Kant & klaar #46: Ping & klaar gegrilde kipfilet met rosti van Iglo

Door Elske – Hoi hoi! Vandaag test ik weer een kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt! Dit keer was de ping & klaar van Iglo in de aanbieding en nam daar maar weer eens een variant van mee. Als je al wat langer met de kant & klaar serie meeleest weet je misschien dat ik die eerder testte. De lasagnette, de  Thaise curry en ook twee Veggie varianten gingen deze maaltijd al voor. Daar was ik wisselend enthousiast over. ‘Waarom neem je dan weer een ping & klaar mee Els?“. Nou, omdat ik mij meende te herinneren dat ik in mijn Lasagnette-test te horen kreeg dat die met gegrilde kipfilet en rösti lekker moest zijn. En dat moest ik uitproberen natuurlijk. Dus in de naam van de wetenschap zullen we maar zeggen 😉

Het assortiment
Misschien denk je bij het intro hierboven: ‘Wauw, wat bestaan er veel varianten Ping & klaar!’. Nou, bij deze aantallen stopt het nog niet. Het assortiment reikt volgens de website van Iglo nog veel verder, maar ik heb al gezien dat lang niet iedere supermarkt alle varianten in het vriesvak heeft. Niet in de aanbieding kost deze Ping & klaar met gegrilde kipfilet €4,09. Als de smaak goed is vind ik dat een prima bedrag voor een kant & klaar maaltijd. Dus laten we direct verder gaan!

De bereiding
De maaltijd kun je op 2 manieren bereiden: 8 minuten in de magnetron of 30 minuten in de oven. Ik kreeg veel vragen in een afgelopen kant & klaar of ik de folie er op laat zitten als het in de oven gaat. Ja, dat doe ik. En Ja, dat gaat goed. Ik heb het nu meerdere malen voor jullie getest en ik kan het met zekerheid zeggen dat het bij mij goed gaat. Er bestaan dus blijkbaar folies geschikt voor in de oven. In dat geval prik je er ook geen gaatjes in.

kant&klaar46_iglo_kipfilet_2

De smaak
Typische gevalletje verpakking is 100 keer mooier dan de werkelijkheid, maar dat vond ik ook bij de andere ping&klaar maaltijden van Iglo. Eerste wat mij opvalt: geen gebrek aan saus. Juist misschien net wat veel (het zit bijna overal) als je geen saus lover bent.  Ik ben wisselend van mening over de smaak van die saus. Enerzijds vind ik hem smaakvol en is ie ietwat scherp wat de saus een fijne oppepper geeft. Anderzijds heb ik het gevoel dat ‘ie mega zout is en er daarom zoveel smaak aan zit. Ben er dus nog niet helemaal over uit wat ik ervan vind.

kant&klaar46_iglo_kipfilet_1

De kipfilet ziet er bleek en gekookt uit maar is wel lekker mals en ook de rösti is prima te eten. Goede hoeveelheid ook. Ik verbaasde me in het begin wel over het zoete sausje wat in het midden van de maaltijd is gekwakt. Geeeen idee wat ik daarmee moet. Waar hoort dat nou weer bij? Na wat wikken en wegen at ik hem toch maar samen met de zoute saus van de kipfilet en dat geeft eigenlijk een hele lekkere tegenhanger. Goedgekeurd! Enige wat niet goedgekeurd is, net als in de lasagnette, de schrale hoeveelheid groente. Ik denk dat ik die wel op bijna 2 handen kon tellen. Hoewel de smaak niet op en top (wel knapperig, maar weinig smaakvol) was had daar qua hoeveelheid we iets meer van gemogen.

Eindresultaat? Ik vond deze ping & klaar veel beter smaken dan de penne rosso, en ongeveer net zo lekker als de Thaise Curry. Daar zaten namelijk ook mitsen en maren aan. Deze maaltijd is prima en gevarieerd genoeg om na een drukke dag in de magnetron of oven te schuiven en je niet schuldig te voelen dat je troep eet. Prima voor een dagje, morgen weer wat meer groentes koken 😉

Ps. Hier vind je alle 45 recensies die deze maaltijd voor gingen.

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Kant & klaar #46: Ping & klaar gegrilde kipfilet met rosti van Iglo

  • Ik vind die met aardappelpuree en erwtjes met Zweedse gehaktballetjes wel lekker maar voor een hardwerkende man is het niets
    Is een muizenhapje en de aardappelpuree was nog koud na het verwarmej

  • Nico Heins zegt:

    De smaak van de maaltijd is prima. Het groente tekort vul ik aan met een normaal portie extra groente (200/250 gram). Dat kan broccoli, bloemkool of gewoon extra boontjes zijn.

  • Lindsay zegt:

    Helemaal mee eens, de groente is erg schaars. Maar verder vind ik dit één van de lekkerste. Mijn favoriet blijft de aardappelpuree met Zweedse gehaktballetjes. Zelfde concept (2 soorten saus) alleen dan varianten op de AGV. Alleen het nadeel van deze vind ik helaas dat de aardappelpuree nooit ontdooit is volgens de bereidingsinstructies. Maar ik vind deze variant wel smaakvoller!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *