Hallo daar! Afgelopen dinsdag at ik een romige spinazielasagne. Ik ben echt in de grootste cravingsweek ooit en dan MOET ik pasta eten, omdat dat gewoon geweldig is. Eén van mijn favoriete pasta’s is de romige spinazielasagne naar een recept van AH en dus maakte ik die klaar. Wat wel altijd een beetje jammer is, is dat ie een heel klein beetje flauw is. Maar ik heb nog niet iets gevonden waarmee ik ‘m op kon spicen, dus dat moet je zelf even bedenken 😀
Nodig voor twee personen: 300gr gehakt – 1 blik tomatenblokjes – 2 eetlepels Provençaalse kruiden – 250gr mascarpone – 1 pak verse lasagnebladen – 2 tenen knoflook – 100gr grana padano – 200gr diepvriesspinazie
Bak het gehakt rul samen met de Provençaalse kruiden en twee tenen knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat lekker pruttelen. Ontdooi de diepvriesspinazie in de magnetron en roer door de saus. Voeg ook de mascarpone toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200C. Begin de lasagne in een ingevette ovenschaal met een laag saus, dan de bladen, dan saus, etc. Het laatste lasagneblad smeer je aan de bovenkant in met een restje mascarpone en daar strooi je dan heerlijk veel grana padano kaas over. Dit gaat 20 minuten in de oven en daarna ga je verrukkelijk eten.
Het is echt een heel lekker maaltje, maar wel altijd een beetje flauw, gek genoeg. En het ruikt in de keuken echt suuuuuper lekker als je het klaarmaakt, maar toch blijft het flauw. Maar wel lekker 😀
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Lonneke zegt:
Als je de spinazie apart houdt, krijg je echt hele mooie lagen in je lasagne! En ik gebruik altijd een zak kruidige pastasaus of knoflook van bertolli. Is misschien minder flauw!
leonie zegt:
Slim!
Anoniem zegt:
MMM Het was smullen! Ik heb in plaats van tomatenblokjes zon kartonnen pakje tomatenpuree met basilicum gebruikt en omdat jij hem wat flauw vond heb ik er plakjes parmaham (die ik even kort heb aangebakken in de pan) tussen gedaan.
En ik heb er wat hele cherry tomaatjes doorheen gedaan.
Ik vond het heerlijk!
leonie zegt:
Goeie toevoeging!!
Anoniem zegt:
Vanavond klaar gemaakt maar wij vonden het niet lekker…
leonie zegt:
Ah wat jammer! Kan gebeuren natuurlijk. Wat vond je niet lekker?
Anoniem zegt:
Of misschien kun je de mascarpone vervangen door iets van kruidenroomkaas/boursin
leonie zegt:
Hmm dat zou ik niet doen. De mascarpone heeft zo'n specifieke smaak en maakt dit echt HEERlijk! 😀
Anne L zegt:
probeer eens nootmuskaat op je spinazie, en een uitje
leonie zegt:
Thanks!
Toetjestafel zegt:
Lekker. Misschien wat extra kruiden erbij dan het minder flauw smaakt.
leonie zegt:
Ja, bouillonblokje schijnt goed te zijn:D
Zita zegt:
Blikje tomatenpuree geeft – naast uitje z&p – wat extra smaak.
leonie zegt:
Ah oke, dank je!
Adrianne zegt:
Pijnboompitten of walnoten geven een lekker extraatje aan 't gerecht én smaken heerlijk bij spinazie, vind ik altijd. Of roer wat pesto door de saus. En inderdaad, zout & peper en een uitje doen ook wonderen.
leonie zegt:
Goed idee om walnoten erdoor te doen!
Janine zegt:
Ik mis ook een ui. Ui fruiten, knoflook, gehakt, zout en peper erbij. Later de tomaten en provencaalse kruiden. etc….
leonie zegt:
Goeie!
Karlijn zegt:
Spekjes door een van de lagen? Of idd bouillonblokje door tomaten.
leonie zegt:
Hmm, ik ben niet echt dol op spekjes. Maar bouillonblokje is een goed idee
Nathalie zegt:
Ik leerde van mijn moeder the sercret ingrediënt voor lekker spinazie (die ook kinderen lusten zeg maar). Uitje glazig stoven in een beetje boter. Daarna diepvriesspinazie er bij (voor bij pasta en zo koop ik à la creme) in een klein pannetje, beetje zout en peper er bij. En dan tegen het einde aan doe ik er een beetje van een kippenbouillonblokje bij (of ja, wat ik gebruik is niet echt n blokje, maar eerder het spul uit de groothandel wat koks gebruiken zeg maar, maar een blokje moet ook wel werken).
Dat is echt yumm. Je zou denken een vreemde combi maar op de een of andere manier heft dit de smaak van de spinazie echt naar een hoger niveau.
leonie zegt:
Goeie tip! Dank je!
Sylvia zegt:
Verkruimeld bouillonblokje toevoegen na de tomatenblokjes?
leonie zegt:
Goed idee!
Kimberly zegt:
Wat zout erbij? 🙂
leonie zegt:
Hahaha, vet slim :p