Italiaans: Romige lasagne met spinazie, gehakt, mozzarella, tomaat, oregano, kookroom en Grana Padano

Oeeeeh hallo daar. Oh jemig wat heb ik afgelopen vrijdagavond verrukkelijk gegeten. Echt geweldig. Het was vrijdag en ik had natuurlijk weer een vrijdagmiddagborrel achter de kiezen en meestal resulteert dat in niet koken, omdat ik nogal snel aangedaan ben door twee wijntjes, haha. Dit keer echter niet! De borrel was vrij braaf en om 6 uur was ik gewoon al thuis, lichtelijk aangeschoten, maar nog prima in staat tot het koken van een heerlijk maaltje. Ik besloot op de fiets om niet meer langs de supermarkt te gaan, vermoedende dat ik nog megaveel in huis had. En dat was waar. Ik had de perfecte ingrediënten bij elkaar voor een romige lasagne. Een die ik nooit eerder op deze manier had gemaakt, maar het was het proberen waard. En mennnnn, wat pakte dat goed uit.

Nodig voor anderhalf tot 2 personen: 100gr diepvriesspinazie – 150gr gemengd gehakt – 1 tomaat – 1/2 flesje kookroom – 1 eetlepel oregano – 1 bol mozzarella (voorkeur: Garofalo) – een beetje Grana Padano – minimaal 4 verse lasagnebladen

Je bakt het gehakt rul. Snij de tomaat in stukjes en voeg dit toe aan het gehakt. Voeg ook de bevroren spinazie toe en laat die smelten. Doe er oregano door en schenk de kookroom erbij. Laat dit lekker pruttelen. Zodra de spinazie ontdooid en verdeeld door de saus is, voeg je stukjes mozzarella toe, die je helemaal door de saus laat smelten (oh my god, dit is zo lekker). Zodra de mozzarella gesmolten is, ga je meteen beginnen met je lasagne. Oh, ondertussen moet je natuurlijk de oven voorwerwarmen, op 180C. Begin de lasagne in een ingevette ovenschaal met onderop een vers (belangrijk, anders is de kooktijd veel langer!) lasagneblad. Daarop de saus en bouw zo verder. Eindig met een lasagneblad op de bovenkant en strooi daar wat Grana Padano over. Zet de lasagne 20 minuten in de oven. En eet daarna verrukkelijk. Overigens had ik er nog een kommetje gemengde sla met balsamicodressing bij, maar dat is geen must.

Het was een suuuuuper lekkere maaltijd. Zo lekker, dat ik alles zelf heb opgegeten, maar ik schat in dat een normale portie de helft is van wat ik vrijdagavond naarbinnen schranste en dus heb ik het recept voor twee personen uitgeschreven. Deze lasagne kwam eindelijk eens in de buurt van de verrukkelijke romige spinazielasagne die ik ooit eerder maakte. Echt, mmmm!

Trouwens, vaak als ik lasagne maak, schrijf ik er helemaal niet bij dat ik ‘t doe in een kleine ovenschaal. Eentje geschikt voor een twee persoonsportie. Ik kan me voorstellen dat als je dit klaarmaakt in een 4 persoons ovenschaal, dat de lasagne niet lekker, niet mooi (heul belangrijk) en niet goed gaar wordt. Aanrader dus, om geoon een kleinere ovenschaal aan te schaffen!

So, that’s it voor vandaag! Ik vertoef lekker twee daagjes bij m’n ouders en eet dus ook hier. Gisteravond had m’n vader heerlijke kippenbouten klaargemaakt (met tijm, oregano en rozemarijn) en vanavond eten we stoofvlees! Ik ga denk ik niet bloggen, maar hou facebook of instagram in de gaten als je benieuwd bent naar ‘t eindresultaat!

Morgen eet ik vermoedelijk gewoon weer thuis in Amsterdam. En dat is het vega-maandag! Wat zal ik eens gaan maken…?

Misschien vind je dit ook lekker:


14 reacties op “Italiaans: Romige lasagne met spinazie, gehakt, mozzarella, tomaat, oregano, kookroom en Grana Padano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *