Joehoe! Het is nu ik dit typ zondagavond 11 uur en ik heb net mijn lunch voor morgen klaargemaakt. Nadat ik de documentaire Supersize Me eindelijk ook eens heb gezien (je weet wel, die over MacDonalds eten), vond ik ‘t de hoogste tijd om mijn salade voor morgen klaar te maken. Ik maakte een caprese salade en voegde wat dingetjes toe om ‘t een echte lunch/maaltijdsalade te maken.
Nodig voor één persoon: 1 bol buffelmozzarella – 2 tomaten – wat blaadjes basilicum – 1/2 avocado – 1 sneetje bruinbrood – een scheut olijfolie – wat citroensap (optioneel) – een handje rucola
De tomaten en mozzarella sneed ik in plakjes en deed ik in m’n bakje. Ook deed ik er een pluk rucola in en wat fijngesneden basilicum. De avocado halveerde ik en sneed ik in mooie plakjes. Hierover kneep ik wat limoensap, omdat dat er voor zou moeten zorgen dat de avocado mooi groen blijft. Maar daar ga ik morgenochtend achterkomen als ik de koelkast open doe ;). Als laatste bakte ik er nog zelf croutons bij; van een sneetje brood in stukjes, met wat olijfolie en zout in de pan tot ze knapperig worden. Alles bij elkaar in het bakje en klaar! Een caprese salade to go.
Morgen lees je of ‘t lekker was of niet. Ik ga er eigenlijk wel van uit dat ‘t lekker zal zijn, maar ben benieuwd of de avocado niet gigantisch bruin is morgenochtend en ik weet ook nog niet goed hoe de croutons zijn na een nacht koelkast. Maar we zullen zien:D
Tot morgen!
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Nathalie zegt:
Nu vraag ik me wel af wat je dan doet met die andere helft van de advocado… Kan je die bewaren?
leonie zegt:
zeker! gewoon met pit en al in een folietje in de koelkast
Ines zegt:
Klinkt suuuuperlekker! 🙂
leonie zegt:
it was!!
Melanie zegt:
Fat Head is de tegenhanger van Supersize me. Een man die ook een maand lang bij McDonalds eet maar wel afvalt en zelfs zijn cholesterol verlaagde.
Eet smakelijk!
leonie zegt:
ah die moet ik dan ook nog even kijken.
Maxime Moerland zegt:
Tip om ervoor te zorgen dat de avocado niet bruin is de volgende ochtend: de pit van de avocado in het bakje doen. Je kan de avocado prima snijden en in je bakje stoppen, als de pit erbij zit heb je geen bruine avocado. Ik doe dit ook als ik zelf guacamole maak.
leonie zegt:
Ja ik gebruikte de pit nu om de andere helft te bewaren.. 😛
Anoniem zegt:
Ik doe mijn croutons vaak in een part zakje, want meestal worden ze zacht van het vocht, dat in het salade bakje zit.
Ik ben benieuwd naar hoe het smaakt!
leonie zegt:
klopt, de croutons waren zacht geworden. Die moet ik idd de volgende keer apart bewaren!
Fatima SafranaArgana zegt:
benieuwd naar de avocado.. ik neem nu een halve met pit mee en een mesje… dan maar weer zelf snijden
leonie zegt:
het ging best goed! wel iets verkleurd, maar de smaak was nog prima!
Paula Kookt zegt:
Het ziet er (nu nog) heerlijk uit! Ben ook wel benieuwd naar morgen.
Ik neem vaak een hele avocado mee in mn tas, maar soms wil ik daar nog wel eens een pen in terug vinden tijdens het lunchen…
Als dit nou goed bevalt, dan kan ik het ook zo mee nemen.
leonie zegt:
hahahahaha not good. Het beviel goed zo! de avocado wordt wel een beetje bruin maar smaakt nog prima. Alleen de croutons wel ff apart bewaren.