Stamppot rauwe andijvie met een rundersaucijs en jus

Hoi allen! Afgelopen vrijdag had ik de brakste dag ooit. Nou ja, niet sinds ooit, maar ik was wel écht heel erg brak. (Hoe dat kan? Dat las je gister in m’n terugblik op de afgelopen week!). De hele dag had ik vrijwel geen eetlust, maar ik had ‘t vooruitzicht dat ik vrijdagavond nog uit zou gaan. En ik ga nooooooit uit. Ik hou eigenlijk helemaal niet heel erg van uitgaan, omdat ik te lui voor woorden ben en het haat om de hele tijd te staan. Dansen vind ik heerlijk, maar dan moet de muziek wel precies goed zijn. Dan is uitgaan leuk :D. En nou ben ik wel een zuipschuit normaal (nouja, thuis lust ik graag een wijntje), maar ik word zo lui van alcohol, nog véél luier dan ik in mijn normale toestand al ben. Dus dat werkt ook niet echt mee. Maar goed, ik ging uit, en had daarvoor dus even goed krachtvoer nodig. Ik besloot daarom om een lekkere Hollandse pot te maken; stamppot rauwe andijvie met een rundersaucijsje en lekker veel jus. HEERLIJK.

Het leuke was dat terwijl ik stond te koken, de bel ging en Bianca van www.handpickedflowers.nl voor de deur stond! Ik had eerder al contact gehad met Handpickedflowers omdat ik DOL ben op vintage bloemetjesservies (naast mijn mooie strakke witte vierkante borden) en handpickedflowers kan en mag wel wat meer publiciteit krijgen. Dus neem eens een kijkje in hun webshop!  Het bordje waarop ik deze maaltijd fotografeerde, is dus van handpickedflowers.nl. En ik ben er super blij mee! Handpickedflowers is een webshop met allemaal mooi vintage servies, dat door de twee meiden zelf wordt uitgekozen. Origineel servies dus ook nog! Je kunt gewoon online bestellen en het wordt gewoon thuis bezorgd. Geen gestruin meer door de IJhallen en andere vintage plekjes dus. Te handig voor iemand die niet heel veel tijd heeft steeds (ik!), maar wel houdt van prachtig oud servies. Dus, ik ben heel blij met m’n bordje:) En nu terug naar de stamppot.

Nodig voor één persoon: 3 kruimige aardappelen + 1 scheut melk óf 1 zakje aanmaak aardappelpuree – een flinke hand gesneden rauwe andijvie – 1 rundersaucijs – 1/2 zakjes runderjus

Schroei je worstje in een koekenpan of braadpan aan alle kanten dicht. Voeg vervolgens een laagje water toe en laat je worstje hier in gaar koken, zo’n 10 minuten. Braad ‘m dan aan alle kanten nog weer mooi knapperig en als hij goed verkleurd is, voeg je wederom wat water toe samen met het zakje aanmaakjus! Roer de jus goed door en klaar. Kook wat water voor je aardappelpuree en roer de andijvie rauw door je puree heen. Serveer je worstje met jus bovenop het stamppotje.

Deze maaltijd was echt heerlijk en heeft me echt enormmmmm goed gedaan wat betreft m’n brakheid. Ik kon er weer helemaal tegenaan 😀 En ben uiteindelijk uitgeweest tot half 5 ‘s nachts. Half 5! Granny is proud of herself. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Stamppot rauwe andijvie met een rundersaucijs en jus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *