Zalm met zeewier en courgette met sesamzaadjes in sojasaus

Joehoe! Goedemorgen zondagochtend! Gisteravond heb ik heel lekker gegeten. En volgens mij best wel een beetje gezond. Of in ieder geval vrij van pasta/rijst/aardappel-shit. En tóch zat ik vol. Na nog een zak chips.

In huis had ik nog die zeewiersalade van maandag en die zag er nog verrassend goed uit. Daar ging ik dus iets mee klaar maken. Bij AH haalde ik een stukje zalm, een courgette en thuis voegde ik daar nog sojasaus en sesamzaadjes aan toe. Dat is alles wat je nodig hebt voor dit makkelijke maaltje.

Precieze hoeveelheden: 1 zalmfilet – 2 lepels Japanse zeewiersalade (ligt in het visschap bij AH) – 1 eetlepel sesamzaadjes – 1 scheut sojasaus – 1/2 courgette

Snij de courgette in stukjes en bak in de pan even rondom. Zorg dat ze iets zachter worden en een beetje kleuren. Doe er dan een scheut sojasaus en wat sesamzaadjes bij en bak dit heel even mee. Bak vervolgens de zalmfilet in 4 minuutjes gaar. Serveer de zalm op de soja-courgette en doe de zeewiersalade weer bovenop de zalm. Bij ieder hapje moet je van alles iets meenemen: zalm, courgette en zeewier. Mjam!

Ik vond het echt best wel lekker. Maar zeewier is gewoon echt gruwelijk ekker. Het heeft de bite van octopus, zo stevig en een soort van knapperig, maar ook glibberig (oké, dit klinkt echt niet aantrekkelijk) en het smaakt een beetje zoetig. Helemaal niet naar zee, of zout, of vissig. Het is echt ‘t proberen waard!

Maak jij wel eens iets met zeewier klaar en zo ja, wat dan?

PS: Hoeveelheden zijn wat weinig en ik denk niet dat je dit moet eten als je een flinke bodem wil leggen voor je zaterdagavond, maar ik at hierna nog en zak chips op omdat ik intens veel zin in chips had en daar dus mee rekening hield bij het avondeten. 😀

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

VERGELIJKBARE RECEPTEN

3 reacties op “Zalm met zeewier en courgette met sesamzaadjes in sojasaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *