Kip, patat en appelmoes! Met tomaten uit de oven :)

Hello there! How are you? Met mij gaat het heeeeerlijk. Ik heb vandaag eens een dagje vrij van m’n werk (of naja, andere werk) en geniet volop van een dagje lekker veel dingen doen. Waaronder drie blogposts die op de planning staan. En hierbij de eerste! Gisteravond at ik kip, patat en appelmoes. En tomaten uit de oven. Geïnspireerd op een lezer die op m’n vraag van afgelopen woensdag antwoordde dat ze kip, patat en appelmoes ging eten. Dus bedankt voor de inspiratie 🙂

Nodig voor ̩̩n persoon: 2 gekruide kippenpoten Рfrites Рappelmoes Р3 tomaten Р1 teen knoflook Рbalsamico sladressing

De kippenpoten leg je in de ovenschaal en gaan 35 minuten op 190C in de oven. Op de ene helft van een ovenschaal leg je de frites. De andere helft van de ovenschaal smeer je in met olijfolie en je legt er in plakjes gesneden tomaat op. Daarover giet je balsamico sladressing en een uitgeperste teen knoflook en je husselt de tomaten wat. Dit gaat 25 minuten op 190C in de oven. Trust me; dit past samen met de kip in een mini-oven! Als de oven piept is alles klaar (wist je nog niet he ;-)) en dan serveer je natuurlijk met appelmoes. Mijn fav appelmoes: Euroshopper applesauce. Die is geweldig.

Het was een lekker maaltje, maar die verse Vlaamse frites van AH die je in de oven kunt klaarmaken, zijn niet echt geweldig. Waarschijnlijk moet je ze gewoon frituren en is dat veel lekkerder. Oh en ik had biologische kip (voor zover je de kip van AH biologisch kunt noemen) en vond het niet heel anders smaken dan de echt slechte kipvariant. Proeven jullie wel verschil?

Zoals ik al zei komen er nog twee blogposts aan (denk ik) ennnnnnnn vandaag worden de winnaars gekozen van de dinervouchers! Houd daarvoor facebook in de gaten 🙂 Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Kip, patat en appelmoes! Met tomaten uit de oven :)

  • Nathalie zegt:

    Hm, doet me er aan denken dat ik nog een potje appelmoes heb staan 😉
    Jij hebt dan wel bijpassende kleine ovenschotels zodat je er 2 naast elkaar inkrijgt? Of boven elkaar met rekje ertussen? Ik heb ook zo'n combi ding en bij mij past maar 1 gewone ovenschotel er met moeite in :s
    Ik proef ook niet echt verschil tussen de verschillende soorten kip 😉

  • Lekker klassiek 'kindermaaltje' maar door de tomaten net even iets minder ;). Ik proef ook geen verschil in smaak tussen bio en 'slechte' kip. Eerlijk gezegd denk ik dat er ook vaak niet heel veel verschil is qua smaak van het vlees, tenzij je een hele echte biokip hebt die gewoon vrij heeft gerend in een weiland 🙂

  • Anoniem zegt:

    Met betrekking tot je kip: AH huismerk (en Euroshopper natuurlijk ook) zijn plofkip. De bio kip (met drie beter leven sterren) voldoet aan verschillende keurmerken en is dus ook echt biologisch. Deze kippen krijgen nauwelijks antibiotica, hebben veeeeel langer de tijd om te groeien (dus geen kreupele poten etc), hebben meer ruimte en kunnen natuurlijk gedrag vertonen omdat ze o.a. naar buiten kunnen. Dus bio is zeker bio, ook de kip van de AH met bio keurmerk van de EU.
    Ben erg blij dat je deze keer de bio variant gekozen hebt!

    • Toch twijfel ik altijd nog, want ze voldoen misschien wel aan bepaalde keurmerken, maar zijn de standaarden van die keurmerken dan wel hoog genoeg? Ik weet niet, ik twijfel altijd aan de bio producten uit de supermarkt… Natuurlijk zal het in ieder geval beter zijn dan plofkip, maar is het ook echt een betere kip?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *