Festivalvoer: Welcome to the village

Hallo allemaal! Wieeeeeehoe! Ik heb zo’n onwijs leuk weekend gehad! In Friesland, in de buurt van Leeuwarden, was ik drie dagen op de eerste editie van het Welcome to the Village festival. Een super cute, lief, fijn, rustig, mooi, leuk festival. Ik vond het top! En ik wil jullie graag vertellen wat ik van ‘t festivalvoer vond. Is goed om te weten, want jullie moeten allemaal volgend jaar ook gaan. Het was ZO leuk! (Maar niet echt allemaal gaan, want ik wil zelf toch ook heel graag kaartjes volgend jaar)…

Vrijdag | Dag 1 | Hamburger van Flyslån Burgers
Het aanbod van eettentjes was best gevarieerd. Je kon o.a. sushi, grill, Koreaans, soep, paling, oesters, hotdogs, crêpes, loempia’s, churros, tapas, tosti’s en brownies eten. Op dag één ging ik voor een burger van Fryslån burgers. Daar stond de langste rij en dat leek me veelbelovend. De burger was ook best lekker, maar niet geweldig. Hij was wat gerookt van smaak, wat op zich lekker was en de ketchup was gemaakt met Berenburg en ook dat klonk goed. Ik vond alleen de smaak niet helemaal matchen met de verwachting van een goddelijk lekkere burger. Maar goed; het was prima. 3 sterren! Overigens sloot ik dag één af met een kop thee en een ENORME brownie van Doppio. En damn, ik hou niet eens van brownies maar deze was echt heel lekker! Die ga ik zeker nog eens halen bij een filiaal ergens in de stad. Mmmm!

Op dag twee wilde ik graag een tosti van Tosti Madness of een Hotdog van ‘t Lokaal Terschelling eten, maar beide waren (bijna) op. Toen ging ik bij “gebrek aan beter” maar voor drie Vietnamese loempia’s van Doozo. En die waren heerlijk.


Zondag | Dag 3 | Soep, sushi, crêpes en churros
Op dag drie had ik nog de helft van m’n muntjes en vond ik dat ik dus wel even flink mocht eten. We begonnen de dag, na het ontbijt op de camping, met een soepje van Plastic Soup. Onwijs lieve dames die in het kraampje de soep stonden te maken, echt heel leuk hoe enthousiast ze waren. Omdat we bang waren dat de soep aan het einde van de dag op zou zijn (was ook zo), namen we ‘t maar als lunch. Ik ging voor de koude komkommersoep, waarin ik komijn en dille proefde. De smaak was echt verrukkelijk, maar ik vond het niet echt een soepje. Meer een soort waterige Tzatziki. Wel HEEL lekker, maar vooral om je brood in te dippen… Van een collega die ook op Welcome to the village was, proefde ik nog de wortelsoep van Plastic Soup en die vond ik wel ook goddelijk. Jammer dat ik die niet had… 3 sterren!

Omdat ik deze dag flink wilde eten, wilde ik ook iets sushi-achtigs uitporberen. Op de kaart bij de Koreaan Seoul Sister stond een soort sushi triangel met zalm en komkommer. Heerlijk! En ze deden er een hele zoete sojasaus bij. Erg lekker, 4 sterren!


Tegen half 5 begonnen al flink wat tentjes hun eten uit te verkopen en omdat ik niet met een knorrende maag wilde zitten ‘s avonds, ging ik meteen maar een crêpe halen bij Cut the Crêpe. Twee hele leuke jongens stonden -hoorde ik- heerlijke crêpes te maken. Ik ging voor de variant met kaas en spek, stond een halfuur in de rij en werd uiteindelijk geholpen door een vrouw, die de crêpe echt veeeeeel minder gaar maakte dan ik de twee jongens had zien doen. Potverdikkie! M’n crêpe viel echt enorm tegen; een halfgaar klef ding. Vet jammer. Had ik maar een lekkere doorbakken gehad, ik hoorde iedereen er over hoe heerlijk die waren. Maar goed, ik wilde niet weer een halfuur in de rij…

Inmiddels was ik bijna door m’n muntjes heen, maar met m’n friend had ik al op dag één afgesproken dat we voor we naar huis zouden gaan, samen een portie Churros met kaneelsuiker zouden delen. Dus dat deden we :). En oooooooh. TOP-afsluiter.

Welcome to the village? Geweldig leuk en lief festival met heel veel leuke onbekende acts, een prachtig terrein, wij hadden geluk het het weer en het eten was oké. Tip voor de organisatie van volgend jaar: zorgen dat er genoeg eten is! Niets zo teleurstellend als op zondagavond de soep-tosti-hotdog-kraampjes te zien opruimen, terwijl jij alleen nog Churros, crêpes of spareribbs kunt eten… 🙂

9 reacties op “Festivalvoer: Welcome to the village

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *