Romige spinazielasagne met gehakt, mascarpone, tomatenblokjes, spinazie en Grana Padano

Hallo daar! Afgelopen dinsdag at ik een romige spinazielasagne. Ik ben echt in de grootste cravingsweek ooit en dan MOET ik pasta eten, omdat dat gewoon geweldig is. Eén van mijn favoriete pasta’s is de romige spinazielasagne naar een recept van AH en dus maakte ik die klaar. Wat wel altijd een beetje jammer is, is dat ie een heel klein beetje flauw is. Maar ik heb nog niet iets gevonden waarmee ik ‘m op kon spicen, dus dat moet je zelf even bedenken 😀

Nodig voor twee personen: 300gr gehakt – 1 blik tomatenblokjes – 2 eetlepels Provençaalse kruiden – 250gr mascarpone – 1 pak verse lasagnebladen – 2 tenen knoflook – 100gr grana padano – 200gr diepvriesspinazie

Bak het gehakt rul samen met de Provençaalse kruiden en twee tenen knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat lekker pruttelen. Ontdooi de diepvriesspinazie in de magnetron en roer door de saus. Voeg ook de mascarpone toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200C. Begin de lasagne in een ingevette ovenschaal met een laag saus, dan de bladen, dan saus, etc. Het laatste lasagneblad smeer je aan de bovenkant in met een restje mascarpone en daar strooi je dan heerlijk veel grana padano kaas over. Dit gaat 20 minuten in de oven en daarna ga je verrukkelijk eten.

Het is echt een heel lekker maaltje, maar wel altijd een beetje flauw, gek genoeg. En het ruikt in de keuken echt suuuuuper lekker als je het klaarmaakt, maar toch blijft het flauw. Maar wel lekker 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


26 reacties op “Romige spinazielasagne met gehakt, mascarpone, tomatenblokjes, spinazie en Grana Padano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *