Kerst voorgerecht: Courgettepasta met Parmaham, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en balsamicocrème

Hallo daar allemaal:) In mijn vorige blogpost verklapte ik al dat ik weer in de keuken heb gestaan voor een Kerstgerechtje. Een beetje vroeg is het wel, maar ik wil jullie graag wat makkelijke maar impressive gerechtjes bieden, zodat je vast wat inspiratie hebt voor Kerst. Ik maakte woensdag een makkelijk, lekker en snel voorgerechtje, dat ook nog enigszins valt binnen de categorie gezond of slank!

Nodig per persoon: 1/4 courgette (in lengte) – 2 plakjes Parmaham – 2 zongedroogde tomaatjes – 1 theelepel pijnboompitten – wat balsamicocrème

Van de courgette ga je pasta maken. Je neemt 1/4 courgette; het liefst in de lengte een vierde stuk gebruiken, maar als dat niet lukt, dan mag je ook je courgette 1 keer halveren en daar dan in de lengte een helft van gebruiken. Je snijdt de courgette in lange dunne reepjes. Zo dun mogelijk! En die ga je 2 minuutjes koken. Leg de courgettepasta op je bord, frummel er wat Parmaham tussen, verdeel de zongedroogde tomaatjes erover, strooi de pijnboompitten erover en top af met wat balsamicocrème. Ik deed een poging om die crème in een sterretje erover heen te verdelen, maar deed het voor het eerst en heb kennelijk nog wat oefening nodig. Maar zo geef je er een leuke kerstige twist aan 🙂

Het was lekker en prima als voorgerechtje. Niet supergeweldig, maar wel gewoon lekker. En met de ingrediënten waarvan ik dit voorgerechtje heb gemaakt, heb ik vervolgens een hoofdgerecht gewoon voor door de week in elkaar geflanst. En die was heeerlijk!

Dat was ‘m van afgelopen woensdag. Donderdag ben ik lekker met m’n vriendje eindelijk naar de bios, The Hunger Games, geweest. TOFFE film! Wel shit van dat open einde… Ik heb de boeken niet gelezen dus had geen idee wat er zou gebeurden en moet nu weer een jaar ofzo wachten tot het volgende deel.. Maar goed 🙂 Vooraf hadden we lekker sushi besteld bij SushiOne, zoals je op instagram al kon zien, vandaar dat er donderdag geen blogje online stond. Vrijdag heb ik dan wel weer lekker voor mezelf gekookt en echt super super super lekker gegeten. Daar lees je straks meer over! Al nieuwsgierig? Tot zo!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Kerst voorgerecht: Courgettepasta met Parmaham, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en balsamicocrème

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *