aspergesaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *