Lunch: Tosti met kaas, Parmaham, tomaat en gember

Joehoe! Vandaag moest ik naar het ziekenhuis voor een check up van m’n gebroken arm die inmiddels 6 (!!!) weken in het gips zit. (Afloop: nieuw gips en over 3 weken eindelijk klaar). Voor de verandering at ik dus eens doordeweek thuis in plaats van op werk. Ik had wel een beetje haast, dus gisteren had ik al een lekkere lunch bedacht en de boodschappen gedaan. Vandaag hoefde ik ‘t alleen nog klaar te maken en dat duurde natuurlijk maar 2 seconden.

Nodig voor ÊÊn tosti: 2 plakken donker brood – 2 plakken Parma ham – 1 plak kaas – 1 bolletje Chinese stemgember (bij bakspullen) – 1/2 tomaat

Je hakt de gember en de tomaat fijn en maakt er een soort tapenade van. Het brood beleg je met kaas, de tapenade en de plakken ham. Doe de tosti tussen het tostiijzer en wacht tot ‘ie klaar is. LEKKORRR!

Deze zelfgemaakte variant is inspired by de tosti die ik ooit eens bij De Balie in Amsterdam at. Ik wist niet precies hoe ze ‘m daar maken, maar deze kwam wel enigzins in de buurt. Die van De Balie is lekkerder, maar m’n eigen variant mag er ook heel erg wezen! Ik maak ‘t gauw weer om ‘t recept nog beter te maken.

Ik dacht overigens dat ik helemaal niet van gember hield, maar ik vind ‘t eigenlijk heel lekker? Hou jij van gember?

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Lunch: Tosti met kaas, Parmaham, tomaat en gember

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *