Kippenpootjes met kruidige oventomaten en simpele salade

Goedenavond allen! Vanavond at ik het aller lekkerste maaltje van de hele week. En ’t was me weer een week hoor. Weer druk! Wel met allemaal leuke dingen, maar ik ben toch wel blij dat ik volgende week niet zo super veel gepland heb. Het voelt ook echt alsof ik jullie, m’n blog, aan het verslonzen ben, omdat ik steeds geen tijd heb. Maar goed. Straks typ ik, denk ik, nog een blogje over mijn afgelopen week en welke leuke, drukke, dingen ik meemaakte. Maar deze blog gaat over m’n heerlijke avondmaaltje van vanavond. Ik at samen met le boyfriend en we maakten een van onze favoriete maaltjes: kip met kruidige oventomaten.

Nodig voor twee personen: 6 gekruide kipdrumsticks – 4 tomaten – 3 tenen knoflook – balsamico sladressing (AH huismerk) – gemengde salade – 1/2 komkommer – honing-appelsladressing

De kipdrumsticks leg je in een ingevette ovenschaal. Deze gaan 35 minuten op 200C in de oven. De tomaten snij je in plakken en besmeer je met uitgeperste knoflook, peper & zout en je giet er balsamico sladressing over. Verdeel de tomaten over een bakplaat en zet dit ook zo’n 20-30 minuten in de oven. Erbij maak je een salade van de gemengde sla, komkommer en de honing appeldressing. Je kunt er ook aardappeltjes bij eten, maar ik had meer zin in heel veel sla, dus daar gingen we dit keer voor :).

We aten verrukkelijk! Omnomnom. Nou ben ik zelf wel meer liefhebber van kippenvleugeltjes, maar drumsticks kunnen ook wel prima zijn. Overigens, wel zo eerlijk; ik geloof dat we dit recept hebben van Ah.nl! We hebben het al heel vaak gemaakt en iedere keer bevalt ’t weer heel goed!

Dus, dat was m’n diner van vanavond. Wat heb jij gegeten?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Kippenpootjes met kruidige oventomaten en simpele salade

  • Doe je de tomaten dan in een andere schaal/bakplaat dan de kip? Het oventje in mijn studentenhuis is daar helaas niet groot genoeg voor.. kunnen de tomaten ook bij de kip in de ovenschaal?

  • Ik heb de romige spinazielasagne met gehakt enz…gegeten. Jij vond het flauw ik heb het volgende gedaan en het was heerlijk! uitje bakken, knoflook erbij, gehakt, tomaatblokjes en daarbij een verkruimeld tuinkruidenbouillontablet van knorr erdoor. Dat moet je ook eens proberen, helemaal lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *