Vega: Pittige wortelsoep met kokosmelk

Hi there! Gisteravond wilde ik nog een blogje typen over de wortelsoep die ik voor een vriendinnendiner maakte, maar m’n mac viel uit. Bummer. Dan maar snel even vanochtend voor werk. Ik heb tien minuten. THERE WE GO.

Nodig voor vijf personen: Anderhalve zak wortelen – 1 rode ui – 1 sjalot – 2 tenen knoflook – olijfolie – 2 eetlepels sambal – 1/2 blikje kokosmelk – 1 tablet groentebouillon

Je snijdt de ui en knoflook in kleine stukjes en bakt deze glazig in je kookpan in olijfolie. Daarna voeg je er een klein laagje water aan toe en je in stukjes gesneden wortelen. Dan voeg je kokend water toe totdat de wortelen net onder staan en misschien 2 cm water er nog boven. Een groentebouillontablet erbij en lekker laten pruttelen voor zeker 20 minuten. Daarna ga je de soep pureren met de staafmixer. Doe er vervolgens twee eetlepels sambal door, of nouja, proef tussendoor even of je het al pittig genoeg vindt. En doe als laatste de kokosmelk erdoor. Ook hierbij even proeven of je het al lekker vindt of dat je nog meer wil. Je kunt bij het opdienen pas de kokosmelk erdoor doen, maar omdat ik de soep nog mee moest nemen naar een vriendin (op de fiets), deed ik ’t er meteen door.

Het was een lekkere soep en precies pittig genoeg. De hoeveelheden klopten ook echt perfect voor 5 personen. Overigens was de soep niet geweeeeeeeldig, maar wel gewoon prima tot lekker 🙂

Dat was ‘m dan! Morgen vertrek ik met ’t vliegtuig naar ISTANBUL voor een paar daagjes. Ik heb er enormmmm veel zin in. Hebben jullie nog tips over wat ik daar echt moet doen? M’n hotel zit op Taksim Meydani Taksim 34437, ofzo. Wie weet leuke eettentjes en mooie bezienswaardigheden in de buurt? Laat het achter in de comments! Muchas Grazias 😀 (ja ik weet dat dat geen Turks is).

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Vega: Pittige wortelsoep met kokosmelk

  • Lijkt me lekker dit, ik heb nog nooit wortelsoep gehad!

    Leuk dat je naar Instanbul gaat! Als je tijd hebt moet je naar een hamam gaan, echt zooo heerlijk 7 goedkoop daar! Have fun 🙂

  • Ooooh Istanbul, dan moet je echt naar het Ara Café gaan, zit vlakbij Taksim en vlakbij jouw hotel dus, maar het is wel even zoeken. Klein afgelegen tentje van een hele bekende Turkse fotograaf waar vooral veel locals komen. Heeeeerlijk eten echt, net even anders dan wat je daar overal vindt (kebab, kebab, kebab). Ik weet nog dat ik daar echt de allerbeste pompoen-salie ravioli van m'n leven at. Hier een linkje: http://www.spottedbylocals.com/istanbul/ara-cafe/

    • Ah ik ben er langs gelopen maar heb er niet gegeten! Het was er behoorlijk druk en we hadden toevallig al een ander restaurantje op de planning staan. Maar zag er erg sfeervol uit met prachtige foto's aan de muren!!

  • Istanbul is leuk! Ben er twee keer geweest, wel al 9 jaar geleden voor het laatst. Mijn tips: shoppen in de bazar en jezelf laten uitnodigen om appelthee te drinken bij tapijtverkopers (misschien niet zo handig als je met alleen blonde vrouwen bent;), eten bij Cennet en je laten verwennen in de hamam.

  • Lijkt me een lekker soepje! Mix je het gewoon nog in de pan zelf?

    En cool dat je naar Istanbul gaat! Heb helaas geen tips voor je, nooit geweest. Ga je weer alleen of heb je nu wel iemand kunnen strikken? 😉 Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *