Leo’s leven #95: pizzanight, kappersbezoek, warmtepomp-drama en donateurs

Goedemorgen fijne mensen en welkom op een ZONNIGE vrijdag. Ik mag dan takkebrak wakker zijn geworden, m’n humeur is wel opperbest door de zonnestralen die m’n eetkamer binnenkomen. Heerlijk!

Vandaag praat ik je bij over m’n afgelopen dagen en dat waren me m’n dagen wel. Ik zou super druk zijn met werk, maar heb echt veel te weinig gedaan. In plaats daarvan was ik HEEL druk met het huis; je weet wel, m’n tweede fulltime baan XD.

Verder praat ik je bij over pizza-avond met de nieuwe buren, een spontaan kappersbezoek, badkamertips, warmtepomp-drama en meer. Lees je mee?

Dinsdag: nieuwe podcastapparatuur dankzij donateurs!
Op dinsdag was ik lekker aan het werk. ‘s Ochtends had ik een belafspraak met iemand van petje.af om me meer te leren over het platform en dat was super nuttig. Daarover zo meer. Verder schreef ik m’n dagboek, beantwoordde ik mails, deed ik wat administratie en om 1 uur hadden we bouwoverleg met de aannemers.

Dat was een vet goed overleg over de planning, die inmiddels iets duidelijker is voor de bouwval. Als het goed is gaan we het halen om 28 mei te verhuizen. Het wordt wel spannend, maar het lijkt erop dat het huis dan bewoonbaar is :D.

Ook kwam er vandaag een pakketje binnen met nieuwe podcastapparatuur. Jan en ik (en wat luisteraars) ergeren ons aan dat de podcast niet super goed geluid heeft, dus het was tijd om dat eens te professionaliseren. En dat kon nu ook, want doordat we al tientallen vrienden hebben op petje.af/deverbouwing, komt er wat geld binnen voor de podcast. En dat geld gebruiken we dus direct om te investeren in de podcast. Zo konden we nieuwe microfoons kopen, kabeltjes en een Rode Caster Pro om beter geluid op te nemen.

Wil je de content die we maken over de verbouwing ook sponsoren? Word lid van petje.af/deverbouwing. Dat kan al vanaf 3 euro per maand. We gebruiken het geld natuurlijk niet voor de verbouwing of om lekker uit eten te gaan; we stoppen het in het bedrijf om content te kunnen maken. Als bedankje voor je donatie, krijg je toegang tot de privé instagram van De Verbouwing, waarop we achter de schermen beelden delen die we nergens anders delen; we houden polls zodat je kan meedenken over het onderwerp van een volgende podcast en beantwoorden al je vragen in de DM.

‘s Middags had ik het vrij druk met werk, maar om de drukte een beetje te verzachten, stond ik tegelijkertijd in de keuken een mooie pan met pulled chicken te maken. Volgens dit recept. SUPER lekker was het.

‘s Avonds zouden we eigenlijk een nieuwe podcast opnemen, maar er was maar 1 microfoon binnengekomen, dus dat kon nog niet. In plaats daarvan gingen we de nieuwe apparatuur even uittesten en dat mondde al snel uit in een karaoke-avond in de woonkamer :D. The Lion King, Pocahontas, Celine Dion en Acda en de Munnik; ze kwamen allemaal voorbij :D.

Woensdag: warmtepomp-drama
Op woensdag stond ik op met het idee; ‘ik ga ff een paar dingen voor het huis regelen en daarna aan het werk’. Wat betekende dat ik rond een uur of 3 opeens tijd had om aan het werk te gaan. Ik was bezig geweest met een voorstel voor een samenwerking met een deuren-partij, postte stories met een miljard badkamertips, dook in de wondere wereld van wijnklimaatkasten, hield me bezig met keukenapparatuur en als klapper op de vuurpijl hadden we een meeting met ons financieel adviseur over het verhogen van de hypotheek.

Ook was het de dag van warmte-pomp drama’s. We hebben de knoop doorgehakt en er is iets in bestelling, maar nu kwam ik erachter dat de buitenunit niet tot kniehoogte is, maar 1.50 hoog is. En prominent in onze tuin komt te staan. Echt, hou op met me. Zo lelijk!

Aanstaande woensdag komen ze inmeten en ik hooooop dat we dan nog kunnen aansturen op dat we aan 8kw wel genoeg hebben (ik weet ook niet waar ik het over heb) en dus met een kleinere toe kunnen, ipv de 12kw. We’ll see.

Uren later had ik nog precies nul motivatie om aan het werk te gaan; mijn hersenen hadden genoeg gewerkt vandaag, haha. En omdat ik het niet leuk vindt om te werken als ik geen zin heb, doe ik het niet. Dit klinkt mega lui, maar werkt wel lekker. Ik ben niet voor niets eigen baas geworden. Daarnaast spelen er wat dingen in m’n privéleven die ook impact hebben op m’n gemoed, dus ik luister lekker naar m’n gevoel en neem m’n rust wanneer ik dat wil <3.

‘s Avonds zouden we de podcast opnemen, maar de mic was wéér niet gearriveerd (het is inmiddels vrijdag en hij is er nog steeds niet) en dus maakten we andere plannen. We gingen naar… de Mc Drive haha. Ik had echt ff geen puf om te koken, dus McD it is. Vet heerlijk. We vraten ons echt helemaal vol (2x kip 6, 1x hamburger, 1x Mc kroket, 1x kleine frites, 1x double Mc-weetikveelwat, 1 x grote friet, 2x Mcflurry M&M) en zijn daarna lekker een beetje gaan rondrijden. We waren allebei te moe om te wandelen, maar vonden het wel lekker om er nog even uit te zijn. Prima avond <3.

Donderdag: pizzanight met de nieuwe buren
Op donderdag was ik vrij en had ik ook echt niks in m’n agenda. Heerlijk. Ik stond toch vroeg op, want ik wilde ff het hele huis schoonmaken. Maar spontaan boekte ik een kappersafspraak die m’n dode puntjes ff wegwerkte, ik ging langs Zeeman om even wat nieuwe haken voor aan de deur te kopen en eindigde bij de zonnebank die eindelijk weer open is, om even onder de zonnebank te gaan. Iets wat ik iedere winter 2 keer doe. In totaal. Echt niet vaak en ik ben me bewust van hoe super slecht het is. Ik hoop dat die 2x per jaar geen kwaad kunnen… Maar ben echt blij om dan toch weer een béétje een kleur te hebben. Dan voel ik me instant beter.

‘s Middags heb ik het hele huis opgeruimd en schoongemaakt. Iets wat er de afgelopen weken totaal bij in schoot. Bovendien heeft onze schoonmaker een nieuwe baan en wilden we niet in een nieuwe investeren, nu we zulke hoge (dubbele) maandlasten hebben. Maar overal in huis liggen stofwolken en haren van mij of Teddy en het is echt super ergerlijk. Tijd om de stofzuiger er doorheen te halen en rommeltjes op te ruimen.

En daarna mezelf getrakteerd op een vers bosje bloemen <3

Rond een uurtje of 4 facetimede Jan me; wat echt idioot is, maar als hij op kantoor zit (aka boven) en ik op de bank (aka beneden), dan communiceren we via facetime, hahaha. Hij belde met een goed idee, om ff naar het strand te gaan.

En dat idee was grandioos, want er was een super mooie zonsondergang. We wandelden heer-lijk.

Om half 7 waren we thuis en moest ik nog één voorstel schrijven. Wat me een beetje tegenstond omdat het m’n vrije dag was, maar het was even niet anders.

En daarna was het tijd voor…. pizzanight bij de nieuwe buren! We hebben nu al een vet leuke band met een aantal van de nieuwe buren van de bouwval, dus dit was vet gezellig. Het was de droom (…) van een van de meiden om een pizzerette avond te houden, dus dat geschiedde. VET gezellig met diy-pizza’s, veel wijn (iets te veel) en heerlijke hapjes. Topavond!

Inmiddels is het dus vrijdagochtend en ben ik opgestaan met een goed katertje. Ik heb al een meeting gehad die echt ff op overleef-stand moest en nu heb ik de rest van de dag een rustig werkdagje. Genoeg to do’s, maar geen deadlines, dus dat is heerlijk.

Ik ga ff goed voor mezelf zorgen en ff goed groente en fruit eten, zodat m’n kater wat minder wordt haha. En even de frisse lucht in denk ik. Goed; ik overleef het wel.

Het komende weekend hebben we een druk weekend voor de boeg; we moeten HEEL VEEL aarde uit de tuin gaan scheppen; een totale kutklus en behoorlijk zwaar, maar gelukkig staan er een aantal vrienden klaar om te helpen. ZIN IN!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven #95: pizzanight, kappersbezoek, warmtepomp-drama en donateurs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *