Preistamppotje met chorizo en kaas

Joehoe! Ik heb verrukkelijk gegeten vanavond, jeeeej! Eigenlijk zou ik uit eten gaan bij BAUT in Amsterdam, maar dat etentje ging niet door en hebben we verplaatst naar 30 januari. Nog even wachten dus. En daarom moest ik opeens voor mezelf koken vanavond. Geen probleem, want ik had nog duizend dingen in huis. Op AH.nl vond ik dit recept voor preistamppot en het enige dat ik nog hoefde te halen was prei! Wist je trouwens dat je gewoon voorgesneden & gewassen prei kan kopen bij AH? Vet handig!

Nodig voor ÊÊn persoon: 150gr gesneden prei – 1/4 chorizoworst – 1 zakje aardappelpuree – 1 eetlepel oude strooikaas. In het originele recept voegen ze ook nog pesto en tomaatjes toe. De pesto was ik vergeten en de tomaatjes had ik vervangen door zongedroogde tomaatjes, maar die waren eigenlijk overbodig, vandaar dat je genoeg hebt aan alleen prei, chorizo, kaas en aardappel.

Je wokt de prei ongeveer 4 minuutjes in olijfolie. Haal de prei uit de pan en ga nu stukjes chorizo er in bakken, zonder olie. Maak ondertussen aardappelpuree (in mijn geval: zakje aanmaakpuree met water mengen). Schep de prei door de puree en doe er wat peper door. Roer er ook nog een eetlepel kaas door, zodat het lekker smelt. Serveer de stukjes chorizo on top!

Het was VET lekker. Heerlijk & verrukkelijk. MMMMMM. Een aanradertje!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:18 reacties

Danielle Lakeman -

Gisteren gemaakt voor mijn ouders, dat was smullen! We vonden het allemaal echt heel erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar. Je kookboek is dus gelijk goed in gebruik genomen! 🙂

leonie -

Ah wat leuk om te horen! 😀

Anoniem -

Ja wat ben ik blij met je blogs! En ook dit gerecht was weer heerlijk. Had nog een uitje bij de prei gedaan en dat smaakte er ook goed bij 🙂

leonie -

Jeej wat leuk om te horen 😀

Anoniem -

Heerlijk tip! Ik heb voor een beter contrast ipv nootmuskaat, chili poeder erdoorheen gedaan. Hij wordt hierdoor iets pittiger en een klein beetje oranje.

leonie -

oooh goed idee!!

Anoniem -

Lijkt me echt super lekker!
Wat me nog lekkerder lijkt is dat je eerst de chorizo uitbakt en dan in dat vet de prei bakt. Krijgt het een lekkere smaak van:)
Ik ga het iig snel maken!!

leonie -

it is! Jou variatietip zou inderdaad goed kunnen! Wordt je stamppot wel oranje denk ik.

Els -

Hee! Wederom een makkelijk receptje, waarvoor ik alles al in huis heb.. Komt goed uit, want ik moet morgen voor 't studentenhuis koken en de hele dag werken! Ga dit receptje morgen meteen proberen, lijkt me erg lekker!

leonie -

Lekker!! Ben benieuwd wat jullie er van vinden. Laat je het weten? 😀

Els -

Nou, ze vonden het heerlijk, haha! Ze wilden gelijk weten waar ik het recept van had, dus verwacht er maar een aantal volgers bij in de komende tijd;)!

leonie -

jeeeej, wat leuk om te horen 😀

Suze -

Ziet er heerlijk uit! Koop je die aardappelpuree ook gewoon bij de AH? Welk merk doe je dan?

leonie -

jap! Ik heb altijd gewoon de goedkoopste met alleen water toevoegen! Het staat in mijn AH bij het bliketen en appelmoes etc!

leonie -

Haa wat cool 😀

Tika -

Ik vind je preistamppotje met shoarma al helemaal het einde, ik denk dat ik deze ook vet lekker ga vinden. Ga zo door, ik woon sinds de zomer op mezelf en maak bijna alleen maar dingen van je blog :p!

Lysan Hooymans -

Mmmm klinkt inderdaad lekker! Keer wat anders dan die eeuwige boerenkool, zuurkool, hutspot en andijvie haha!

leonie -

Absoluut! Heel leuk alternatief voor die ene stamppot die je normaal altijd met spekjes eet!

Reageer ook