Lunch: Caprese salade to go!

Joehoe! Het is nu ik dit typ zondagavond 11 uur en ik heb net mijn lunch voor morgen klaargemaakt. Nadat ik de documentaire Supersize Me eindelijk ook eens heb gezien (je weet wel, die over MacDonalds eten), vond ik ‘t de hoogste tijd om mijn salade voor morgen klaar te maken. Ik maakte een caprese salade en voegde wat dingetjes toe om ‘t een echte lunch/maaltijdsalade te maken.

Nodig voor één persoon: 1 bol buffelmozzarella – 2 tomaten – wat blaadjes basilicum – 1/2 avocado – 1 sneetje bruinbrood – een scheut olijfolie – wat citroensap (optioneel) – een handje rucola

De tomaten en mozzarella sneed ik in plakjes en deed ik in m’n bakje. Ook deed ik er een pluk rucola in en wat fijngesneden basilicum. De avocado halveerde ik en sneed ik in mooie plakjes. Hierover kneep ik wat limoensap, omdat dat er voor zou moeten zorgen dat de avocado mooi groen blijft. Maar daar ga ik morgenochtend achterkomen als ik de koelkast open doe ;). Als laatste bakte ik er nog zelf croutons bij; van een sneetje brood in stukjes, met wat olijfolie en zout in de pan tot ze knapperig worden. Alles bij elkaar in het bakje en klaar! Een caprese salade to go.

Morgen lees je of ‘t lekker was of niet. Ik ga er eigenlijk wel van uit dat ‘t lekker zal zijn, maar ben benieuwd of de avocado niet gigantisch bruin is morgenochtend en ik weet ook nog niet goed hoe de croutons zijn na een nacht koelkast. Maar we zullen zien:D

Tot morgen!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


14 reacties op “Lunch: Caprese salade to go!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *