Italiaanse vis: Kabeljauw met mozzarella, basilicum en tomaat uit de oven op een bedje van rucola, met een zoete aardappel


Goedenavond! Gisteren heb ik pas om half 10 ’s avonds gegeten omdat ik gek genoeg nog geen honger had. Misschien dat dat kwam doordat ik tot half 8 ’s avonds in bed lag. Zonder reden. Ach, in ’t weekend mag je soms lui zijn, toch? šŸ˜‰

Ik at kabeljauw met mozzarella, tomaat en basilicum uit de oven. Naar een recept van Anne Veerman die ze tipte via de facebook van m’n blog. Ik vond het best lekker, maar niet zo lekker als ik had gedacht…

Je vet een ovenschaal in met olijfolie, legt de kabeljauw er in met wat peper en zout, legt daarop een laag fijngehakte verse basilicum, daarop plakjes mozzarella en daarop wat plakjes tomaat. Dit gaat 25-30 minuutjes op 180C in de oven. Ondertussen kook je een grote zoete aardappel in de schil gaar (ik had echt een flinke aardappel die ik in 20 min gaar kookte). Bij het eten pel je de schil er van af, maar dat gaat als ’t goed is heel makkelijk. De vis serveerde ik op een bedje rucola.

Zoals ik al zei; ik vond het niet geweldig. Wel lekker, maar niet superdupertop zoals ik wel had verwacht.

Vanavond at ik bij vriendjelief en we maakten shoarmawraps. Het receptje daarvan kun je hier terugvinden.

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *