Goedenavond! Na het festival van afgelopen weekend, hebben jullie nog wat blogs van me te goed. Gisteravond at ik bijvoorbeeld broodjes falafel, maar ik vond nog geen tijd om er over te bloggen. Ik heb nog niet eens m’n festivaltas uitgepakt……. Maar goed. Broodjes falafel dus! Easy en heel lekker als je ‘t mij vraagt. M’n vriendje daarentegen vond ze naar zeepsop smaken. Oordeel zelf!
Nodig voor twee personen: 210gr AH falafel – ijsbergsla – 3/4 komkommer – knoflooksaus – 4 grote vastkokende aardappelen in schil – 4 shoarmabroodjes
De falafel maak je klaar in de oven, gedurende 8 minuutjes op 180C. De broodjes doe je 4 minuten mee in de oven. Het broodje vul je met knoflooksaus, sla, schijfjes komkommer en de falafel. De aardappelen snij je rauw met de schil er nog om in dikke repen en frituur je 6 minuten op 180C. Dan krijg je lekkere dikke friten!
Ik vond het echt super lekker en ga het zeker nog een volgende keer maken. Dan doe ik er ook nog peen julienne door en kies ik misschien ander brood; Turks brood bijvoorbeeld. Bas vond het echter echt niet te eten en heeft z’n bordje niet leeg gegeten (haha). Hij vond ‘t naar zeepsop smaken, waar ik ergens ver weg wel wat bij kan voorstellen, wellicht is het iets van komijn ofzo?
Heb jij wel eens falafel gegeten? Wat vond je er van?
Misschien vind je dit ook lekker:
Ellen zegt:
Ik heb nog nooit falafel op haha
leonie zegt:
Dit was ook nog maar mijn 2e keer maar het is echt VET lekker!
Anoniem zegt:
Hmmm ja vind de Falafel van de AH dus echt niet lekker. Hier –> http://srsck.com/2013/03/01/falafel-vier-recepten/ zijn er vier recepten om zelf Falafel te maken, het hangt er namelijk vanaf welke Falafel je wilt maken. In Egypte wordt Falafel bijv. met witte tuinbonen gemaakt terwijl het Israelisch recept met kikkererwten is. Ik vind zelfgemaakte Falafel sowieso veel lekkerder dan kant en klare! Groetjes, Frederique
leonie zegt:
leuk om te lezen over die verschillende varianten
Daniëlle zegt:
Oh, dat klinkt lekker. Ga ik binnenkort proberen. Ik eet regelmatig de falafelballetjes van de AH, maar dan in een wrap met maïs en Italiaanse/Hollandse wokgroenten die gewokt zijn in de chilisaus. Heerlijk (vind ik)!
leonie zegt:
ook lekker!
Lisette zegt:
Ook lekker bij Falafel om er een couscoussalade bij te maken en met tzatziki te eten. Bij de AH verkopen ze ook van dat Naanbrood knoflook, dat eet ik er altijd bij, jammie!
leonie zegt:
Ja ik wil het ook graag eens met couscous maken, of aan spiesjes met courgette en paprika ofzo!
Anoniem zegt:
Ik ga er komend weekend op leven op Castlefest! |
Maar zelf maken is trouwens ook erg lekker, en totaal niet moeilijk! Die van de Jumbo is ook lekker.
leonie zegt:
Ja zelf maken wordt een volgende stap 🙂 Heb je een goed recept?
Anoniem zegt:
Waarschijnlijk was dat de koriander, mensen die dat niet lusten associëren dat vaak met zeep 😛
leonie zegt:
Dat zei een collega ook al maar ik lust zelf echt GEEN koriander… heel raar als dat er in zat en ik het niet heb geproefd….
Ilse zegt:
Ik eet regelmatig de falafel van de AH, maar die bak ik altijd in de koekenpak in wat zonnebloemolie. Misschien dat dat verschil geeft van wanneer je hem in de oven bakt? Ze worden wel altijd lekker een beetje knapperig als je ze in de koekenpan bakt :).
Ze hebben overigens bij de AH ook spicy falafel, daar zit net wat meer smaak aan vind ik zelf.
leonie zegt:
Ja in de koekenpan kon ook, maar oven leek me makkelijker en gezonder. Ze waren prima hoor! Die spicy probeer ik de volgende keer 🙂