Aziatisch: Vietnamese loempia’s en Nasi Goreng

Goedenavond! Vandaag was ik in Rotterdam bij m’n vriendje, die hard aan ’t werk was in R’dam centrum. En dus ging ik maar ff wat shoppen (vet geslaagd, NOT) en toen zag ik de loempiakraam en oeiii die kon ik niet weerstaan. En hoewel ik allang had bedacht dat ik vanavond pasta met muntpesto en honingkip zou maken, werd het toch nasi met loempia’s. Want oh oh oh, Vietnamese loempia’s zijn onweerstaanbaar. Toch?

Nodig voor twee personen: 4 Vietnamese loempia’s – twee kopjes witte rijst – 125gr Chinese wokgroentes – nasi goreng kruiden Conimex – kant en klare satésaus – 2 eieren

De Vietnamese loempia’s had ik bevroren gehaald bij zo’n tentje midden in Rotterdam Centrum. Die hoefde je alleen thuis nog 8 minuten te frituren op 175C. Voor 10 loempia’s betaalde ik 6,50 eu. Wat ik best mee vond vallen. Toch?
De nasi maakte ik door rijst te koken. De eieren roer je tot roerei in de wok met wat wokolie. Haal het uit de pan en ga vervolgens je groentes hierin wokken op hoog vuur. Voeg na 3 minuutjes je roerei weer toe en de nasi goreng kruiden met 100ml water. Laat dit even pruttelen. Zodra je rijst gaar is, giet je dat af en doe je dit ook even in de wok. Op hoog vuur ga je de rijst nu lekker bakken. Goed doorroeren! Serveer de loempia’s op je nasi en doe er wat zoetzure saus naast voor de loempia’s en satésaus voor bij de nasi. Eet lekker!

Ik vond het vet lekker en Bas ook:) Kennelijk heb ik de nasi goreng kruiden (alleen een zakje) van Conimex nooit eerder gehad, maar hij was echt lekker.

Oh! En goed nieuws:D Ik heb eindelijk bedacht wat ik wil gaan maken met Kerst! Jeeeej! Let op: als voorgerecht drie amuses: meloensoep met basilicum, een coquille in parmaham gebakken en een mini garnalencocktail. Als hoofdgerecht gaan we dan voor biefstuk van de haas met champignons, stoofpeertjes met feta en walnoten en ik ben nog op zoek naar een extra groente. Daarbij zelfgemaakte pomme duchesse. Als nagerecht ga ik voor een Eton mess en als tweede nagerecht nemen we dan een kaasplankje 🙂 En natuurlijk allemaal met de lekkerste wijnen. Zo ga ik o.a. de Lista Negra halen bij Grape District en voor het toetje heb ik al een Moscato dessertwijn in huis. Oh en port is er ook al, voor bij de kaasjes. VRETUH & ZUIPUH! 😉 Wat ga jij eten met Kerst?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK 

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Aziatisch: Vietnamese loempia’s en Nasi Goreng

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *