Vega: Broodje falafel met sla en komkommer en dikke friten

Goedenavond! Na het festival van afgelopen weekend, hebben jullie nog wat blogs van me te goed. Gisteravond at ik bijvoorbeeld broodjes falafel, maar ik vond nog geen tijd om er over te bloggen. Ik heb nog niet eens m’n festivaltas uitgepakt……. Maar goed. Broodjes falafel dus! Easy en heel lekker als je ’t mij vraagt. M’n vriendje daarentegen vond ze naar zeepsop smaken. Oordeel zelf!

Nodig voor twee personen: 210gr AH falafel – ijsbergsla – 3/4 komkommer – knoflooksaus – 4 grote vastkokende aardappelen in schil – 4 shoarmabroodjes

De falafel maak je klaar in de oven, gedurende 8 minuutjes op 180C. De broodjes doe je 4 minuten mee in de oven. Het broodje vul je met knoflooksaus, sla, schijfjes komkommer en de falafel. De aardappelen snij je rauw met de schil er nog om in dikke repen en frituur je 6 minuten op 180C. Dan krijg je lekkere dikke friten!

Ik vond het echt super lekker en ga het zeker nog een volgende keer maken. Dan doe ik er ook nog peen julienne door en kies ik misschien ander brood; Turks brood bijvoorbeeld. Bas vond het echter echt niet te eten en heeft z’n bordje niet leeg gegeten (haha). Hij vond ’t naar zeepsop smaken, waar ik ergens ver weg wel wat bij kan voorstellen, wellicht is het iets van komijn ofzo?

Heb jij wel eens falafel gegeten? Wat vond je er van?

Misschien vind je dit ook lekker:


14 reacties op “Vega: Broodje falafel met sla en komkommer en dikke friten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *