Vega: Dikke dubbele vegaburger met heerlijke barbecuesaus, kaas, mayo, tomaat en komkommer

GOEDENAVOND PARTYPEOPLE! Vanavond had ik intens veel zin in een Toscaanse carré met geitenkaas en sweet chilisaus op een broodje, maar daar had ik al eens over geblogd, dus ik mocht ’t niet eten van mezelf. Maar het is vegamaandag en ik had burgercravings. Dus: er zat maar één ding op: it’s VEGA burgertime!

Ik probeerde voor het eerst de zogeheten vegaburger van AH uit en oehhh, die beviel me. Ik maakte er een dikke burgertoren van (dit blijft leuk) en genoot zowel met oog als maag. Dat klinkt vreemd, maar het was wel waar. Mjams! Benieuwd wat je allemaal nodig hebt voor deze beauty? Lees verder!


Nodig voor één persoon: 2 vega burgers – 1 afbak mini ciabatta (voorkeur vierkant! die van AH zijn rechthoekig en dat is dom want je burger is ook niet langwerpig) – beetje sla (ik had iets geks: kersenblad ofzo?) – paar slices komkommer – 3 plakjes tomaat – 2 plakjes augurk uit pot (serieus: kun je ook augurk kopen maar dan níet uit pot? Verse augurk? En smaakt dat dan hetzelfde?) – dikke dot mayo – vet lekkere barbecuesaus – klein beetje geraspte kaas

Ik kreeg een paar weken geleden een pakketje opgestuurd met nieuwe Calvé barbecuesauzen en probeerde daarvan vandaag de American BBQ variant uit. VET lekker. Nu ben ik écht gek op barbecuesaus (en eigenlijk op alle soorten & merken), maar deze was ook zeker goed van smaak. Alleen wel heel dun. Dus hij droop van m’n augurk af, zoals je ziet op de foto.

Oké, let’s make this burger. Het is vet makkelijk. Zet je oven aan op 200C. Doe je ciabatta en je twee burgers er in en laat in 10 minuten warm worden. Doe de laatste twee minuten wat geraspte kaas op je burger en laat dit ook warm worden in de oven. Snij je ciabatta open en begin met sla en tomaat. Daarop de burger met kaas en mayo. Dan komkommer. Daarop de tweede burger met kaas en augurk en barbecuesaus. Top van het broodje er op en klaar is kees! (Ik typte: ‘En klaas!’ Wel een makkelijke afkorting, waarom heeft nooit iemand dat ingevoerd?).

Voor de oplettende lezer: inderdaad, geen pannen! WIN! GEEN AFWAS!

Nou en dit was dus lekker. Heel lekker! Ik had echt het gevoel alsof ik even een dikke burger weg zat te eten. Het is geen vlees en smaakt er ook niet naar, maar het was wel bevredigend in mijn burger-need op meat free monday. Dus dat is TOP!

PS: Meer info over gratis koffie bij Starbucks vind je HIER. Dat is het persbericht dat ik binnenkreeg vandaag. (En daarover postte ik vandaag iets op Facebook ;-)).

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
PS: Ik zit ook op snapchat, volg me de hele dag via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6300 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER BURGERS ZONDER VLEES:

6 reacties op “Vega: Dikke dubbele vegaburger met heerlijke barbecuesaus, kaas, mayo, tomaat en komkommer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *