Mijn afgelopen week! Héél veel borrels, de lancering van blogsociety, uiteten bij BAUT & granny gaat stappen

Dag, hallo daar lieve lezer! Vorige week blogde ik aan het einde van de week voor het eerst een soort terugblik op mijn afgelopen week, omdat ik zoveel leuke dingen meemaakte en dat graag met jullie wilde delen. En deze week is het eigenlijk niet anders! Ik had weer een super drukke week, met heel weinig thuis eten, heel lekker buiten de deur eten en allemaal andere leuke belevenissen waar ik jullie graag wat over vertel. Als het je geen hol interesseert wat ik zoal doe, dan moet je vooral niet verder lezen. Ben je wel benieuwd hoe het leven van deze foodblogger er een beetje uitziet? Lees dan vooral door!

Maandag & Dinsdag – Musicals & bankhangen
Iedere dag werk ik van 9 tot half 6 bij m’n fulltime job bij het DeLaMar Theater. En zo vul ik voornamelijk m’n dagen dus 🙂 Samen met collega’s ging ik maandag aan het einde van de dag naar de opening van het nieuwe pand van Stage Entertainment, waar met een paar prachtige optredens van o.a. de Jersey Boys, Simone Kleinsma en Hij Gelooft in Mij, de opening werd gevierd. Ik heb echt een TOP-baan, heerlijk!!

Na de opening ging ik naar huis om een risotto ai fungi te maken. Ik ben helemaal niet goed in risotto maken, maar deze was best goed gelukt! Ik heb de pan nog leeg zitten vreten :). Het recept komt z.s.m. online. De rest van de maandagavond heb ik heerlijk thuis gechillt volgens mij. Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat ik nog iets anders heb gedaan…

Ook m’n dinsdag was niet echt vreselijk noemenswaardig. Ik werkte en na werk kwam Bas gezellig bij me. We aten een verrukkelijke romige spinazielasagne en hingen de hele avond op de bank :D.

Woensdag – Lancering Blogsociety
Woensdag was wel weer een hele leuke dag! Overdag werkte ik en na 5 uur ging ik naar de lancering van Blogsociety! Blogsociety is een bloggersnetwerk dat is opgezet door Marion Strumpel, van Telegraaf Media Group. I.v.m. blogsociety was ik afgelopen december ook met bloggers Ianna van Beginspiration en Sofie van lekkerensimpel.com naar Istanbul geweest. Vanavond zag ik én Marion & Yoon van Telegraaf even terug én bloggers Ianna en Sofie. Super leuk om elkaar weer even te spreken! Marion gaf een presentatie over wat blogsociety nou precies inhoudt en daarna gingen we heerlijk borrelen en wat eten. De lancering was trouwens achter de RAI, naast Stand-Zuid. Vet moeilijke locatie om te vinden en ik kwam dan ook totaal bevroren na drie kwartier rondjes fietsen aan, maar de wijn en het lekkere eten maakten veel goed. Bij de lancering waren verschillende andere bloggers aanwezig. Heel leuk om ook een paar anderen te spreken, zoals Chantal van reisdoc.nl en Melle van doormelle.nl (die heel leuk kwam vertellen dat ze fan is van m’n tomatensoep met avocado, JEEJ:D). Qua hapjes was het ook allemaal erg goed georganiseerd, daar hou ik echt van. Er stonden enorme schalen op alle tafels met heerlijke ham met roomkaas, lekkere broodjes, tappende, garnalen, etc. Heerlijk! En als ‘hoofdborrelgerecht’ werden er drie verschillende stamppotten uit wekpotjes geserveerd. Super leuk en heel lekker!! Een echte “stamppot”.
Wat ik trouwens wel vrij hilarisch vond, was toen ik met Yoon van Telegraaf stond te praten over dat ik ‘t vrij druk had, hij niet echt begreep hoe je het nou druk kan hebben met bloggen. Maar ik kan je vertellen dat dat écht wel kan. Sinds ik zelf ook veel blog en voor een groot bereik blog, begrijp ik pas goed waarom sommige bloggers fulltime bloggen en dat dat ook echt een baan is waar veel werken bij hoort. Het is echt niet een luie baan, ben ik achter! Hoewel het voor mij natuurlijk nog geen baan is ;-). Maar goed, dat ter zijde. Woensdag was een leuke dag 😀 En ik vind het tof dat ik dit soort dingen mee maak door m’n blog, jeeeeej!

Donderdag – Kerstdineren bij BAUT
Donderdag was dan ook weer een hele leuke dag, omdat ik met m’n marketingcollega’s van DeLaMar ons verlate Kerstdiner had bij BAUT in Amsterdam. BAUT is een tof, mooi restaurant op de Wibautstraat in Amsterdam. We aten erggggg lekker, ik at o.a. voor het eerste steak tartaar (zonder ei) en OMG vet heerlijk. Het leek me altijd het smerigste ooit, maar het was echt heel lekker. Gek genoeg vond ik het precies smaken naar een hamburger van MacDonalds. Maar ik geloof dat ik dat niet hardop mag zeggen. Wat ik uiteraard wel deed. Maar, mjam!!

Nadeel bij BAUT vond ik wel dat we met een groep van 7 man (of naja, 5 vrouwen, 2 heren) we alleen een groepsmenu mochten bestellen. We mochten dus niet zelf op de kaart kijken naar wat we wilden eten. Echt heel gaar vind ik dat en totaal onzinnig bij een restaurant dat Shared Dining als principe heeft en waar ze dat vanaf 7 man al niet echt aankunnen. Jammer! Maar we aten evengoed lekker. De voorgerechten – caprese, iets met artisjok, een zalmtartaar en steak tartaar – waren echt verrukkelijk. Bij de hoofdgerechten kon ik alleen niet echt iets geweldigs vinden; de rode curry was echt te heftig (daar krijg ik binnen een uur enorme buikpijn van), het kalfsvlees vond ik persoonlijk een beetje taai, maar de groentes waren wel erg lekker, de risotto was vermengd met truffel en ik ben niet echt een truffelfan en door de rijst zat koriander. En dat lust ik ook niet. Ik probeerde nog te beweren dat ik écht een makkelijke eter ben, maar gewoon niet bij een restaurant met rare dingen:P Ik ben maar een boerin uit Drenthe die nooit truffels, koriander of weet ik wat voor gekkigheid heeft gegeten. Maar goed. De wijn was trouwens wel erg lekker bij BAUT en OH MEN, ik vergeet jullie bijna te vertellen over het nu al goddelijkste toetje van 2014: een perentaartje, geweldige brownie en ander prutje met het lekkerste vanilleijs en een jam-achtige substantie. Voor dat toetje zou ik zéker terugkomen bij BAUT. Maar verder weet ik ‘t niet. Ik denk het niet. Ook nog stom: we werden wéér op donderdagavond om 1 uur ‘s nachts ergens de tent uitgewerkt, dit keer dus bij BAUT. Vorige week ook al bij Van Mechelen. Is het dan echt zo uitzonderlijk raar dat je op donderdagavond om 1 uur ‘s nachts nog wil borrelen?! Ik vind het echt vreselijk irritant als je zo een zaak uitgewerkt wordt. Helemáál als je er net met 7 personen hebt gegeten en hebt gezorgd voor de helft van de dagomzet. Ongeveer dan. Maar goed, misschien ben ik wel gewoon aso. Of niet?

Vrijdag – Brakkosurius gaat stappen
Nou, vrijdag was dan echt een vre-se-lijke dag. Ik was te brak voor woorden, maar gelukkig waren we met collega’s donderdagavond en voelde iedereen zich dus vrij vreselijk op vrijdag. De werkdag vloog niet echt voorbij, maar toen het een uurtje of half 5 was, werd het gelukkig tijd om te borrelen! Hoewel ik zelf echt geen alcohol meer kon zien, konden we zo wel lekker onze dag afsluiten. Met een cola. Haha! Ik verliet de vrijmibo dit keer vroeg, omdat ik écht thuis nog even een dutje wilde doen, voordat m’n vriendinnen om 9 uur op de stoep zouden staan, omdat ik -ik kon het niet slechter plannen- ‘s avonds uit zou gaan. Nu ga ik echt nooooooooit uit, maar vrijdagavond hadden we een 90’s & 00’s feestje in de Sugarfactory, waar we een maand geleden al kaarten voor hadden gekocht. Ik moest mezelf dus echt flink oppeppen. Ik at een flinke stamppot, om een goeie bodem te leggen, deed een dutje, stond een halfuur onder de douche en probeerde er toen nog wat van te maken. Met m’n lieve friends gingen we bij mij voorzitten (wat voor hun betekende: drinken, en voor mij: chillen). Heel oldskool namen we voor vertrek nog even een rondje SHOTS (jezus ik voel me 16:D) en toen huppakeeee op naar Sugarfactory. Daar kwam ik opeens allemaal Assenaren tegen (waar ik vandaan kom), super random, én nog een meisje van m’n studie. LEUK! Het feestje zelf was trouwens ook prima & leuk. Ik was alleen gewoon écht te brak om goed te functioneren & te nuchter. Maar uiteindelijk gingen we pas om half 5 naar huis, dus dat hebben we toch goed volgehouden ;-).

Zaterdag – Ultiem chillen met Aziatisch eten & Ramses
Zaterdag was het dan echt tijd voor een keiharde chilldag. En die had ik 🙂 Ik schreef een paar blogs en ontbeet met naturelchips. In de middag ging ik naar Rotterdam waar m’n vriendje woont en at ik in m’n eentje daar een heerlijk Aziatisch maaltje. Ook keek ik de alllllllerrrrrrlaatste aflevering van Ramses (GEWELDIG MOOIE SERIE). Ik kan niet wachten tot Vaslav in DeLaMar begint, een toneelstuk waarin Maarten Heijmans (Ramses uit de serie) en Noortje Herlaar (Liesbeth list in de serie), weer met elkaar spelen. Moet echt tof worden!

Trouwens, wat ik ook nog zaterdagavond deed: ik ging naar de mediamarkt. Waar Bas druk aan ‘t werk was :). Ik wilde nog een videocamera aanschaffen, voor als ik binnenkort m’n youtubekanaal actief maak. Ik slaagde en dat was leuk. Haha! Dus, dat was zaterdag 🙂

Zondag – Zelf je CV maken, nóóit doen
Inmiddels is het zondag en oh, wat een dag. Ik zou naar een matineevoorstelling in DeLaMar gaan, maar toen ik thuis kwam in Amsterdam, bleek mijn CV het niet meer te doen. Godverdegodver. Ik ben al half ziek en laat ‘t dan ook nog superkoud in huis zijn. Heel heldhaftig probeerde ik de CV zelf te maken, met m’n vader die via facetime beschreef wat ik moest doen, maar het bleek niet echt een succes. Ik heb echt een classic blunder gemaakt die gewoon recht uit een film had kunnen komen. M’n vader vertelt doodleuk aan de telefoon dat ik een bepaald dingetje open moet draaien, dus ik draai dat ding open, super geconcentreerd. En jaaaaa hoor, daar spuit me toch tien liter water met een rotgang uit. RECHT in m’n gezicht. Keuken kletsnat, ik kletsnat en m’n vader gierend aan de telefoon over dat je wel eerst een slang eraan moet doen, hahahahha. Damn! Maar goed. CV zelf maken probeer ik nooit meer. Uiteindelijk heb ik de loodgieter gebeld en die heeft ‘t voor me gefixt. Inmiddels zit ik dus weer in een heerlijk warm huisje 🙂

Straks ga ik nog ff boodschappen doen, ik denk dat ik weer iets Aziatisch ga eten, m’n maaltje van gisteren is me zo goed bevallen! Maar dat is wel een beetje afhankelijk van hoeveel geld ik nog heb. Sinds deze week ben ik namelijk begonnen met 50 euro cash op maandag pinnen, en alleen dat gebruiken voor boodschappen. Ik heb namelijk echt geen flauw idee hoeveel geld ik altijd uitgeef waaraan, en zo is het mooi afgebakend. Morgen begin ik met een nieuw briefje van 50 en alles wat ik overhoud aan het einde van de week, mag in m’n spaarpot, haha :). Nou goed. Ik ga boodschappen doen en heeeeeel hard chillen. Maar niet voordat ik aan jullie heb gevraagd: Hoe was jouw week?

PS: Volgende week is het wel weer wat rustiger hoor! Tot nu toe op de planning: Maandag pupquiz, dinsdag niks speciaals, woensdag de perspresentatie van Vaslav, donderdag & vrijdag niks, zaterdag familiedag & huisfeestje bij Bas en zondag uitbrakken. 🙂 En ergens wil ik dan ooit nog wat bakken. Maar dat zou er misschien niet echt van komen…. Anyway, tot later!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

4 reacties op “Mijn afgelopen week! Héél veel borrels, de lancering van blogsociety, uiteten bij BAUT & granny gaat stappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *