(Paarse) kabeljauwfilet met paprika’s, courgette en aardappelpuree

Hoi hoi allemaal! Aaaah, zie je dat? TUURLIJK ZIE JE DAT. Mijn vis is paars. PAARS. Vandaag had ik lekker een avondje alleen thuis gepland. Heerlijk. Ik ben een beetje aan ‘t kwakkelen met verhoudheidstoestanden en wilde mezelf vanavond dus verwennen met een lekker maaltje, zelfgekookt, met heel veel groentes. Ik besloot voor het eerst ooit een vispakketje d.m.v. aluminiumfolie uit de oven te maken. (Nou ja, ik deed het al eens eerder, naar een bepaald recept, maar nu voor het eerst uit de losse pols).

En toen slingerde ik deze tweet de wereld in:

Dus… Benieuwd of het iets is geworden? Lees door!

Nodig voor één persoon: 150gr kabeljauw – 1 rode paprika – 1/2 groene paprika – 7cm courgette – 1 zakje aanmaakaardappelpuree – beetje roomboter – scheut rode wijn – 1 eetlepel strooikaas

Oké. Dit recept is niet echt een aanrader. Buiten dat het er NIET uitziet, die paarse vis, is het ook gewoon echt héél saai. Doe geen moeite, maak lekker iets anders! Maar ben je toch nieuwsgierig, hier het recept:

Neem aluminiumfolie, doe er wat stukjes roomboter in (kleine stukjes), leg de kabeljauw er op en strooi er zout & peper over. Voeg daaraan gesneden rode en groene paprika toe, en gesneden courgette. Verdeel er nog wat stukjes boter door. Giet er een scheut rode wijn over en vouw je aluminiumfolie dicht. Zet dit 20 minuten op 200C in de oven (in een ovenschaal). En dan denk je dat het klaar is, maar ho maar. Mijn vis was nog koud. Geen succes. Toen deed ik ‘t aluminiumfolie maar open en ging de vis opnieuw 10 minuten (nog steeds koud) en weer 10 minuten in de oven. Ondertussen maakte ik de aardappelpuree met water en het aanmaakzakje en ik schepte er een eetlepel strooikaas door. Dat was wel lekker. Drop vervolgens de puree op je bord, de groentes met vis er overheen en schenk er wat jus van de rode wijn overheen. Nou, en dan ga je sensationeel eten. Nog nooit zoiets lekkers gehad, pfoe!

Nee, ik ben natuurlijk sarcastisch. het was heel erg saai, en zag er echt gruwelijk uit. Precies zoals op de foto, precies zo paars. HEERLIJK, not.

Wat denk je er van; lekker recept dit of sla je over? Ik weet wel wat ik zou doen….. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “(Paarse) kabeljauwfilet met paprika’s, courgette en aardappelpuree

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *