Aziatisch: Gebakken rijst met Thaise groentes, rundersteak, sesam en zoete sojasaus

Goedenavond schatten! Wederom een blogje die nog tussen m’n concepten stond. Dit keer van m’n avondmaal van afgelopen zondag. Zaterdag at ik een Aziatisch hapje met zalm, maar eigenlijk wilde ik ’t klaarmaken met scholfilet. En daar had ik zondag nog steeds zo’n zin in, dat ik weer naar de Ap ging voor scholfilet. Guess what? Hadden ze weeeeer niet! Dus toen moest ik maar een alternatief verzinnen en koos ik voor beef. Eigenlijk wilde ik runderlappen of biefstuk gebruiken, maar dat had AH ook niet meer (grr) en dus koos ik voor rundersteak. Niet de beste keuze ooit. Op zich was deze maaltijd, met Thaise groentes, zoete soja woksaus, veel sesam, rijst en dus rundersteak, best lekker, maar ook weer niet geweldig. Maar wél heb ik alles opgegeten…

Nodig voor één persoon: 1 kopje rijst – 1 rundersteak – 2 theelepels sesamzaadjes – 250gr Thaise wokgroentes – 1/4 flesje woksaus zoete soja

Kook de rijst in 8 minuten gaar. Wok de groentes op hoog vuur en schep er wat sesam door. De rundersteak bak je in een hele hete pan zo’n 3 minuutjes aan beide kanten (wel in stukjes snijden! Je steak, niet je pan). Als de rijst gaar is, roer je die door de gewokte groentes en zet je het vuur op z’n hoogste stand, zodat de rijst goed kan bakken. Als het echt knapperig wordt, ga je de zoete soja woksaus toevoegen. Serveer met de beefreepjes on top. Beetje sesam erover voor de sier, ét voilà!

Ik vond het heel lekker, op de rundersteak na. Dat is gewoon niet echt geweldig lekker vlees hierbij. Het zou op z’n minst duizend keer lekkerder zijn met scholfilet. Maar goed. Het was prima en ik at wel lekker alles op. Jeeej, 250gr groentes binnen! WIN WIN WIN!

Verder leuk om te vertellen: ik heb alweer een razend drukke week. Gisteravond blogde ik niet omdat ik ging pubquizzen in Bar Baarsch en daarvoor een hapje at bij Radijs, in Amsterdam West. En ik was rond 1 uur thuis, dus dat was niet echt het ideale blogtijdstip. Hoewel het nu ook al twaalf uur is, omdat ik net terugkom uit SPA ZUIVER waar ik een avondje ging relaxen met vriendinnen. Of nouja, heel erg relaxen was het niet want man oh man, ga nooit, maar dan ook nooit, naar een badkledingdag in Spa Zuiver. In ieder geval niet als je wil ontspannen en een rustige fatsoenlijke sauna gewend bent. Ik zweer het; mensen maakten nog nét geen bommetjes in het water, zulk bizar publiek was er vanavond. Maar goed, ’t was evengoed erg lekker. 🙂

En nu moet ik gauw naar bed, want morgenochtend moet ik alweer vroeg aanwezig zijn bij de perspresentatie van Vaslav voor m’n werk, om daarna gewoon op kantoor te gaan werken en aan het einde van de dag door te gaan naar de Jersey Boys, met werk. TOF! Had ik al eens gezegd dat werken bij DeLaMar echt TOP is? 😀 Ja hè? Nouja.. 😉 Weltrusten!

Overigens vergeet ik nu helemaal te vertellen wat ik vanavond at. Lekkere foodblogger ben ik, praat alleen nog maar over m’n belevenissen! Nee. Ik at héérlijk vanavond en té knullig. Ik had nog een beker GoodNoodles van Unox, in de smaak kip, in de kast staan, dus dat werd bij avondeten. Vet fucking lekker, hahaha. Dat was echt een totale verrassing. En wow, ik heb er gewoon de hele avond op geteerd. Top-voer.

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *