Leonie’s week 35: kapot van Lowlands, borrelen, terrassen, uitmarkt en Mysteryland

Hoi allemaal! Het begint een beetje een ritueel te worden dat ik m’n agenda er bij pak om het dagboek van m’n afgelopen week te schrijven. Ik moet toegeven dat de drukte van de afgelopen tijd, me deze week een klein beetje te veel werd. Ik doe zo veel leuke dingen dat ik überhaupt al niet onthou wat ik allemaal doe, laat staan er echt goed van kan (na)genieten. Deze week was het dus even tijd om het iets rustiger aan te doen. Wat fysiek ook wel echt moest, want ik was ka-pot van Lowlands.

Toch was het weer geen saaie week hoor. Zo had ik een borrel, ging ik sporten (ja echt!), ben ik naar de bioscoop geweest, heb ik op ‘t terras gezeten en ging ik zondag helemaal los op Mysteryland.


Maandag
Maandag was ik gelukkig nog vrij van werk. Zondagavond waren we teruggekomen van Lowlands en ik heb echt het beste weekend van m’n leven gehad ongeveer. Ik vond het zó fantastisch. Maandag was dus echt even een dag om bij te komen. Helaas ging dat voor mij niet lukken. Ik had deadlines voor m’n blog (advertorials), wilde per se de blogs over Lowlands publiceren op m’n blog en had zo nog een paar andere moetjes.

Om half 11 ‘s ochtend schrok ik wakker en moest ik me haasten richting m’n fysio. Daarna fietste ik door naar de stad om foto’s te laten ontwikkelen en streek ik neer in Starbucks om aan m’n Lowlands-blogs te werken. Ik vergat alleen m’n portomonnee en moest toen een halfuur terugfietsen naar huis, waardoor ik heel veel tijd verloor.

Daarna ging ik wel evengoed in de mooiste Starbucks van Amsterdam, die op Rembrandtplein, zitten werken aan m’n blog. Onder het genot van een decaf caramel macchiato en een blueberry muffin.

De foto’s van m’n vakantie, Welcome to the Village en Lowlands waren inmiddels ontwikkeld en dus kon ik die naderhand ophalen. Zo leuk! Wat heb ik toch een top-zomer! 😀

‘s Avonds werkte ik thuis nog wat door en uiteindelijk was ik om half 11 pas echt klaar. Tijd voor ontspanning.

Oh én ik ontving vandaag nog een tof pakketje thuis, van 100% Natural Juice. Vet lekkere drankjes. Ik drink eigenlijk altijd alleen maar water, thee of alcohol, maar dit is echt best chill.

Dinsdag
En toen was het dinsdag en werd ik echt het brakste ooit wakker. Zo’n Lowlands-weekend hakt er echt behoorlijk in en ik had natuurlijk echt geen seconde rust gehad maandag. Shit! Deze week stond op werk dan ook echt in het teken van overleven. Oeps…

In de avonduren cancelde ik al m’n plannen en ging ik chillen. Wat ook wel echt nodig was. Eerst sportte ik even bij de fysio (man, ik begin het gewoon leuk te vinden, dit slaat echt nergens op) en daarna streek ik neer op de bank met letterlijk een doos bonbons en The Notebook. Precies waar ik zin in had. Mijn avond was heer-lijk.

Woensdag
Woensdag was de week alweer doormidden; ik ging dit overleven. Overdag was gewoon een werkdag, maar om 5 uur gingen de flessen wijn en bier open voor de afscheidborrel van collega Rachelle. We hadden een hele gezellige borrel op ons kantoor boven de Foodhallen.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 30 Aug 2015 om 12:31 PDT

Ik haakte om een uur of 8 af, omdat ik intens veel zin had in een zelfgemaakte curry (hoe bedenk je het) en omdat ik wist dat ik even verstandig moest doen.

De curry maakte ik en ik blogde er zelfs over en om kwart voor 10 lag ik in bed. Ik zei het toch: ik was kapot.

Donderdag
Donderdag werd ik dan heerlijk wakker. Ik had een lange nacht geslapen, mennnnn dat deed me goed, én ik had het vooruitzicht van bijna weekend en echt even bij kunnen komen.

Stagiaire Annefleur bracht verrukkelijke koeken mee naar kantoor en omdat het haar laatste dag was bij Vrouwen.nl, gingen we lunchen in de Foodhallen, waar ik echt een súper chille wrap at!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 27 Aug 2015 om 4:47 PDT

Donderdagavond zou ik met Claartje de derde foodpornvideo gaan opnemen, maar we cancelden omdat ik te moe was en Claar eigenlijk geen tijd had. Perfect! In plaats daarvan ging ik eens even grondig m’n huis opruimen.

Als ik het heel druk heb, wordt mijn huis echt een teringzooi, waardoor ik alleen nog maar onrustiger ben. Dit lijkt me herkenbaar voor heel veel mensen, of niet? Anyway; ik moest dus echt even opruimen, zodat ik vrijdag gewoon rustig aan m’n dag kon beginnen.

En

ik ben zó blij dat ik dat heb gedaan donderdag! Even goed door het hele huis heen, dingen die al een eeuw in de weg stonden eindelijk opgeborgen, even m’n make-up uitgezocht want ik had echt nog duizend oude nagellakjes liggen, etc. Om tien uur was ik klaar en het voelde echt als een last die van m’n schouders viel. Chill! Op naar vrijdag!

Vrijdag
En toen werd ik vrijdagochtend wakker als the happiest person alive. Eindelijk weekend. Begrijp me niet verkeerd: I lóve my job, maar ik was gewoon echt even van de radar deze week, niet te doen. Gelukkig was het nu weekend en kon ik even doen wat ik wilde.

Ik begon mijn vrijdag-blogdag met baantjes trekken in het zwembad hier in de buurt. Daarna nam ik een video op, die ik meteen editte en om 3 uur ‘s middags stond ‘ie al online. Daarna vertrok ik even richting het ziekenhuis om eindelijk mijn krukken terug te brengen (ook zo’n ding wat dan steeds bleef liggen) en toen was het tijd voor de #hipstertournee.

Iedere vrijdag ga ik in een hip tentje in Amsterdam werken aan m’n blog, omdat ik 1. dan veel productiever ben en 2. op deze manier de stad heel leuk ontdek. Vandaag streek ik neer bij Van Mechelen. Een heel mooi, industriëel café in de Schinkelbuurt (achter het Vondelpark). Ik vind het een hele mooie buurt en een tof café. Prima werkplek. (PS: Check mij even volop hipster zijn met m’n groene sapje).

Ik werkte er drie uurtjes aan m’n blog en heb me toch een shitload aan mail weggewerkt. Man, wat lekker. Wéér wat rust in m’n hoofd! Echt chill.

Daarna deed ik boodschappen voor mijn mjam-risotto en ging ik koken voor een vriend. En toen was vrijdag alweer voorbij. Wat een dag.

Zaterdag

Zaterdag kon ik dan heerlijk uitslapen en echt even chill wakker worden. Ik had nul plannen vandaag, behalve dat ik Marte zou zien. Jeetje wat lekker.

Misschien klinkt het voor jullie gek, maar ik had voor het eerst sinds tijden echt weekend. Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe het is om weekend te hebben: dat je vrij bent van werk en niet per se iets hoeft te doen. Eigenlijk moet ik ieder weekend wel iets, wat altijd met bloggen te maken heeft. En ik vind het héél leuk om te doen en daardoor hou ik het vol, maar omdat ik nu vrijdag zo productief was geweest, hoefde ik zaterdag eigenlijk niets. En dat was echt een bizar gevoel. Maar heerlijk!

Hoewel ik moet toegeven dat ik me dus ‘s avonds al een klein beetje begon te vervelen. Haha!

Maar ik ga te snel, eerst was het nog middag. Het was uitmarkt in Amsterdam dit weekend en hoewel ik 4 jaar in het theater heb gewerkt, heb ik altijd amper iets van de Uitmarkt meegekregen. Vandaag echter niet! Ik sprak met friend Marte af en we gingen naar DeLaMar voor een preview van de voorstelling De Tweeling (dit kon je volgen via Snapchat). Ik ben niet echt een musicalfan, maar dit was wel mooi! Ik denk dat ik er wel naartoe ga als het in DeLaMar speelt.

Daarna gingen we door naar het terras omdat het veel te goed weer was om binnen te zitten. We wilden naar de Waterkant, maar daar was het behoorlijk druk en dus besloten we naar Du Cap te gaan. Dit ligt echt súper dicht bij de Waterkant, maar het is niet echt hip en daardoor knetterrustig. Terwijl je er gewoon in de zon kunt zitten op heerlijke loungebanken. I-de-aal.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 29 Aug 2015 om 8:33 PDT

We kletsen eindelijk even wat bij – iets wat veel te lang geleden was- en rond etenstijd scheidden onze wegen weer.

Thuis maakte ik een zalm klaar met o.a. zeewier en at ik een zak chips leeg terwijl ik Orange is the new Black weer op wilde pakken. Het nieuwe seizoen wil me alleen echt nog niet aanspreken, dus ook nu viel ik halverwege een soort van in slaap.

Maar dat was níet mijn zaterdagavondplanning, om 8 uur naar bed, want om kwart voor 10 zou ik nog naar de bios gaan. Alleen. Chill!

In de filmhallen keek ik naar Irrational Man. Heerlijk: alleen naar de bios. Ik had mijn zaterdagavond chill en rustig ingevuld en was optimaal aan het genieten van m’n weekend. Op naar zondag!

Zondag

‘s Ochtends begon ik de dag met een blogje over het eten van zaterdag, vanuit bed. Daarna maakte ik me klaar voor Mysteryland, waar ik via Vrouwen.nl naartoe kon. Yay! Niet echt een festival voor mij, dacht ik van te voren, maar ik zit volop in partymodus (in combinatie met FOMO) en wil dus niets missen.

En man, dat wás me toch een leuke dag. Ik had echt 0 verwachtingen (oké, ik had alleen drugshoofden en keiharde Techno verwacht) en het viel echt alles mee. Samen met vriendin Yoka heb ik heerlijk gedanst bij het Lepeltje Lepeltje stage, waar Leo Blokhuis (of een look-a-like) heerlijke plaatjes draaide.

Daarna gingen we heel even een klein beetje los op Techno bij een of ander gek podium en we waagden zelfs een dansje bij het soortvanhiphoppodium (Heineken Stage). Ja, Mainstage en die keiharde muziek is niks voor mij, maar ik heb me echt heel prima vermaakt.

Bovendien was het weer er prachtig en at ik de lekkerste festivalburger ooit (die van Kim Chief, die ik ook al eens op de Rollende Keukens at). ZO chill. En ik dronk lekker Desperados (wie dat op de kaart heeft gezet is een God) en ja: het was echt een hele heerlijke middag/avond.

En toen was de week alweer voorbij! Best goed overleefd nog.

De komende week ga ik gewoon lekker verder met zoveel mogelijk niks doen. Maar maandagavond heb ik een eventje voor Vrouwen.nl waarbij ik aanwezig ben, dinsdag moet ik weer sporten, woensdag komt er een krant langs voor een tof interview, donderdag ga ik naar een modeshow en dan is het alweer weekend, vol met allemaal andere plannen. Nou, tot zo ver rustig aan doen. BYE!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

LEES OOK:

Leonie’s week 33: Fotoshoot voor supermarktmagazine, luxe proeverij, stappen in m’n eentje, naar IKEA en helemaal losgaan op het Guilty Pleasure festival
Leonie’s week 31: nieuwe apparatuur, borrelen bij PLLEK, 2x uit eten en OP VAKANTIE
Leonie’s week 30: Burgers bakken op SLAM FM, wijn drinken voor werk, ziek worden, Salad & the city en tosti’s maken met Jelmer de Boer

2 reacties op “Leonie’s week 35: kapot van Lowlands, borrelen, terrassen, uitmarkt en Mysteryland

  • Anoniem zegt:

    Hi Leonie,

    Even een offtopic vraag: ik heb zelf ook een blog waar ik instagram fotos op embed. Nou verschijnen ze op mijn blog heel klein maar jouw posts in de hele breedte van je pagina. Hoe krijg je dat voor elkaar? Dus hoe embed jij jouw insta posts?

    Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *